info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

CHP`li Dostlar İyi Okusun

(KADİR ALBAYRAK CEVAP VERECEK Mİ?)

Yıllardır bir Bakanın, Başbakanın, Valilerin, Kaymakamların hatta kuvvet komutanlarının korumalarının veya şoförlerinin paltolarını giydirmesine, arazide çizmelerini giydirmesine hatta şemsiye tutmalarına tepki gösterdiniz ve size hak veriyorum. 
Hiçbir kamu idarecisinin yanında onu korumakla veya başka işini yapmakla mükellef çalışanlarını hizmetçisi gibi kullanmasına müsamahanın gösterilmemesi konusunda tepki göstermenize hak veriyorum. (Kuvvet komutanlarını bu kategoriye almanıza katılmıyorum. Çünkü, yaş itibariyle onlar zaten 65 yaş üstünde bu göreve geldiği için hoş görmek gerekir) 

BUNDAN SONRASINDA GERÇEKTEN DÜRÜST OLARAK HAK VERİP VERMEYECEĞİNİZ, SİZİN PARTİZAN VE TARAFLI OLDUĞUNUZUN KANITI OLACAKTIR. 
YER; Tekirdağ-Süleymanpaşa Çiftlikönü camii, 
KONU; Camiye lüks jip ile gelen bir idarecinin tavrı, 
ŞAHİTLER; Çiflikönünde fabrikaya gitmek için servisi bekleyen kahvehanedeki işçiler 
SAAT; Sabah 07.00 civarı, 

AYNEN AKTARIYORUM; Sabah saat yaklaşık 07.00 civarı kahvehanede işe gitmek için servis bekleyen iki işçi, M.B….L ve H.B….N anlatıyor; “Biz sabah Çiflikönünde servis beklerken, aniden lüks bir cip geldi. Araba nasıl modern ve lüks ise, camları simsiyah arabanın içinde ışıklar yanınca, içerisi sabah karanlığında bile gündüz gibi aydınlandı. Ardından arabadan bir kişi aceleyle çıktı. Cipin arkasından bir palto ve atkı çıkardı. Arka kapıyı açtı. Arabadan inen kişiye paltosunu ve atkısını giydirdi. İpin ışıkları söndürülünce, araba nasıl bir ışık sistemiyle aydınlanıyorsa, bir anda her yer ışığın sönmesiyle tekrar zifiri karanlığa büründü. Arabadan inen kısa boylu kilolu kişi, esnafa ve kahveye uğrayarak herkese selam verdi. Sonra camiye girdi. Bu kişi Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’mış. Sabahın köründe bu ne hizmet, bu ne saltanat? Demek ki böyle saltanat sürmek için büyükşehir belediye başkanı olmak varmış. Biz ise gariban bir işçiyiz. Ama insanları ayakçı gibi kullanmak bir belediye başkanına yakışıyor mu?” Yukarıdaki ifadeler halktan iki işçinin ifadeleridir. 

Gelelim benim değerlendirmeme; 
 KADİR DEDE AK PARTİYE CEVAP VERDİĞİ GİBİ BUNA DA MEDYA ÖNÜNDE Mİ YOKSA YAZILI MI CEVAP VERECEK? 
İbadet kutsaldır. Herkesin ibadetine, inancına saygım vardır. Ayrıca bir müminin farklı camilerde ibadet yapması, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in de (s.a.v.) takdiri ve teşvikine mazhar olup cemaate katkıda bulunmak sevaptır.

AMA….! ŞU SORULARA CEVAP BEKLİYORUM; 
1-Düne kadar Valiliğe hediye edilen jip çok eleştirilmişti. Kadir Albayrak göreve gelmeden önce, makam aracı yerine kendi aracını kullanacağını söylemişti. Büyükşehir belediye başkanı olunca, bu kadar lüks bir cipe neden gerek duyulduğunu kimse sorgulamadığı gibi, Kadir dedenin bunu çok önceden planladığı, Tekirdağ’ın her yerini gezmek için (özellikle camileri) çoktan hayata geçirme niyetinde olduğunu gösterdi. Bu kadar lüks bir araca neden ihtiyaç vardı? 

2-Bu cipin aylık maliyeti ne kadar? Kadir Albayrak’ın her gün beş vakit namazda farklı ilçe ve köylerde namaz kılmasının yakıt bedelinin belediyeye ve dolayısıyla halka maliyeti ne kadar? 

3-Devlet büyükşehir belediye başkanlarına koruma tahsis ediyor. Devletin polisi, sabahın 05.00-06.00’sından akşamın 23.00’üne kadar peşinde gezmek zorunda mı? 

4-Belediye başkanının sabah 08.30’da makamında olması gerekirken, namaz kılmak ve sabah kahvaltısını yapmak için ilçe ilçe köy köy mahalle mahalle gezmesi doğru mu? 

