info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Bu Canların Hesabını Kim Verecek

Muratlı-Tekirdağ yolunda 15 günde üç can kaybı. İki yayaya çarpma biri trafik kazası. Sebebini arayacak olursak elbet bu ölenlerden de çarpanlardan da sorumlu çıkacaktır.
İyi de arkadaş bu yol sebebiyle karayolunun hiç mi sorumluluğu yok? Bence birinci derece sorumlu karayolları müdürlüğüdür. Gerek B.Karıştıran-Muratlı gerekse Muratlı-Tekirdağ arasındaki yollarda onlarca tabela varken Muratlı devlet hastanesinin yokuştaki giriş yerine ve Acil girişi denen ve çok sayıda öğrencinin okuduğu Muratlı Anadolu lisesinin önüne ışıklı uyarılar koymadığı için Karayolları sorumludur.
Demirköy-İğneada gibi sadece yazları gidilen bölgenin yolu bile birçok şehrin yolunu kıskandıracak kadar mükemmelken neredeyse on yıldır Tekirdağ-Muratlı-B.Karıştıran yolunu yapmayan göz boyamak için sadece yama yaparak geçiştiren Karayolları sorumludur.
Yeşilsırt’taki içkili restaurant ve Tekirdağ Ramada otele yandan giriş yapılırken Muratlı devlet hastanesi ve Muratlı Anadolu lisesine asfalt altından giriş yolu yapmayan karayolları sorumludur.
Karayolları müdürü sıcak koltuğundan kalkıp Tekirdağ-Muratlı-Karıştıran yolunu inceledi mi? Mesai saatinde yol yapım çalışmasında olması gereken çalışanların kahvede keyif çattığını gördü mü?
Yakın zamanda 5 defa kullandığım Malkara yolunu görünce “Malkara yolunu yapan karayolları Avrupa’ya açılan Kapıkule sınır kapısının güzergâhı olan ve her gün on binlerce insanın kullandığı yolu yapmayan bir müdür ne kadar o koltukta rahat olabilir?
Kayı mevkii heyelan bölgesinin çöktüğünü yazıyoruz hemen yama yapıyorlar. İnsaf yahu yama yapa yapa dikiş tutmaz oldu. Kış geldi. Yakında orada ölümlü kaza olursa hesabını kim verecek?
MARİFET HER 40-50 METREYE HIZ SINIRI 50 KM. TABELASI ASMAK DEĞİLDİR.(ZATEN ÇOĞU AFŞİN’İN ORADAKİ KAZADAN SONRA KONDU) MARİFET ARAÇLARIN 100 KM.HIZLA TEREDDÜTSÜZ GİDEBİLECEĞİ GÜVENLİ BİR ASFALT YAPMAKTIR. BIRAKIN TÜRKİYE’Yİ DÜNYANIN NERESİNDE DÖRT ŞERİDİN ASFALT KAPLAMASI FARKLI FARKLI RENK VE ŞEKİLLERDE VAR?
BU YOL AVRUPA’LI TEKİRDAĞ’A YAKIŞIYOR MU?
 
EDİRNE-ÇANAKKALE YOLLARI YAĞ GİBİ MÜKEMMELKEN TEKİRDAĞ’IN BU YOLU YAKIŞIYOR MU?
TÜRKİYE’NİN TRAKYA’YA AÇILAN KAPISI OLAN TEKİRDAĞ’IN BU YOLUNU AVRUPA STANDARDINDA YAPMAYAN KARAYOLLARI KAYBEDİLEN TÜM CANLARDAN YAŞANAN TÜM KAZALARDAN MESULDÜR. İNSAN HAYATININ HİÇ Mİ ÖNEMİ YOK?
 
PARDON ÖNEMLİ BİR HUSUSU UNUTTUM; Aşağısevindikli’de çevre yolu çalışmasından çıkan toprakların bazı çiftçilere para mukabilinde tarlalarına atılmasını gerçekleştirilmiş. Köylülerin beyanı bu yöndedir.(zaten izinsiz atamaz.) Bu esnada köyün(pardon mahalle oldu) merası da doldurulmuş. Kuvvetli bir yağmurda birçok tarlayı sel basmış. Menfezler tıkanmış. Bunun sorumlusu Karayolları mı yoksa karayollarının bu yol yapımını ihale ettiği şirket mi? Eğer şirketse kamu malı olan köy merasını toprak doldurma hakkı var mı? Kuvvetli bir yağmurda mal ve can kaybı olursa kim sorumlu olacak? O TOPRAKLARI ATACAK BAŞKA YER YOK MU?
Bu konuda köylülerin açıklamaları ve röportajları mevcuttur.
 
AYRICA BU YOL İÇİN BİRLİKTE UĞRAŞTIĞIMIZ AK PARTİ TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ SAYIN ZİYAEDDİN AKBULUT’A DA SÜREKLİ İSTİŞARE ETTİĞİMİZ ESKİ VALİ YARDIMCISI ŞİMDİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SAYIN MUSTAFA YEL’E DETAYLAR DANIŞILABİLİR.