info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Acilen Tekirdağ a Hastane Şart

Bir vesileyle Tekirdağ devlet hastanesine gitmek mecburiyetinde kaldım.Öyle bir keşmekeş vardı ki bunu kelimelerle ifade etmek çok zor.O gün heyet günüydü.Hastanenin içinde iğne atsanız yere düşmezdi.polikliniklerin bulunduğu koridorlardan iki kişi dururken üçüncü kişinin geçmesi için çok zayıf olması gereklidir.
Tekerlekli sandalyeyle gelen bir hasta tüm koridoru kapatmaya yetiyor.Bir de ikinci tekerlekli sandalyeliyi düşünecek olursak hareket etmek imkansız.Bir de tekerlekli hasta sedyesi ile tekerlekli sandalyeli karşı karşıya gelince ikisi de kilitlendi ve hareket edemedi.Polikliniklerin önünde bekleyen hastaların sayısını da göz önüne alınca stres ve bunalımdan doğan hakaret ve şiddet kaçınılmaz oluyor.Doktorların çaresizliğini söylemiyorum bile....
Bir de heyetlerde sorun var.Aslında sorun hizmette değil ikiye ayrılmış hastanelerden kaynaklanıyor.Heyete giren bir hasta poliklinikleri gezmek istediği zaman cildiye için 100.yıldaki eski SSK yeni ismi devlet hastanesi ikinci kısıma gitmek zorunda.Bu arada muayene sürecinde iki hastane arasında mekik dokurken işlemini yaptıramıyor.Bu vatandaş ilçelerden veya eskiden köy şimdi mahalle olan yerden gelince heyeti o gün için tamamlayamıyor.Zaman ve para kaybı.
Göz polikliniğinde vatandaş doktora ancak 10.30’da heyet muayenesine girebildi.Hasta polikliniği ikinci kısımda heyet birinci kısımda.İki hastane arasında doktor nasıl yetişsin?O da can taşıyor.
Dışarısı ise daha vahim Otopark olmadığı ve hastanenin otoparkı ufak olduğu için araçlar birbiriyle iç içe durumda.Ambulans polis ve jandarma araçlarını çıkarabilmek bile mucize.
KISACA ACİLEN TEKİRDAĞ’A YENİ HASTANE ŞART.