info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Bir Garip Hikaye

Kim Hatalı

Bir ilçede bir şehrin dernek şube başkanını düşünün. Bu dernek başkanının mahallesinde bazı hizmet eksiklikleri var. Önce mahalle muhtarına söylüyor. Muhtar girişimde bulunuyor ama bir netice alamıyor. Ardından muhtar ve dernek şube başkanı tanıdıkları bir gazeteciden mahallesindeki hizmet eksikliği sorunu için yardım istiyor. Gazeteci bahsedilen sokakta muhtar ve dernek başkanıyla röportaj yaparak gazeteye taşıyor ama yine bir şey çıkmıyor. Belediye meclis üyelerinden biri başkan yardımcısına durumu iletiyor ve yine bir şey çıkmıyor. Dernek şube başkanı sürekli gazeteciye sorunları için telkinde bulunurken yine bir gün gazeteciyi arıyor ve belediyenin seçildiği partiden değil de rakip partinin ilçe başkanının yanında olduğunu öğrenince yanına geliyor ve mahallesindeki hizmet eksikliği sorununu ilçe başkanına söylüyor. Başkan da not alarak ilgileneceğini söylüyor. Birlikte fotoğraf çekiliniliyor ve gazeteye haber yapılıyor.
 
O zamana kadar gazetede çıkan haberleri önemsemeyip eksik hizmetleri yerine getirmeyen belediye ve belediyenin meselesi kendisini hiç ilgilendirmeyen mevcut belediyenin partisinin ilçe başkanı konu karşı partide gündeme gelince hizmet yapılmış mı yapılmamış mı incelemek yerine dernek şube başkanının karşı partinin ilçe başkanına söylenip söylenmediğini yalanlamanın derdine düşüyor.
 
Sürekli hizmet yapılmadığını söyleyen ve yardım isteyen dernek başkanı iddaaya göre belediyenin seçildiği partinin ilçe başkanını arayarak muhtarla gazetecinin sorunlarını anlatmasını söylemesi için ısrar ettiğini kendisinin söylemek istemediğini karşı partinin ilçe başkanına da söylemediğini söyleyerek yan çiziyor. Peki burada kim hatalı?
 
1-Gazeteci mi hatalı?
2-Muhtar mı hatalı?
3-Dernek başkanı mı hatalı?
4-Belediye mi hatalı?
5-İlçe başkanı mı hatalı?
 
1- Gazeteci ve Muhtar hatalı. Çünkü kendilerinden mahallelerindeki sorunlar için yardım isteyen zamanlarını harcayarak mahalleye kadar gidip röportaj yaparak veya yetkili kurumlara ileterek bu dernek başkanının sözüne güvenip yardımcı olduğu için hatalı.
 
2- Dernek başkanı hatalı. Mahallesinin sorunlarını muhtara gazeteciye ve karşı parti ilçe başkanına taşıyarak hemşehrilerinin gözünde kahraman olma şansını yakalamış ve mahallesinin sorunlarını çözmek için eline fırsat geçmişken belediyenin bağlı olduğu partinin ilçe başkanını arayıp inkar ettiği için hatalıdır. Ayrıca inkar yoluna gittiği için güvenirliğini de kaybetmiştir.(fakat acaba gerçekten ilçe başkanını önce o mu aradı bilinmiyor.) Ayrıca ne muhtar ne de gazeteci durup dururken o mahalleye gidip " Mahallenizde hizmet sorunu var mı? Bunu haber yapalım” diye ta şehrin dışına gidip dert dinlemez.
 
3- İlçe başkanı hatalı önce kimin aradığını bilmiyorum ama eğer gerçekten dernek şube başkanı aramışsa “Arkadaş ben bir partinin ilçe başkanıyım sizin sorununuz belediyeyle. Belediye hizmetinin partiyle ve benimle alakası yok. Git derdini belediyeye anlat” demek yerine dernek başkanının haberini yalanlamak için gazeteciyi araması yanlıştır. Çünkü bu konu siyasi parti ilçe baaşkanını il-gi-len-dir-mez.
 
4- Belediye hatalı. Çünkü kime ne söylendiğinin peşine düşmek yerine muhtar ve dernek şube başkanı tarafından üç adet sorun dile getirilmiş belediye meclis üyesi tarafından başkan yardımcısına iletilmiş ama bir netice alınmamışken karşı parti ilçe başkanı konusu olunca yalanlama  çabasına girilmiştir.
 
Sözün özü;
 
DERNEK ŞUBE BAŞKANI İKİ TARAFLI KONUŞTUĞU İÇİN BU SAATTEN SONRA MAHALLESİ YIKILSA DAHİ GEREK MUHTAR GEREKSE GAZETECİ TARAFINDAN GÜVENİLMEZ OLDUĞU İÇİN ARTIK DESTEK GÖREMEYECEKTİR. İLÇE BAŞKANININ DA SADECE PARTİSİ İLE İLGİLİ OLAN  KONULARLA İLGİLENMESİ GEREKİRKEN BU TİP MESELELERE GİRMESİ BELEDİYENİN HALKIN DEĞİL PARTİNİN KONTROLÜNDE OLDUĞU İZLENİMİ UYANDIRACAKTIR. BELEDİYENİN DE DETAYLARA TAKILMAK YERİNE “BİZ BU SÖYLENEN SORUNLAR İÇİN BİR ŞEY YAPMADIK ŞİMDİDEN SONRA NE YAPABİLİRİZ” DEMESİ GEREKMEKTEDİR.
 
EĞER MUHTAR VE DERNEK BAŞKANIYLA YAPILAN RÖPORTAJIN ARDINDAN BU HİZMET EKSİKLİKLERİ YAPILSAYDI BİZ BU YAZIYI YAZMAYACAKTIK.AYRICA BELEDİYENİN BU MAHALLEYE YAPTIĞI HİZMETİ ZEVKLE HABERLERİMİZE TAŞIYACAKTIK.
 
NETİCEDE NE MUHTAR NE GAZEETECİ BU HABERİ HERHANGİ BİR ÇIKAR İÇİN DEĞİL VATANDAŞA YARDIM OLSUN DİYE DİLE GETİRMİŞTİR.AMA BURADA KAYBEDEN DERNEK ŞUBE BAŞKANI OLMUŞTUR.UMARIZ BU DERNEK BAŞKANI YANLIŞINDAN DÖNER VE GERÇEKLERİ KONUŞUR.
 
ÖNEMLİ OLAN KONU KİMİN KİME NE SÖYLEDİĞİ DEĞİL O MAHALLEYE YAPILMASI GEREKEN HİZMET EKSİKLİĞİDİR. UMARIZ BUNDAN SONRA BELEDİYE BASININ YAZDIKLARINI DİKKATE ALIP HİZMET YAPAR VE BİZ DE “BELEDİYE ŞU HİZMETİ YAPTI” DİYE ZEVKLE YAZARIZ.