info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Cüneyt Yüksel Festival Dersi Verdi

Yıllardır gerek Süleymanpaşa gerekse Büyükşehir olarak festivallerde hem biz basın mensupları hem de halk perişan oluyordu.

Bu yıl gazetecilik anlamında en rahat çalışmayı Cüneyt Yüksel sayesinde yaşadım. Herkese dağıtılan basın kartları ile etrafı kapatılmış alanda, zabıta veya güvenlik anlamında seviyesizce davranışlara maruz kalmadan, en iyi şekilde hem fotoğraf hem de canlı yayın anlamında rahat bir çalışma ortamına kavuştuk. Önceki dönemlerde, tahta bir merdiveni sahnenin yan tarafına koyup, basın mensuplarını tecrit edercesine yandan zor bela fotoğraf almaya zorlayan geri kafalı bir zihniyet yoktu. "Sadece iki fotoğraf çekip, diğerlerini size ayrılan yerden çekin" deme saygısızlığını gösteren haddini bilmez kişiler de yoktu. Rahatça işimizi yaptık, haberlerimizi de bu bağlamda rahatça yapabiliyoruz. 

Üstelik ilkler de yaşandı.
Yıllardır, gazilerden astronomik para istendiği gibi, stant da verilmiyordu.15 yıl sonra bu imkana kavuşan Deniz Uygun`un sevinci görülmeye değerdi. Ayrıca, bu yıl kamu kurumlarına da stant ayrılmasıyla festival daha güzel bir hizmete kavuştu. Gerek Yeni şehir hastanelerinin tanıtımı açısından Tekirdağ devlet hastanesinin standının kurulması gerekse Tekirdağ Kültür ve turizm müdürlüğü adına Müdür vekili Abdullah Barut ve şube Şefi Sevgi Yavuz`un mükemmel bir şekilde düzenlediği resimli stantlar ile sinemaskop görselli tanıtımının yanı sıra, Tekirdağ ve ilçelerini, tarihi yerlerini, turizm haritasını, üç Kemaller adıyla ünlü büyüklerini tanıtan kitap, cd ve broşürleri ücretsiz olarak halka dağıtması ayrı bir turizm hizmeti olarak yansıdı. 

Eksikler de tabi ki vardı.
Macar günleri etkinliğinde basına araç tahsisi olmadığı için, basın mensuplarının karma karışık etkinliklerin birbirinden uzak yerlere gitmesi, Macarlar ile tekne turu için küçük bir tekne tahsisi neticesinde bazı kişilerin tekneye alınmaması da ufak tefek ve gelecek yıl çözülecek sorunlardandır. Ayrıca, sahildeki tuvaletlerin saat 02.00. de kapatılmasıyla, sahildeki satış çadırlarında kalan esnafın denize ve çimlere aleni bir şekilde hacetini yapması, Cüneyt Yüksel`in konuşması esnasında da dahil olmak üzere, kültür çadırında program yapılırken, esnafların satış yapmak yerine, bangır bangır müzik çalarak konuşmaları engellemeleri, zabıtaların umursamazlığı göze batan aksaklıklardandı.

Bunlar da aşılamayacak sorun değil. Parti yok, şov yok, ego yok, belediye başkanlarının ve erkanının çevresinde halkı tecrit eden koruma yok, vatandaşı tersleyen, kovar gibi yanından uzaklaştıran Eşkinat gibi bir belediye başkanı yok. 
İnsanları dinleyen, elini kalbinin üstüne koyup halkı selamlayan, roman veya emekçi gariban diye vatandaşa mesafeli duran bir başkan yerine, yeri geldiğinde Eşkinat`ın tepeden baktığı bu insanların elini öpmekten çekinmeyen bir belediye başkanı var. 
Egosuz, kendini yüksekten görmeyen halkın başkanlarını özlemiştik. 
Şov için her türlü saçmalığı yapan, halkın parasını burjuva, lümpen kesimi ile eğlenceye harcayan başkanlardan kurtulmayı özlemiştik. 

DARISI HACI KADİR`İN BAŞINA (GERÇİ HACI BİR İNSAN KUL HAKKI YEMEZ, KİN TUTMAZ, AYRIMCILIK YAPMAZ AMA NEYSE, İNCE DETAYA FAZLA GİRMEYELİM. GÜNAHI ONUN BOYNUNA

BİZ İNSANLARI GRUPLAŞTIRAN, AYRIŞTIRAN, SINIFLANDIRAN BAŞKAN DEĞİL, PARTİ GÖZETMEKSİZİN HALKIN BAŞKANI İSTİYORUZ. 
SANA DÖRT BUÇUK YIL ÇOK ZOR GEÇECEK HACI AĞABEY.. 
TAKİPTEYİM.... 

HANİ MUSTAFA YEL VE MESTAN ÖZCAN`DAN SONRA SIRADAKİ GELSİN DİYORSUN YA, SIRADAKİ BENİM. 
ÇIK KARŞIMA HALKIN ÖNÜNDE KONUŞALIM. 
HODRİ MEYDAN... 

AMA YOK, SEN KARŞIMDA KONUŞAMAZSIN. 
ANCAK BENİMLE KONUŞANLARI TEHDİT EDİP GÖZDAĞI VERİR, İMZA YETKİLERİNİ ALIRSIN. 

FAKAT BİLMEDİĞİN BİR ŞEY VAR, SENİN ETRAFINDAKİ 100 KİŞİDEN 80 TANESİ BENİM DOSTUMDUR. GERİ KALAN SADECE SENİN MAKAMINA SAYGI DUYAR. 
ZAMAN GÖSTERECEK... 

EL Mİ YAMAN, BEY Mİ YAMAN..... 
SANA DÖRT BUÇUK YIL ÇOK ZOR GEÇECEK ÇOOOOOK....