info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Başkan Albayrak Edebiyatçılara Çifte Standart Yapıyor

Ben Sayın Albayrak`ı insan olarak severim ama bir idareci olarak ne yazık ki hayal kırıklığı yarattı.

Eğer bir belediye başkanı çifte standart yapıyorsa, edebiyatçı,gazeteci ayırıyorsa, o zaman buna diyecek lafımız yoktur. Tekirdağ`ın adını dışarıya duyuran, Tekirdağ`ın temsilciliğini yapan kişileri sadece doğum günlerinde veya taziye için aramak,vefa veya hizmet değildir. Neden böyle diyorum ; Bir gün Tarihi Beşevler`de bir imza günü düzenlendiği bildirildi. Sanat, edebiyat denince, bizde akan sular durur. 

Kalktık, gittik. Açıkçası her şey baştan iyiyken, sonradan yaşananlar adeta şoka uğramama neden oldu. Kültür daire başkanı dururken, Tarımsal daire başkanının konuşmasına kulak misafiri olunca, (onun ev sahibi gibi davranmasına kim izin vermişse artık?) adeta şoka uğradım. Sayın başkan konuşmasında, "kızımız Kadir başkanın çok eski arkadaşının kızıdır. 5 bin kitap bastık ama kitapları o kadar güzel ki, çoğu bitti" diye konuşuyordu. Gözümüz yok, Allah daha çok "yürü ya kulum" desin. Tören başladı, Kadir başkan konuştu, yazar hanımefendiye övgüler yağdırdı, arkadaşı olan babasından da bahsetmeden geçemedi.

Gelelim işin ilginç yanına; Hanımefendi Amerika`da okumuş, yaşamış, hali vakti yerinde. Tekirdağ`ı ve Tekirdağ edebiyatını duyurmak gibi bir çabası yok. Neyse, Büyükşehir belediyesi tarafından bir de kristal plaket takdim edildi. Buna da lafımız yok. Ben de Kültür daire başkanına, "başkanım, bakın ne güzel kitap bastırmak veya imza günü yapmak için imkanı olan kişiye kitap basıp imza günü düzenliyorsunuz. Gözümüz yok ama, biz Tekirdağ edebiyatçıları için de 5 bin kitap neden basıp imza günü yapmıyorsunuz?" dediğimde," siz kitabınızı basın, imza gününüzü yaparız" dedi. Şaka gibi yahu..! 

Ben bastırdıktan sonra size ne gerek var? İmza gününü her yerde yaparım. Gelelim devamına; Kadir başkan konuşmasını bitirince, neden Tekirdağ edebiyatçılarına destek olmadığını sorduğumda, "alt yapı-üst yapı bitti, şimdi sanat ve edebiyata destek vereceğiz" dedi (GERÇİ NE ALT YAPI NE ÜST YAPI BİTMEDİ.MURATLI`NIN ALT YAPISI SEÇİM SONRASINA ATILDI) 

Neyse, ardından bir tane belediyeden olmak üzere iki arkadaşımıza imza günü düzenlendi. Bunun bir tanesi Tekirdağ büyükşehir basın bölümünde çalışan Ramis Çınar kardeşim diğeri de NKÜ öğretim üyesi Mine Engin Tekay dostumdur. Bu bizim için sevindirici gelişme olarak görüldü ve devamını bekledik, gelmedi. Hep ihtiyacı olmayan popüler yazarlara imza günü yapıldı. Bu imza gününde de çifte standart vardı.

Kadir başkanımız teşrif etmedi. Çünkü babaları arkadaşı değildi. Kristal plaket de verilmedi. Bir buket çiçekle geçiştirildi. Çünkü onlar Amerika`da okuyup yaşamadı. Onlar Tekirdağlı yazarlardı. Zaten kitapları basılmamış olsaydı, onlara kitap basıp imza günü yapmazlardı. Tekirdağ şairler-yazarlar derneği üyeleri mi? Onlara kitap basıp imza günü yapmazlar. Çünkü babaları Kadir başkanın arkadaşı değildir. Bu yüzden dernek ofisi bile vermezler. 

KADİR BAŞKANIN TEKİRDAĞLI YAZAR VE ŞAİRLERİ, EĞER BABANIZ ARKADAŞI DEĞİLSE İŞİNİZ MAHŞERE KALMIŞ. BİZ YİNE İMAN KUVVETİYLE KENDİ YAĞIMIZDA KAVRULUP TEKİRDAĞ`IN SESİ OLMAYA DEVAM EDELİM.