info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ücretsiz Geçişler Başladı

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişlerde ücret alınmayacak. Uygulama bugün saat 00.00`dan itibaren başladı. Özel sektörün işlettiği köprü ve tüneller ise ücretsiz değil.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada bayramda köprü ve otoyolların ücretsiz olacağı vatandaşa bildirilmişti.
Buna göre, Kurban Bayramı dolayısıyla 30 Ağustos Çarşamba saat 00.00'dan başlayarak, 5 Eylül Salı günü saat 07.00'ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerde ücret alınmayacak.

ÜCRETSİZ OLMAYANLARA DİKKAT

İşletmesi özel sektörün elinde olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nden geçişlerde ise herhangi bir değişiklik yok.
Otomobiller Osmangazi Köprüsü’nden 65 lira 65 kuruşa geçiş yapıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden otomobillerin geçiş ücreti ise 12 lira 20 kuruş.

AVRASYA TÜNELİ DE ÜCRETLİ

‘İki kıtayı birbirine bağlayan en kısa’ ve en pahalı yol olan Avrasya Tüneli de bu süreçte ücretli olacak. Avrasya Tüneli’nin geçiş ücreti açıldıktan bir kaç ay sonra 15 TL’den 16 TL 60 kuruşa yükselmişti.