info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

20 Km Yolda 370 Tabela Yanmayan Uyarı Işıkları

Bu İsrafın Hesabını Kim Soracak

Devlet her yıl bir bütçe ayırır, bakanlıklar nezdinde pay eder, bu paylarla da halkın ihtiyaçları doğrultusunda il ve ilçelere hizmet olarak sunulur. Fakat her nedense, bu Tekirdağ’da bir türlü gerçekleşmiyor. Bu durumda, makamında oturup, sadece önündeki kâğıtları imzalayıp talimat veren müdür mantalitesiyle başarılı olamazsınız. Başarı için sorunları bizzat yerinde gezip görmeniz, buna göre çözüm üretmeniz gerekir. 

Konumuza dönecek olursak; Süleymanpaşa-Muratlı-B.Karıştıran güzergâhını defalarca dile getirdim. Bu yol eski Tekirdağ Ak Parti milletvekili Sayın Ziyaeddin Akbulut’un bana dediğine göre karayolları müdürünün emekliliğinin istenmesine neden oldu. Fakat yerine gelen de pek farklı çıkmadı. Defalarca yazdık, çizdik, köşe yazısı ve haber olarak gündeme getirdik, bir netice çıkmadı. Bir kez oldu diye sevindik, eski Valimiz Sayın Ali Yerlikaya bizzat arayarak yol ihalesinin yapıldığı müjdesini verdi, onda da yüklenici firma asfalt değil kireç taşı ile yol yapınca her yer toz duman oldu. Kısaca ondan da netice alamadık. Sayısız kaza oldu, yol çöktü, çatladı, sayın karayolları Süleymanpaşa şube müdürü özel hidrolikli aracıyla bu yolu inceledi, “bir şey yok” dedi. Sayın müdür o lüks araçla herhalde rahatı bozulmadan yolu kullanır ve bir şey hissetmez. Bir de toplu taşıma araçlarıyla gitsin o zaman farkı görür. Her ay birkaç kaza görmekten artık bıktık. 

Ben yeni Valimiz Sayın Enver Salihoğlu’ndan umutluydum. Gelir gelmez, sessizce birim müdürlüklerine ani baskınlar yapması, “tamam, budur. Yeni valimiz artık görevini yapmayanlara göz açtırmayacak” dememe neden olmuştu. Şimdi Sayın Valimize sesleniyorum; Sayın Valim,20 kilometre yolda, irili ufaklı 370 adet tabela saydım. Her yıl yol tabelalarına harcanan dudak uçuklatan paraları duyunca, “bu kadar tabela ne için? Yazık değil mi 20 kilometreye bu kadar tabelaya? ”demeden edemiyorum. Bir diğer husus da, bu yola yapılan geçici dolgu ve tadilata harcanan parayla üç defa duble modern sıcak asfalt yapılırdı. Bu tamiratlara harcanan paraya yazık değil mi? Muratlı emniyet müdürlüğünün önüne polis araçları çıkarken ana yoldaki araçlarla çarpışmasın diye sağlı sollu iki uyarı lambası kondu, bu ışıkları defalarca dile getirdiğimiz halde yepyeni lambalar yanmıyor. Bunun adı vazifeyi suistimal değil mi? 

Önceki dönemlerde, bir yazı yazıp neden gereken yapılmadığını sorduğumuzda, gazeteye ilgili kurumdan valilik kanalıyla yazı geliyor, biz de vatandaşı bilgilendiriyor, “bakın ey halkım, valilik duyarlı davranıyor ve gerekeni yapıyor” diyorduk. Böylece vatandaş da valiliğin sorunlara gereken müdahaleyi yaptığını görüyor, bilgi sahibi oluyor, devletimiz gerekeni yapıyor diyordu. Fakat şimdi o kadar yazdığımız halde, Valilik ve ilgili birimler bilgi edinme hakkımızı görmezden geliyor. Eğer siz bizim dile getirdiğimiz sorunlara cevap vermezseniz, biz de sizin gereğini yapmadığınızı düşüneceğiz. Ak Parti Tekirdağ milletvekili Mustafa yel’e, “Sayın vekilim, iki günde dört kaza oldu. Buna bir çare” dediğimde, bu yaz bu güzergaha duble sıcak asfalt olacağını söyledi. Duyarlılığı bizi memnun etti. Fakat ben Valilikten bundan sonra yazılı cevap bekliyorum. Bu yazdıklarımızın resmi cevabı verilmediği sürece, Sayın Mustafa Yel ve Sayın Metin Akgün ile birlikte giderek, bizzat Başbakan ile görüşeceğim. Ayrıca, Ak Parti genel başkan yardımcısı Sayın Süleyman Soylu’nun da bana sözü var. Bir sıkıntı olursa, Çanakkale milletvekili vasıtasıyla kendisine iletmemi söyledi.
 
VATANDAŞIN BİLGİ EDİNME HAKKI KAPSAMINDA, BUNDAN SONRA KURUMLAR İLE İLGİLİ SORUNLARDA, İLGİLİ MÜDÜRLÜKLERDEN YAZILI AÇIKLAMA BEKLİYORUM. TEKİRDAĞ YILLARDIR KAYBETTİ. ARTIK BİR GÜN DAHİ KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜ YOK. BİR SÖZÜM DE DEĞERLİ AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİMİZ VE BAŞBAKAN SAYIN AHMET DAVUTOĞLU’NA -DEMİRKÖY-İĞNEADA YOLU BERBATTI, İĞNEADA’NIN BELEDİYE BAŞKANI TAHİR IŞIK DA BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ASLA KAYBETMEZ DENİYORDU. HÜKÜMETİNİZ E-5 KARAYOLUNDAN İĞNEADA’YA KADAR MUHTEŞEM YOL YAPTI. ÜSTELİK DAĞLARI DELEREK YAPTI. 

SONUÇ: İĞNEADA BELEDİYESİ %47,8 AK PARTİDE. -TRAKYA’NIN KALBİ, DÖRT ULAŞIM İMKÂNINA SAHİP(KARA-HAVA-DENİZ-DEMİRYOLU) BÜYÜKŞEHİR OLMUŞ, SANAYİ VE TARIM MERKEZİ TEKİRDAĞ’IN 45 KİLOMETRELİK YOLU ASFALTLANAMIYOR, TEKİRDAĞ-HAYRABOLU, MURATLI HAYRABOLU YOLLARI İÇLER ACISI, SONUÇ:12-0 CHP ŞİMDİ SORUYORUM;12-0’IN SORUMLUSU KİM? MURATLI’DA BİR TREN YOLU YER ALTINA ALINAMIYOR. DENİZİN ALTINDAN YOL YAPAN BİR HÜKÜMETİN İKİ KİLOMETRE TREN YOLUNU YER ALTINA ALAMAYACAĞINA İNANMIYORUM. 

ŞİMDİYE KADAR SONRADAN KURULMUŞ HİÇ BİR PARTİYE OY VERMEDİM. MURATLI’DA TREN YOLUNU YER ALTINA ALIN, HEM AK PARTİYE OY VERECEĞİM, HEM DE VERDİRECEĞİM.