info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fazladan Yenilen Her Meyve Vücudu Yağlandırıyor!

Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde uykunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğçe Daloğlu, günde 7-8 saatlik uykunun önemli olduğunu ifade etti.

Geç yatıp geç kalkılmamasına da dikkat çeken Daloğlu, ayrıca günde 2,5 litre su tüketilmesi çağrısında bulundu.

Sebze ve meyvelerin bağışıklık sistemini güçlendirmek için önemli rol oynadığını vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğçe Daloğlu, yumurta tüketiminin de faydalı olduğunu belirtti.

'Nohut ve yeşil mercimek de tüketin' 

Et ürünlerinin yanı sıra nohut ve yeşil mercimeğin tüketiminin de çok önemli olduğunun altını çizen Daloğlu, “Sebze ve meyveler vücuda giren virüslerle savaşmak için önemlidir" açıklamasında bulundu.

Günde 2 tane meyve yemek yetiyor 

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için günde 10-20 adet portakal yemeğe veya meyvelerin suyunu sıkmaya gerek olmadığını ifade eden Daloğlu, her gün 2 adet meyve tüketiminin bağışıklığı güçlü tutacağını belirtti.

Bu süreçte bağışıklığı ekstra güçlendirmek için ekstra meyve tüketiminin yağlanmaya sebep olacağını vurgulayan Tuğçe Daloğlu, vücudun daha çok yorulacağını söyledi.

Düşük ya da yüksek kaloriye dikkat!

Şeker ve şekerli gıdalardan uzak durulması çağrısında da bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğçe Daloğlu, “Bağışıklığın savaşması gereken hali hazırda virüsler olabilirken bağışıklığımız ekstra bunlarla savaşmak zorunda kalmasın. Düşük kalorili ya da çok yüksek kalorili beslenmek bunlar bağışıklığa zarar verir" dedi.