info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Başımıza Çoban Seçmeyelim

Bu yazıyı yazdığımın ertesi günü, ülkemizin yerel yönetimleri için önemli bir dönemin arefesi oluyor.

- Malesef ülkemizde yanlışlıklar komedyası yaşanıyor.
- Seçime girerken, yanlış başkan atamaları, koltuk kavgaları,entrikalar, birçok ince hesaplar,hakaretler,etnik ayrımcılıklar, insanları din-dil-ırk-mezhep olarak sınıflandırmalar, çamur atmalar gırla gidiyor. 
- En büyük illegal seçim ise,Tekirdağ büyükşehir belediye başkanının tekrar adaylığının açıklanmasıyla olmuştur.
- CHP`Lİ ADAY ADAYLARININ HAKKI ADETA GASP EDİLMİŞTİR. 
- CHP SEÇMENİNİN BEKLEDİĞİ, ÜMİT ETTİĞİ ADAYLARIN, BİR OYUNLA BU HAKLARI ELİNDEN ALINMIŞTIR. 

Tekirdağ`ın Kadir abisi, malesef aday seçiminde kendisine yakışmayacak şekilde aday olmuştur.
Tekirdağ, Kadir abisinin adeta emir eri gibi çalışan bir daire başkanının, muhtarları dolaşarak, " Kadir Albayrak`ın tekrar aday olması için " imza toplamasını konuşuyor. Bu konuyla Tekirdağ çalkalanırken, Kadir Albayrak çıkıp da "böyle bir şey yoktur" demedi.

Büyükşehir daire başkanları,Tekirdağ`ın büyükşehir olmasıyla birlikte, özel idarenin büyükşehire katılması vesilesiyle,kamu görevlisi olarak çalışmaktadır. Benim 2014 de yazdığım köşe yazısının yankılarıyla, muhtarlar da İçişleri bakanlığı bünyesinde yer alan yarı kamu görevlisidir. Siyasi seçim çalışması yapamazlar. Aynı şekilde Muratlı`da bir köy muhtarının devasa büyükşehir belediye başkanı ile fotoğraf çektirip, "asla yalnız yürümeyeceksin" ve "nerede kalmıştık" yazdırarak, köylüsüne bu alanda seçim vaadinde bulunarak, siyasi bir partinin mensubu gibi seçim propagandası yapması da illegal bir davranıştır.
Bir muhtar ya siyasetçi olur muhtarlıktan çekilir ya da muhtar olarak tarafsız olur. Çünkü her partilinin bulunduğu bir seçmen kitlesini temsil etmektedir. 

Ya İYİ Partiye ne demeli? 
Tekirdağ İYİ Parti il başkanı bizlere gönderdiği basın açıklamasında, "GEREKİRSE 11 İLÇEDE ÇADIR KURARIZ, KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARIRIZ" Dedi. 

O zaman hani sizin Süleymanpaşa adayınız? 
Hani Ergene adayınız? 

HALK SİZE ARTIK NASIL GÜVENSİN?  
Oysa Süleymanpaşa İYİ Partide CHP`Yİ temsilen Eşkinat`ın listesinde meclis adayı olan çok kaliteli CHP`Lİ dostlarım var.Aday olsalar,Eşkinat oy yüzü göremezdi. 

ERGENE İYİ PARTİ BAŞKAN VE YÖNETİMİNİ ONURLU DAVRANIŞI NEDENİYLE SAYGIYLA ALKIŞLIYORUM.
Genel merkezlerinin Rasim Yüksel`i destekleme talimatına, "biz bu parti teşkilatını başka parti adaylarını seçtirmek için kurmadık" diyerek parti tabelasını indirip topluca istifa etmeleri onurlu bir davranıştır. Zaten İYİ Partinin siyasi bir çizgisini göremedim.Bunun nedeni de,Ömit Özdağ gibi değerli biri dururken,Meral Akşener`in başkan olması,siyasi konjöktürde kürsüde bir kavgacı üslupla konuşan sayısını arttırmıştır. İlk kurulduğunda MHP ağırlıklı parti, şimdi CHP`Lİ OLDU,CHP`NİN PAYANDASI BİR PARTİ OLDU. 

AK Parti 2014 seçiminde,12 aday adayı dururken,Süleymanpaşa`ya tepeden inme aday getirerek,seçimi 12-0 kaybetmenin mimarı oldu. Bu yıl Muratlı ve Büyükşehirde doğru hamle yaparken, bazı önemli stratejik ilçelerde yanlış aday tercihi yaptı. Bunun da zararını görecektir. Bir de Muratlı CHP adaylığı var. Yarışa üç aday girerken, Nebi Tepe ve Ufuk Gençtürk yarışında ipi göğüsleyen Nebi Tepe olurken, yarışı kaybeden Ufuk Gençtürk`ü başkan yardımcısı teminatıyla meclis listesine alması tam bir fiyaskoydu.

Diğer fiyasko da, Ufuk Gençtürk`ün yol arkadaşlarını yarı yolda bırakıp onları silerek meclis listesini adeta bu kişiler olmadan tamamen kendisinin oluşturması, " Nebi Tepe seçilirse,belediyeyi Ufuk Gençtürk mü yönetecek,,?" sorusunu gündeme getirdi. 

Bir de Alevi kesim var. Eski belediye başkanı Hasan Çelikkol`un gayrımenkullerinin idaresini yürüten Lütfü Özgül`ün birilerine yer açmak için listeden çıkarılması, sürekli Ufuk Gençtürk ile Ankara yollarını aşındıran Muratlı Cem Vakfı başkanı ve halen meclis üyesi olan Bekir Altuntaş`ın Ufuk Gençtürk tarafından yok sayılması, 2000 Alevi oyunun hiçe sayılarak meclis adaylığında yer verilmemesi üzerine İYİ Partiye kayacağı hatta bunların içinden Cumhur ittifakına oy vereceklerin olduğu iddia ediliyor. 

Bir de seçim prosedüründen anlamayan Alevilerin, "biz belediyede Nebi Tepe`ye oy verirken,meclis üyeliğinde CHP`YE oy atmayacağız" deme komedisi var. Oysa zaten belediye başkanı Nebi Tepe seçilirse, istemedikleri kişiler otomatik olarak kontenjandan seçildiği gibi, 6-2 meclis çoğunluğunu da alıyorlar. 

KISACA, AK PARTİ, CHP, MHP, İYİ PARTİ HANGİSİ OLURSA OLSUN, TAKIM TUTAR GİBİ PARTİ TUTTUĞUMUZ SÜRECE, ŞAHSA DEĞİL, PARTİLERİN GENEL MERKEZİNİN SEÇTİĞİ ADAYLARA KUZU KUZU OY VERDİĞİMİZ SÜRECE, ANCAK BAŞIMIZA ÇOBAN SEÇERİZ. 

Ben 2014 seçiminde büyükşehir, Muratlı ve meclis olmak üzere üç ayrı parti adayına oy verdim.
PARTİYE DEĞİL, ŞAHSA OY VERDİM.
Yine öyle yapacağım ve oy verdiklerim kazansa da kaybetse de huzurla uyuyacağım.

YA SİZ???? HİÇ SANMIYORUM.