info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Ak Parti Oy Arttırırken, Chp Neden Oy Kaybediyor

Tekirdağ’da milletvekili dengelerinin eşitlenmesi CHP kan kaybederken Ak Partinin oyunu neden arttırdığı sorularını da gündeme getirdi. Oysa bunda şaşılacak bir şey yok. CHP’DE BU KOLTUK SEVDASI VE KAVGASI GENEL MERKEZ SULTASI OLDUĞU SÜRECE DAHA ÇOK KAN KAYBEDECEK.
ASLINDA AK PARTİ KAMU İDARECİLERİNİ TEKİRDAĞ’DA İYİ SEÇSE YEREL YÖNETİMLERİ DE SİLİP SÜPÜRÜRDÜ. Ama başta milli eğitim ve dernekler müdürü gibi Tekirdağ’da yıllarca kalan kaldıkları sürece bir katkıları olmayan bürokratlar Ak Partinin çıtasını düşürüyor. Gelelim Ak Parti oy potansiyelini arttırırken CHP neden kaybediyor? Mevzusuna;
CHP’Yİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI YÖNETİYOR
Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı.”PARTİDEN GERÇEK CHP’Lİ OLMAYANLARI TEMİZLEYECEĞİM” DEMİŞ. Bu sözü gerçekten söyleyip söylemediğini bilmiyorum ama önce parti içinden SHP’lileri temizlerse yolun en zor kısmını aşmış olur. En başta da Murat Karayalçın’ı ve ekibini sonra da genel başkan yardımcılarını çıkarması lazım fakat yapamaz. Unutulmamalıdır ki ülkemiz terörle SHP sayesinde tanıştı. Ayrıca Sezgin Tanrıkulu’nun bu partide ne işi var anlamış değilim. Ben ilimizin milletvekili Sayın Öztrak’ı arıyorum vekilimin özel  cep telefonunu Sezgin Tanrıkulu’nun sekreteri açıyor.Ne hakla benim vekilimin telefonunu açabiliyor?
Ak Parti aday belirlerken önce tabana yani Ak Partili seçmene soruyor. Ardından temayülün devamında adayların yeterlilik kriterlerine bakıyor. EN ÖNEMLİSİ DE BASINDA ÇIKAN OLUMLU VE OLUMSUZ HABERLER IŞIĞINDA ADAY BELİRLEME YAPILIYOR. 
Son olarak iki unsur ön plana çıkıyor;
1-Üniversite mezunu olması 2-partiye çalışma ve bağlılığı neticesinde vefa gösterilmesi.
CHP’DE ise adayı genel merkezlerdeki genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri belirliyor. Tekirdağ’a görev yaptığı süre içinde hiçbir katkısı olmayan Sayın Faik Öztrak’ın ismini her ortamda kuliste basında tepkiyle duyuyorsak hepsi mi yalan söylüyor? Diye düşünmeden edemiyoruz.
Yerel seçim öncesi seçimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Gökhan Günaydın’ı arayıp “Sayın Günaydın Muratlı’da adaylar belli olmadan aday lanse edilip bir şeyler dönüyor” dediğimde “olmaz öyle şey yapan bedelini öder” dedi ama bedel ödeyen kendisi olurken yapanın yanına kaldı.
CHP’DE DEMOKRASİ YOK. HÜR İRADEYLE ADAY BELİRLEME YOK. KULİS VAR ADAYLARI SEÇİM ÖNCESİ BELİRLEME KULİSLERİ VAR BUNLARI KILIÇDAROĞLU’NA BİLDİRDİĞİMİZ HALDE KILINI KIPIRDATMAYAN BİR GENEL BAŞKAN VAR.
Ak Parti kazanıyor. Çünkü basının analizlerine değer veren bir genel merkez var. İNANMAYAN SAYIN KADİR ALBAYRAK’A SORABİLİR. MUHTARLAR ÇALIŞTAYI BENİM FİKRİMDİ TÜRKİYE’DE MEŞHUR OLDU.
DÜŞÜNÜN DAHA BİR-İKİ YIL AKTİF SİYASETE ATILAN BİR İLÇE BAŞKANI BASINA HESAP SORMA CÜRETİNDE BULUNUP O KOLTUKTA OTURUYOR ÇALIŞAN BİR SÜLEYMANPAŞA İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINIYOR. ADALET BUNUN NERESİNDE?
Eğer Ak Parti şu kamu kurum müdürlerini değiştirip yeni ve sahada çalışan bürokratları Tekirdağ’a atarsa CHP’NİN elinden belediyeleri de alır;
-karayolları müdürü
-milli eğitim müdürü
-dernekler müdürü
-tarım müdürü
-sağlık müdürü
Daha var da önemli olan bunlar
YENİ BÜYÜKŞEHİRE YENİ KAN GEREKİR.
Bakalım; önümüzdeki yıllarda siyaset çok hareketli geçecek.