5-Vatandaşların gerek dernek gerek kooperatif başkanları gerekse mağdur olan vatandaşların, Valiye, kaymakama dahi ulaşıp randevu aldıkları yerde, Kadir dededen randevu almak için günlerce peşinde koşmaları ayıp değil mi? 

6-Devletin polisinin, belediyenin şoförünün başkanın paltosunu, atkısını taşıyıp, kapısını açmak caiz mi? 

7-Dinimizde ibadet gizli yapılması gerekirken, Kadir başkanın korumasıyla, şoförüyle, belediyenin cipiyle, kahveye, esnafa selam verip, “bakın ben büyükşehir belediye başkanıyım, ibadete geldim” dercesine şovenist hareketler uygun mu? 

8-Devletin, belediyenin imkanlarını kullanıp, halkın vergilerinden deposu dolan, yüksek vergisi ödenen cip ile ibadete gitmek caiz mi? 

9-Bu aracın aylık namaz için cami dolaşımında yakıt masrafının halka maliyeti ne kadar? 

10-Kadir dede kendi aracıyla, kendi yakıtıyla camiye gitmesi gerekirken, mesai saati dışında araç, yakıt, personel masrafını halka külfet olarak yüklemek yasal olarak kamu görevini kötüye kullanma suçu kapsamına girmiyor mu? 

11-Kadir başkanın yüzlerce resmini bastırıp, şov yapması için, belediye meclisine bu konuda açıklama yapması gerekmiyor mu? 

12-Göreve geldiği günden bugüne, Kadir başkanın gerek bayramlar gerek açılışlar gerekse hizmet adı altında mesnetsiz reklam afişleri için görev süresi boyunca harcadığı para kaç milyon lira?

13-Bu konuda hiçbir meclis üyesi hesap sormadı mı? (Merkeze veya açılış yapılacak yere bir-iki afiş asılır ama, yüzlerce afiş, halkın vergilerini kötüye kullanmaktır. 

ŞİMDİ SORUYORUM GEREK DİNDE GEREKSE SOSYAL DEMOKRAT ANLAYIŞTA BU DURUM KUL HAKKINA VE EŞİTSİZLİĞE GİRMİYOR MU? 
CHP’Lİ DOSTLAR SİZE SORUYORUM; SİZ BEŞ VAKİT JİPLE CAMİ CAMİ GEZEN VE HALKIN RANDEVU ALMAKTA ZORLANDIĞI REKLAM SEVEN GÖRÜNÜŞTE SOSYAL DEMOKRAT BİR BAŞKAN MI İSTİYORSUNUZ, YOKSA EKREM İMAMOĞLU GİBİ, YILMAZ BÜYÜKERŞEN GİBİ, EMİN HALEBAK GİBİ, HALKA HİZMETİ HAKKA HİZMET OLAN GERÇEK SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYE BAŞKANI MI İSTİYORSUNUZ? 

EVET SAYIN KADİR ALBAYRAK; 
YUKARIDAKİ SORULARIN CEVABINI BEKLİYORUM. 

CEVAP VERİP HALKA MI HİZMET EDECEKSİNİZ? 
İSTİFA EDİP KENDİ ARACINIZLA CAMİ CAMİ DOLAŞIP HAK’KA MI HİZMET EDECEKSİNİZ? 
BİR DE ŞİMDİYE KADAR AFİŞ VE CAMİ GEZMELERİNDEKİ TOPLAM KİŞİSEL MALİYETİNİZİ ÇIKARIP BASININ ÖNÜNDE BELEDİYE KASASINA ÖDEYİP ÖDEMEYECEĞİNİZİ MERAK EDİYORUM. AZ DEĞİL,HER AY ONBİNLERCE LİRA MAAŞ ALDIĞINIZ GİBİ,BİRÇOK DAİRE BAŞKANLIĞININ DA BAŞKANLIĞINI YAPIYORSUNUZ.BURADAN DA KAZANCINIZ NE KADAR MERAK EDİYORUZ.
EN ÇOK DA TESKİ’NİN YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN KAÇ PARA ALIYORSUNUZ? 

AÇIKÇA SÖYLEYEYİM; SİZ AYNI GAZETECİLER GÜNÜNDE OLDUĞU GİBİ GÜNEŞİ BALÇIKLA SIVAMAYA ÇALIŞACAKSINIZ. 
BENCE DOĞRUSUNU YAPIP İSTİFA EDİN VE HALKIN VERGİLERİNİ BOŞUNA HARCAMAYIN. 
BİR DE HALKA SORUYORUM; AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA YEL, “KADİR BAŞKANIN CAMİ ZİYARETLERİNİ ARTIK HALK YEMİYOR” DEDİ. 

ACABA MUSTAFA YEL HAKLI MI? 
BU SORULARIN CEVABINI BEKLEYİP GÖRECEĞİZ.