info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Chp Yalova Milletvekili Muharrem İnce Kafaları Karıştırdı

Bayram Değil, Seyran Değil Çorlu'ya Neden Geldi

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, sürpriz bir ziyaretle Çorlu’ya gelerek bir konuşma yaptı. 

Üstelik seçim dönemlerinde yaptığı gibi, Çorlu düğün salonu değil, kapalı spor salonuna gelmesi, herkesin “ne konuşacak “diye beklediği bir anda, klişe olarak sadece Ak Parti’ye yüklenen bir konuşma yapması, “bu neyin ziyareti, bu neyin konuşması?” dedirtti. Dolayısıyla, başta biz basın mensupları olmak üzere, kafamızda birçok soru işaretleri oluşmasına neden oldu. 

-Muharrem İnce, neden özellikle Çorlu’ya geldi? 
-Bu konuşmanın amacı neydi? 
-Neden kapalı spor salonunda yapıldı? 
-Muratlı belediye başkanı ve Süleymanpaşa belediye başkanı haricinde neden tüm belediye başkanları (hadi Süleymanpaşa belediye başkanının gelmemesi normal. O Zat-ı Muhterem yine entel bir eğlence organizasyonunda bulunuyor olabilir) ve tüm ilçe başkanları tam kadro oradayken, bu ziyarette Tekirdağ milletvekili olarak sadece Emre Köprülü vardı?Diğerleri neden gelmedi? 
-Başta milletvekilleri olmak üzere, Yalova’nın neredeyse, tüm belediye başkanları, ilçe başkanları ve daha birçok başka il milletvekili seçimlerde dahi gelmezken, Muharrem İnce’nin böylesine büyük bir ekiple Çorlu’ya çıkarma yapmasının nedeni nedir? 
-Ak Parti’yi, Habur’dan giren teröristleri jet hızıyla yargılayıp beraat ettirdi diye suçlarken, partili bir bayanın, “O zaman siz Sezgin Tanrıkulu’nu neden partiye aldınız?”diye sorması üzerine, “seninle sonra konuşuruz, şimdi ben konuşmaya geldim.” Demesindeki anlam neydi? 
-Madem bu bir konuşma paneliydi, neden basına soru hakkı sunulmadı? Sorulacak sorulardan mı korkuldu? Şimdi ben soruyorum; 
-Bu ziyaret, yaklaşan üç ilçe başkanlığı ve il başkanlığı seçimlerinde bir gövde gösterisi miydi? 
-CHP çatısı altındakilerin neredeyse %90’ını tanımama rağmen, Tekirdağ’ın ağır toplarını göremedim. Bu bir taraf-gruplaşma belirtisi miydi? 
-Bilindiği gibi, Tekirdağ CHP çatısı altında bir etnik ve mezhep gruplaşması olduğu ne kadar inkâr edilse de var. Bunu sadece biz değil, herkes gözlemliyor. Bu ziyarette Muharrem İnce’yi herkes Yalovalı bilirken, Balıkesir Necati Eğitim Fakültesinde okumuş, Annesi Rizeli Babası Tekirdağlı olduğunu bilenlerin sayısı az olabilir ama Babasının Tekirdağlı olması sebebiyle, bu ziyaretin Trakya milliyetçiliği gösterisi olma ihtimali var mı? Yaklaşan kongreler öncesinde partili seçmeni etki altında bırakarak, önce Çorlu olmak üzere, Çerkezköy ve Süleymanpaşa seçmenine mesaj vermek, il başkanlığı seçimlerinde belirleyici olmak ana hedef olabilir mi? -Konuşması esnasında, Yalova ilçe başkanına milletvekili seçimlerinde mesaj vererek, kendisinin Tekirdağ’dan aday olma ihtimali var mı? Neyse, bu sorular elbet Mart sonuna kadar cevabını bulacaktır. 

Bu ziyaret esnasında üç şey dikkatimi çekti; 

1-CHP Tekirdağ milletvekili Sayın Emre Köprülü görünen o ki, Çorlu gençliğini iyi organize etmiş. Konuşmanın başlangıcından sonuna kadar, tüm organizasyonu, oturduğu yerden el hareketleriyle yönetti. Bunda gençlik kollarından gelmesinin büyük payı var. 2-O bayan çok güzel bir soru sordu. Fakat partili taraftarlarca ve Muharrem İnce tarafından susturuldu. Üstelik adı geçen genel başkan yardımcısının ofisi ile bizim Tekirdağ milletvekilimiz Faik Öztrak’ın meclis ofisi bitişik.(Nereden bildiğimi soracak olursanız, ben Sayın Öztrak’ı özel cep telefonundan aradığımda, “bir bayan açtı ve “ben Sezgin Tanrıkulu’nun sekreteriyim” dedi. Benim ilimin vekilinin telefonunu Tanrıkulu’nun sekreteri nasıl açar?) Bildiğiniz gibi, bir marketten yaptığınız alışveriş sonrası, ürün ve hizmetten memnun kalmazsanız, bir kişi üç kişiye, üç kişi on kişiye ve bu böyle sürüp giderken yüzlerce müşteri kaybına neden olur. Siz o bayanı cevaplamadığınız için, birçok partiliye sizi eleştirme imkânı tanıdınız. Bu da yüzlerce partilinin bayanla konuşmalarında negatif etki oluşmasına neden olur. 
2-Bir de Sayın Ünal Baysan’ın, vekiller, belediye ve ilçe başkanlarına şen şakrak davrandığını görüp, partili vatandaşlara agresif tavırları oldu. Önce, oturduğu yerin önünden geçen elinde bayrak olan partiliye agresif el hareketi ve görevlilere uzaklaştırmaları için sert tavrı, yine dışarıda önünden geçen bir partiliye adeta dövecek gibi bir üslup takınması üzücüydü. Sayın Baysan, bunu hep yapıyorsunuz. Basına gülücükler saçıp, vatandaşa agresif tavırlarınızı sürekli takip ediyorum. Bir de milletvekilliğine hazırlanıyorsunuz. Millet, azarlanmayı hak etmez. Siz o milleti agresif tavırlarınızla karşınıza alırsanız, vekil olarak onları temsil edemezsiniz. Bu tür tavrı başka başkanda göremedim. Bu tavrınızı sonlandırmanız gerekmektedir. 
3-Benim izlediğim kadarıyla, 
CHP’DE MEZHEP VE ETNİK GRUPLAŞMA AYYUKA ÇIKMIŞ GÖRÜNÜYOR. BU PARTİNİN ÖNÜMÜZDEKİ YEREL SEÇİMLERDE SÜKÛTU HAYALE UĞRAMASINA NEDEN OLABİLİR. EĞER ETNİK VE KÖKEN OLARAK BİRLEŞMEYİ SAĞLAYIP BU GRUPLAŞMAYI ORTADAN KALDIRMAZLARSA, ÜÇ YIL SONRA TEKİRDAĞ DA TURUNCUYA BOYANIR. 
KARAR SİZİN. 
 ZAFER Mİ, HÜSRAN MI? MEVCUT TABLO HÜSRAN GÖRÜNÜYOR. BİR AN ÖNCE, O SALONA GELMEYENLERİ KAZANMANIZ GEREKMEKTEDİR. YOKSA KAYBEDEN CHP OLMASI KAÇINILMAZDIR. NE DİYEYİM, ŞANSINIZ BOL OLSUN. 
YA TUTARSA?