info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Ayça Çevikelli`yi Kimler Harcamaya Çalışıyor

Bir belediye başkan yardımcısı olmak çok zordur. Bir de kadınsanız, bu duble sorumluluğu beraberinde getiriyor.

Malum olduğu üzere, Muratlı ve Süleymanpaşa’da da kadın belediye başkan yardımcıları var ama bunlar hizmet ve başarıları ile gündemimizde yer almıyorlar. Gönül isterdi ki, tüm yerel yönetim ve kamu idarecileri için güzel yazalım fakat bu maalesef mümkün olmuyor. 

Ergene ilçesi kurulduktan sonra, yeni ilçe olmanın verdiği sıkıntılarla boğuşacak derken, Süleymanpaşa hariç, diğer üç yeni ilçeler yeni oluşumda sıkıntı yaşamadılar. Ben Ergene’de iki başkan yardımcısıyla tanıştım ve gerek Menderes başkan gerekse Ayça başkanın çabalarının takdire şayan olduğunu düşünüyorum. 

Fakat bir bayan olarak 1-0 dezavantajla başlayan Ayça Çevikelli’nin hizmet anlamındaki çabaları, Ergene belediyesinin yükünü sırtlarken, Rasim Yüksel’in yükünü azaltarak görev aşkı takdirimi kazanmıştır. Süleymanpaşa gibi bir sürü para harcayıp Tekirdağ halkına XL gelen ve ilgi alanı dışında olan organizasyonlar yapmak yerine, sanat anlamında kurduğu halk oyunları ekibi ve müzik topluluğu sayesinde ilçeyi ülke çapında görsel yayınla duyurma başarısını göstermiştir. 

HANİ, MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR” derler ya, kulağıma Ayça Çevikelli’nin çalışmalarının önünü kesme çabalarının olduğunun dedikodusunu duyuyorum. 

Umarım böyle bir şey yoktur. Oysa keşke tüm kadınlarımız gerek siyaset gerekse toplumsal alanda daha fazla kazanılsaydı. Fakat Avrupa şehri olmasına rağmen, bu olasılık Tekirdağ’da bile zor. Bir basın mensubu olarak kadınların sosyal hayatta zor şartlar içinde bir şeyler yaptığını gözlemlemekteyim. 

Ama inanıyorum ki, Ayça başkan daha çok başarılara imza atacaktır. Rasim Yüksel başkanın da muhasebecisinde gösterdiği duyarlılık gibi,aynı şekilde çalışan tüm personeline destek olacağından ve görevini yapmayanın gözünün yaşına bakmayacağından eminim. 

Ergene belediye başkanı ve başkan yardımcılarını;
 -Tekirdağ’da ilk defa YENİ BİR BELEDİYE OLMALARINA RAĞMEN Halk Ekmek projesini hayata geçirdikleri için, -Vakıflar mahallesine yeni bir çehre kazandırdıkları için, 
-Hayvan hakları konusundaki duyarlılıkları için, 
-Çanakkale depremzedelerini unutmadıkları için tebrik ederim. Bundan sonra sizinle Ergene belediyesi haberlerini de paylaşarak, Malkara belediyesi gibi, başarılarını sizinle paylaşacağım. 

AÇIKLAMA; Bir önceki yazımda Ayça Çevikelli’yi başkan olarak yazmışım. Başkan değil başkan yardımcısıdır. Ayrıca bu yazdıklarım tamamıyla benim şahsi düşüncelerim olup, Ayça başkanın bilgisi dışındadır.Ayça başkan ve Tekirdağ Kent konseyi Kadın meclisi başkanı Çiğdem Karauz Tarar gibi kadınların hizmet alanında yer alması temennimizdir. 

Tüm yerel yönetimlerin ve idarecilerin aynı hassasiyetle çalışması dileğiyle başarılar diliyorum.