info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı

Size Güvenmiştik Hüsrana Uğrattınız

Daha önceleri eski Büyükşehir Fen işleri daire başkanı Sayın Oktay Çolpan’ı bu köşede çok misafir etmiştim. Onun Büyükşehir Belediyesi için bir hüsran olduğunu, onun görev yaptığı her günün Tekirdağ için kayıp olduğunu yazmıştım. 

Ardından Sayın Metin Pakdil bu göreve geldi. Açıkçası, ben Sayın Pakdil’den çok umutluydum. Muratlı ve çevresi için önerdiğim her şeye olumlu bakmış, yanlışları kendisine iletmiş, neler yapılması gerektiğini söylemiştim. Oda benim söylediklerimin mantıklı olduğunu, bu gerekliliklere hassasiyet göstereceğini söylemişti. Anlaşılan bu asfaltlama işiyle görevlendirdiği mühendis her kimse, bu kadar yıl boşuna okumuş. 

Bence Sayın Pakdil derhal Oktay Çolpan’dan kalan bu ekibi değiştirmeli ya da kendisi işyerini değiştirmelidir. Muratlı’ya harcanan maddi zararın hesabını kim verecek? 
Sayın başkanım; Muratlı’nın göbeği diyebileceğimiz ana caddesine dökülen sözde asfaltlama çalışmasını hiç incelediniz mi? 
Böyle sorumsuzca ve bilgisizce yapılan sözde asfaltı nerede gördünüz? 

ÇARŞI ESNAFINDAN BİRİ, KANSER DENEN İLLETE YAKALANSIN, BUNUN HESABINI SORARIM. BU NASIL BİR MÜHENDİSLİK ANLAYIŞI? 
Bu sıcak asfalt değil, tamamen mazotlu ziftten ibaret. Şehrin göbeğine zift döküldüğü hangi Avrupa ve Dünya ülkesinde görülmüş? 
İnsanların sağlığıyla oynamaya kimin hakkı var. 

Bir sözde asfalt döküyorsunuz, Muratlı esnafı, sabahtan akşama kadar nefes alamadığını söylüyor. Siz yağmurla hasar görmüş köy yollarının dolgusu için kullanılan mucurun içine biraz zift katacaksınız, sonra da “ sıcak asfalt yaptık” diyeceksiniz.

SİZİN MÜHENDİSİNİZ BİLMİYORSA STABİLİZE YOLUN TARİFİNİ YAPAYIM; KUM, ÇAKIL VEYA(MUCUR)VE BAĞLAYICI OLARAK KİL KARIŞIMIYLA YAPILAN, SİLİNDİRLE SIKIŞTIRILMIŞ YOLDUR. 
Siz ne yaptınız? 

Kil bu toprağın direncini arttırır ama siz bunu kullanmak yerine, MUCURUN İÇİNE ZİFT KATIP, “ALIN SİZE ZEHİR. YAZ SICAKLARI VURUNCA, BOL BOL ZEHİR SOLUYUN, KANSERE YAKALANIN” der gibi bir çalışma yaptınız. 
Hani sizin büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarınız Mersin’e sözde liman incelemeye gitti ve tatil yapıp geldi ya, az öteye daha,Hatay’ın Kırıkhan ilçesine gidip,sokakların yollarını inceleselerdi,ana caddeler nasıl asfalt olur görürdü.Her sokağı beton olup,kenarlarında suyun akışını sağlayan 30 santimlik su kanalı vardır.

Bu sistem öyle harikadır ki,çocuklar ellerine büyük mıknatıs alıp bu kanallara düşen metalleri toplayıp satar ve aynı şekilde su akıntısıyla gelen bozuk paraları bu kanallarda toplar. Bizde ise ne TESKİ’NİN anlaştığı firmadan ne de Fen işlerinin mühendislik ekibinden böyle bir çalışma olgusu göremedim. 

Sayın başkan; ŞEHİR MERKEZİNE ZİFTLİ MUCUR DÖKMEYİ DÜŞÜNEN ÇOK DEĞERLİ MÜHENDİSİN ADINI SİZDEN İSTİYORUM. MURATLI ÇARŞI ESNAFI, “SABAHTAN BERİ NEFES ALAMIYORUZ. 
BU NASIL BİR ASFALT ÇALIŞMASI?” DEMEKTELER. 

O MÜHENDİSLE MURATLI ÇARŞI MEYDANINDA HALKIN HUZURUNDA KONUŞMAK İSTERİM. YAZIK BUNCA HALKIN PARASINA. HEBA OLDU. İDDİA EDİYORUM; BU YOL EN KISA ZAMANDA YİNE DELİK DEŞİK OLACAK. O ZAMAN BUNU FOTOĞRAFLADIĞIMIZDA, BU ZARARA NEDEN OLANLARA GERKENİ YAPACAK MISINIZ? 

SON SÖZÜM; 
BİR YOLU KAZIMADAN ÜZERİNE YOL YAPMAK HANGİ MÜHENDİSLİK KANUNUNDA VAR? 
BİR DAHA BOZULURSA, BU YOL 15 SANTİM DAHA MI YÜKSELECEK? 

METİN BAŞKAN, SAHALARA İNİN MASADA İŞ TAKİP EDEMEZSİNİZ. SAYIN KADİR ALBAYRAK;
1-KARAYOLLARI STANDARDINDA ASFALT, AŞAĞISEVİNDİKLİ-YUKARISEVİNDİKLİ YOLUNDAKİ GİBİ OLUR. SİZİN YAPTIĞINIZ YOLLARDA BUNU GÖREMEDİK (GERÇİ DOĞRU DÜRÜST YOL YAPIMI DA GÖREMEDİK YA NEYSE) 
2-ŞEHİR MERKEZİNE YA KİLİT TAŞI YA DA BETON YOL OLUR. HALKIN YAŞAM ALANINDA İNSANI KUSTURACAK DERECEDE ZİFT KULLANILMAZ. İŞİNİ YAPMAYANIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAĞINIZI SÖYLEMİŞTİNİZ. BU YOLU YAPAN MÜHENDİS KİMSE, GEREĞİNİ YAPIN. SAYIN METİN BAŞKANDAN HALA UMUTLUYUM. ,

YARIN; FEN İŞLERİ DAİRE BAŞKANINA SORUYORUM; “ NE SÖZ VERDİNİZ NE YAPTINIZ?