info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Bizim Özgen`den Şikayetçiler Var

Saray belediye başkanı benim sevdiğim, saydığım değerli bir kardeşimdir. Ne mücadeleler verdiğini, hayata tutunma gayreti ve çabasını biliyorum.

Fakat belediye başkanlığı farklı bir konum ve mücadele gerektirir. Geçtiğimiz günlerde Saray’a gittim ve “bizim Özgen ne yapıyor” diyerek vatandaşın nabzını tutayım dedim. 
Sormaz olaydım. 
Bir dokun bin ah işit. 
Vatandaş ve esnaf çok kızgın, kırgın ve üzgün. 

En iyisi esnafın diliyle anlatayım; abi genç dedik, hırslı olur, hizmet eder dedik ama hayal kırıklığına uğradık. Önceleri 50 metre öteden selam veren genç gitmiş, makamında dahi ulaşamadığımız bir başkan gelmiş. 
Nazmi başkan öyle miydi? 

Sabah çorbacı esnafına gelir hem çorba içer hem sorun dinlerdi. Sonra ganyan bayiine oradan kahveye gider vatandaşı dinlerdi. Şimdi Özgen başkanı ara ki bulasın. 
Cemiyetlerimize dahi iştirak etmiyor. 

Hizmet derseniz, seçildiğinden beri hizmet falan hak getire. Bu şekilde giderse o koltuğu zor görür. Zaten önce DYP sonra MHP şimdi de CHP’DEN aday oldu ve seçildi.
 Keşke seçilme hırsı kadar hizmet hırsı da olsaydı. 
Biz Nazmi ağabeyi özledik Diye sitem ediyorlar.

 Sevgili Özgen kardeşim, böyle olmaz. Seni severim, sayarım. Siyasi kulvarların beni ilgilendirmez. Bu konuyu da bilmiyordum ama hangi partiden olursan ol, halkın yanında ol. Halk olmazsa ne sen olursun ne de biz. Hepimiz gücümüzü halktan alıyoruz. Bir de öz eleştiri yapayım; Bölgende orman yangını oluyor, hiç basın bülteni atmayan Saray belediye basını bize bu yangınla ilgili basın bülteni atıyor. Görsel de yok, hiçbir resim yok, belediye başkanının resmi dahi yok. Ne zaman atıyor? Milletvekili meclis soru önergesi verip, bu önergeyi bize gönderdiği zaman atıyor. 

Onda bile İlhami Özcan’ın resmi var. Bu iş böyle olmaz. Çağırırsın basın mensuplarını Saray’a, bir basın toplantısı yaparsın, biz de tüm Türkiye’ye duyururuz. Basın birimi çalışmayan bir belediyenin hizmeti de olmaz. Yani sevgili kardeşim kısaca ifade etmek gerekirse, bir an önce revizyona gidip, halkla, basınla, esnafla, bürokratlarla iç içe olman gerekiyor. 

Son bir soru; Nazmi Ağabey alt yapın için gereğini yaptı. Kültür merkezi için de ilk başvuran ve başlatan kişi Nazmi ağabeydi. Sen kaç yıldır bu kültür merkezi için ne yaptın? Termal tesis girişimleri ne alemde? Bilmiyorsan, Cüneyt Yüksel’in basına nasıl bilgi toplantısı yaptığını takip et. 
Yoksa Kadir Dede gibi yalnız kalır ve ilk döneminde belediye başkanlığına veda edersin. 
Dost acı söyler. Benden sana bir Ağabey tavsiyesi. Karar da hizmet de senindir.