info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Bu Parti (İyi) mi (Kayı) mı - 1

Şu sıralar Türkiye siyasetinde ve tüm Türk halkı arasında, yeni kurulan bir parti gündemi işgal ediyor.

Bu yeni parti hakkında çok şey söylendi, yazıldı, çizildi. 
Bizim de çorbada tuzumuz olsun, vatandaşı bir nebze de biz bilgilendirelim dedik ve yarım aklımla sizlere bu konuda bir şeyler aktarma gayretinde bulunayım. 

Sokaktaki her üç kişiden biri, “ben oyumu (İYİ) Partiye vereceğim. 
Türkiye’nin yeni bir girişime ve yeni umuda ihtiyacı var” veya “bir kadın olarak Meral Akşener’in cesaretini takdir ediyorum ve doğallığını seviyorum” ya da, “ben kadınım, bir kadının başbakan olmasını istediğim için Akşener’e oy vereceğim” türünden cevaplar veriyorlar. 

Bir kısım da, fotomontaj resimlerle Akşener’i FETÖ’CÜ yaptılar, namusuna dil uzattılar v.b. -Bir kadının siyaset lideri olmasının hiçbir sakıncası yok. Aksine siyasete renklilik ve üslupta seviye getirir. Çünkü artık siyasetçilerin ağır hakaret içeren konuşmaları, vekâlet ettikleri milleti üzmektedir. -Akşener’in her ilden, dinden, ırktan, mezhepten insana kucak açan söylemleri de hoş ve altına imza atılacak şeylerdir.

ANCAK….. 
-Partinin il veya ilçe yönetim liderlerini, Sayın Devlet Bahçeli’nin ihrac ettiği eski MHP’Lİ kişilerden seçerseniz, bu defa Radikal İslamcı siyasetin dışına çıkamamış olursunuz. Buna istinaden tüm parti mensuplarını kucaklamanız mümkün değil. 
-Diğer bir husus da, bu partilerin başına, basına öcü gibi bakan, basını sınıflandıran, basın mensupları arasında ayrımcılık yapan, kısaca basını yok sayma zihniyetiyle bir arpa boyu yol gidemeyen ve kendi çalıp kendi söyleyen kişilerle bir yere varamazsınız. Bu konuda her ne kadar il başkanı olarak basına karşı soğuk olan Enes Kaplan’ı il başkanı seçmiş olsanız da, gazeteci olan bir basın temsilcisi, Tekirdağ’da İYİ Parti için eski dönemin lekelerini siler. 
-Bir de, artık şu iyi bilinmelidir ki, “Tekbiiiiir” “ya Allah Bismillah Allah-ü Ekber” veya “şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarıyla meydana çıkacak, bozkurt işareti yapacak bir İYİ Parti ile de bir yere varılmaz. Halk klişe laf değil, icraat ve çözüm bekliyor. Sadece bağırarak çözüm olmayacağını biliyor. 
-Tıpkı, “Türkiye Laiktir laik kalacak” ya da Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sözlerinin artık sadece parti sembolü olduğu gibi… 
Bu ülkede Laiklik anayasayla tescillenmiş olup kimse Laikliği yok edemez. Diğer konu da, kimse bana Mustafa Kemal’in askerleriyiz” demesin. Büyük Önder Mustafa Kemal’in askerleri olduğunu söyleyenler Cumhuriyetimizin tescili 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşünde 192 bin nüfuslu Süleymanpaşa’da sadece 2-3 bin kişiymiş. Onların da çoğunluğu belediye çalışanlarıydı. 

Diğer askerler neredeydi? 
Neyse onu ayrıca yazacağım. 

-Bir diğer husus da, İYİ Parti Tekirdağ yönetimi kurulması ve basın açıklaması konusunda oldu. Sayın Meral Akşener,çıktı meydanlara,arkasına kitleyi aldı, “işte benim partim budur,sembolüm budur” dedi ve açıkladı.Tekirdağ’da ise, 5 yıldızlı otelde,basına kahvaltı ile bu açıklama yapıldı.Biz basın mensupları için,5 yıldızlı otelde kahvaltı yapıp,söylenenleri dinleyip,kaydedip,yayımlamak kolaydır.30 bin nüfuslu Muratlı’nın bir avuç yöneticisi,Sayın Meral Akşener’i Muratlı’ya getiriyorsa,Meral Akşener’siz bir İYİ PARTİ TEKİRDAĞ KURULUŞ BASIN TOPLANTISININ BENCE BİR GETİRİSİ OLMAZ.

BİR AN ÖNCE AKŞENER TEKİRDAĞ’A GELMEZSE BENCE ESKİ MHP’Lİ BİR GRUP PARTİLİ İLE BU İŞ TEKİRDAĞ’DA YÜRÜMEZ. 

SONRAKİ YAZIM; BU PARTİ (İYİ) Mİ (KAYI) MI?-2 NEDEN İSMİ İYİ PARTİ?