info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yaz Aylarını Formda Geçirmenin 8 Püf Noktası!

Özellikle ince giysilerle fazlalıkların saklanamadığı yaz aylarında hemen herkes kilolarından kurtulmayı arzu ediyor. Bunun için kısa sürede sonuç alabilmek uğruna, yaratabileceği olumsuz sonuçlara rağmen hızlı diyetler tercih edilebiliyor.

Hızla kilo verdiren ve başlangıçta verilen kilolarla mutluluk sağlayan şok diyetlerde zamanla kilo vermenin durması kişiyi umutsuzluk ve beraberinde aşırı yemek yemeye itebiliyor. 

Hızlı diyetler sonrasında verilen kiloların çok daha hızlı bir şekilde geri alındığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, şok diyetler yerine, kişiye en uygun beslenme programı için mutlaka bir uzmandan yardım alınması gerektiğine dikkat çekierek sağlıklı kilo vermeye yardımcı olacak önerilerini şöyle anlatıyor:

Su tüketimini artırın: Vücudumuzun olmazsa olmazı su, metabolik fonksiyonlarımızın düzenli çalışması için hayati önem taşıyor. Ayrıca, metabolizmanın çalışma hızını arttırarak kilo kontrolüne de yardımcı oluyor. Her ne kadar, günlük su tüketimi kişiye göre farklılık gösterse de ortalama olarak kg. ağırlığı başına 30 ml. kadar su tüketmeniz gerekiyor. En sık yapılan hatalardan biri de su ihtiyacını çay, kahve, meşrubatlarla gidermeye çalışmak oluyor. Su ihtiyacını karşılamayan bu içecekler yerine limon, taze nane yaprağı, tarçın veya taze meyveler ekleyerek suyu renklendirip lezzetlendirebilirsiniz.

Öğün atlamayın: Yeterli ve dengeli beslenmek, metabolizmayı canlı tutmak ve yağ yakımını hızlandırmak için öğün atlamamanız gerekiyor. Ayrıca, ara öğünlerle desteklenmeyen bir beslenme programı sonrasında metabolizma hızı düşüyor ve aşırı acıkmaya bağlı bir sonraki öğünde fazla besin tüketiliyor. Sonuçta kilo vermek güçleşiyor. Kas dokusunu da koruyarak bir sonraki öğüne kadar tok kalmanıza yardımcı olacak ara öğünlerde hazır ve paketlenmiş kalorili ürünler yerine taze mevsim meyveleri ve kuruyemişleri tüketebilirsiniz. Pratik olarak hazırlayabileceğiniz, 1 porsiyon meyve + 2 adet ceviz, 1 bardak süt ile hazırlanmış kahve, 1 fincan Türk kahvesi + 2 kuru kayısı + 5 bademden oluşan sağlıklı ara öğünleri tercih edebilirsiniz.