info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Ak Parti Genelde Lider Yerlerde Neden Yok (4)

Tekirdağ da Sağlık Müdürlüğü Var mı?

Tekirdağ’ın hatta Trakya’nın tek ruhsatsız doktorsuz kantinsiz devlet hastanesi diye yazdığımda bu konuda bir şey yapılmamıştı.
Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na bu konuda yazdığım köşe yazıları ve haberleri verdiğimde bakan bey şaşırmış gazeteleri danışmanına vermiş ertesi gün baş danışmanı beni arayarak bu konuda bilgi almıştı.
Bakandan böyle bir talebim olana kadar Muratlı devlet hastanesinin durumundan Sayın Müezzinoğlu’nun haberi yoktu.
Ardından süreç başladı yeni hastane projesi hazırlandı ama bu konuda bir adım hala atılmış değil. Süleymanpaşa’dan bile hastaların Muratlı’yı tercih ettiği halde il sağlık müdürlüğünün yeni hastane ve Muratlı devlet hastanesinin doktor ihtiyacının giderilmesi için bir çabası yok.
Muratlı’yı ikiye bölen bir demiryolu var. Bu nedenle Muratlı’nın en büyük mahallesi olan Muradiye mahallesinin hastaları tren yolu nedeniyle sağlık hizmeti almaktan mahrum kalıyorlar. Daha önce de gündeme getirdiğimiz. Eski geçici emniyet karakolunun sağlık ocağı yapılması için talebimiz oldu ve olumlu karar çıktı. Fakat Sağlık müdürlüğünün bu konuda da bir çabası yok.
Ayrıca hayvan hakları insan haklarını tehdit ediyor.Her yıl kuduz aşısına harcanan para göz önüne alındığında bu da bir handikap.Köpek ısırma vak'aları da açıklanmalıdır.
İçme suları konusunda yıllardır yazıyorum;bu konuda tek somut adımı eski TESKİ müdürü Halim Orta atmış içme sularımızdan ARSENİK BOR VE KROM ÇIKMIŞTI.SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DİREK GİDİP KUYULARDAN NUMUNE ALIP NEDEN İNCELEMİYOR?
Ondan sonra halk “hükümet yapmıyor Ak Parti yapmıyor” Diyorlar. Yetkili müdürlerin yerine getirmedikleri hizmetin bedelini de hükümet yerelde kaybederek ödüyor. Sağlık ocağına gidemeyen Muratlı devlet hastanesinde poliklinik bulamayan hasta Süleymanpaşa’ya bir sürü para harcayarak giderken birilerini suçlama durumunda kalıyor.30 bin nüfuslu Muratlı’nın hastanesi yok. Var ama doktorsuz kantinsiz ruhsatsız demiştik. Bu tür bir sıfat Muratlı’ya yakışmıyor. Oy kazanılmak isteniyorsa yerelde başarı isteniyorsa hizmet şart.