info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Ak Kadınlar Cumhuriyet Kadınları

İcratınızı Görelim, Bu Ayıptan Kurtulalım

Bir sinema, tiyatro ve dizi sanatçısıyla yaptığım röportajda, Tekirdağ adına utandığımı söylemiştim. 

“Kurtlar Vadisi” ve “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” adlı dizilerde , “Şahin Ağa” karakteriyle tanıdığımız Turgay Tanülkü’nün, “Tekirdağ güzel bir şehir ama Tekirdağ insanı tembel. Yılda iki kez hasat yapıyorlar, sonra yan gelip yatıyor, kahve kültürü yapıyorlar. Bu güzel şehri geliştirip bir şeyler üretme çabaları yok “ demiş ve ardından eklemişti; 

“Tekirdağ cezaevinde kütüphane var, kitap yok. Kadın mahkûmların acil ped ve özellikle büyük beden çocuk bezine ihtiyacı var. Sadece devletten beklemek yerine, halk olarak bir şeyler yapılmalı. En azından yerel STK, belediye veya benzeri gruplar destek olmalı, ziyaret etmeli, eğlence, etkinlik düzenlemeli, sorunlarına destek olmalı” Demişti. 

- 1 milyonluk Tekirdağ’da yaptığımız kitap kampanyasında,3-4 bin kitabı ancak toplayabildik. 
- Kadın pedi ve çocuk bezi için yaptığım çağrıya,1 milyonluk Tekirdağ’da ne bir kurumsal market temsilcisi ne bir STK ne de bir siyasi parti temsilcisi hiç kimse cevap vermedi. 
- TEKİRDAĞ ADINA UTANDIM. 
- TEKİRDAĞ HALKI BİR SANATÇIYI HAKLI ÇIKARDI VE DUYARSIZ DAVRANDI. 
- CEZAEVİNDE YATAN BU KADINLAR, ELBET KADER MAHKÛMUDUR. İSTEYEREK İNSAN HAYATINI DÖRT DUVAR ARASINDA GEÇİRMEZ(SİYASİ MAHKÛMLARI AYRI KEFEYE KOYUYORUM. ONLARIN FARKLI) 
- Siyasi kanattan AK KADINLAR, CUMHURİYET KADINLARI; HADİ SİYASİ KANADI BIRAKTIK, HEMCİNSİNİZ OLARAK BU KADER MAHKÛMLARINA NEDEN DESTEK OLMUYORSUNUZ? 
- Kurumsal market sahipleri; Bir vatandaş aylık ihtiyacı için alışverişe geldiğinde,250-300 lira hesap ödüyor. Hadi yüksek hesap ödeyene bankalar gibi promosyon vermiyorsunuz, en azından günlük kazançtan bu kader mahkumlarının ihtiyaçlarına kulak verin. 
- Sivil toplum kuruluşları, dernekler; gerek biz habercilere gönderdiğiniz gerekse sosyal medyada paylaştığınız gibi, ihtiyaç sahiplerine destek oluyorsunuz. Bu çok ulvi bir hizmettir. Dışarıdaki insan bir şekilde ihtiyaçlarını karşılar. Cezaevindeki ne yapsın? Onlara da destek olun. 
- Sanayiciler, iş adamları; İşçilerinize her türlü desteği veriyorsunuz. Bazı firmalar aylık veya üç aylık erzak paketlerini işçilerine veriyor. Bunları da vergiden düşüyor. Cezaevine de yardım edin, bir kez olsun ne kaybedersiniz? 
- Siyasetçiler; Her zaman olduğu gibi, önümüzde bir seçim var. Bu insanlar da seçmeniniz değil mi? Seçim zamanı bir sürü reklam&promosyon çalışması yapıyorsunuz. Bir kez de bu insanlara yardım edin. Gidin, ziyaret edin, sorunlarını dinleyin, yardımcı olup bir sevap işleyin, dualarını alın. 
- BİR GAZETECİ OLARAK BENİM ELİMDEN ANCAK ONLARIN TERCÜMANI OLMAK GELİR. BİR SANATÇININ TEKİRDAĞ İÇİN SÖYLEDİĞİ HAKLI SÖZÜ GELİN BOŞA ÇIKARIN. 
- HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN.