info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Dost Acı Söyler, Kadir Başkan!

Bu Şekilde Yürümez

Sürekli yazdım dile getirdim eğer bir yönetimde herkes lider olursa bu iş yü-rü-mez.Kim ne derse desin Tekirdağ  büyükşehir  belediyesinde Kadir başkan hür iradesiyle yönetemiyor.Artık Kadir başkanın masaya yumruğu vurma zamanı gelmiştir.Çünkü şu an itibariyle büyükşehir başarısızlığa mahkumdur.
Kadir ağabeyime  birkaç önerim var;
1-Sırtından siyaset gömleğini çıkar
2-Partilerle polemiğe girme
3-Milletvekillerine taviz verme.Hatta  yeri geldiğinde sert çık.Çünkü sen bir partinin veya milletvekilinin  hegemonyasında değil halkın liderisin.
4-Ekibini iyi analiz et  ve  yüzüne gülüp başkalarıyla dirsek temasında olanlara gereken müdahaleyi  yap.
5-Kadrolaşma yok diyorsun ama çıkar  tüm belediye personel listesini özel idareden gelenlerden hariç başka ideolojiden insan var mı göster.KAD-RO-LAŞ-MA VAR-DIR.
-Yıllar önce il başkanlığı döneminde “bu sokakta hayat var” projesi kapsamında Kadir başkan Sayın Adem Dalgıç’ı savunmuş Adem başkan bu konuda hiç bir yorum yapmamıştı.İlk  defa o zaman Kadir başkanı eleştirmiş Adem başkanın kendisini savunacağını il başkanının savunmasının yanlış olacağını söylemiştim.Bugün gelinen noktada Kadir başkan Ak Partiye  yollar için cevap veriyor.Oysa madem bu işi il başkanları yapıyordu neden Palabıyık çıkıp konuşmadı? Konuşmaz çünkü genel başkan yardımcısı  abisinden icazet alması gerekir.O da bu icazeti vermez.Çünkü Kadir başkanın başarısız olmasını ister.Ama Başkan kötü örnek oluyor.Dün ilçe  yönetimi tarafından seçilmiş ilçe başkanı yapılmayan hizmetin yapılması için çaba göstereceğine belediye başkanının avukatlığına soyunup hizmet yapılmadığı için gazeteciye söyledi mi söylemedi mi yalanlama derdine düşüyor.Bu ilçe başkanına “sana ne kardeşim sen hangi sıfatla belediye başkanının avukatlığına soyunuyorsun? Sen önce bahsi geçen hizmetler yapıldı mı yapımadı mı onun cevabını ver denmez mi? İlçe başkanının görevleri tüzükle belirlenmiştir.Herkes kendi işine bakacak.Köy yollarına gelince hizmet yapmayan bir fen işleri daire başkanı var.Bir de Sayın Mustafa Yel zamanında yapılan yollar var.Başkanın burada başka bir partiyle polemiğe girmesi yanlış.
-Ben Kadir Albayrak’ı CHP il başkanlığındaki konuşmasıyla takdir ettim sevdim.O  kongrede  konuşan Albayrak bugün  “sayın milletvekilim” diyerek öncelikli görev kabul ediyorsa bu bizleri üzer.
-Şöyle etrafına bir bak sayın başkan;Sizinle yola çıkan Ahmet Poyraz haricinde çoğunluğu sizin arkanızdan konuşup bugün sürekli sosyal medyada  fotoğrafınızı ve çalışmalarınızı yayınlıyor.Ben bu siyaseti artık anlamıyorum.
Gelelim belediye hizmetlerine;
Başkanım siz beş yıllık zaman kısıtlı olduğu için son kalan zamanda ne söz verdiyseniz yapmaya çalışıyorsunuz.Bu takdire  şayandır.Ama siz beş yıl sonunda bırakacak gibi değil devamını getirecek ve tekrar seçilecek gibi çalışmalısınız.Biliyoruz ki bu hizmetleri yapmak için beş yıl yetmez.
Bu nedenle bırakın artık lokanta market pastane özel işyeri açılışlarına koşturmayı.Ayrıca nedir bu tüm daire başkanlarını ordu gibi peşinize takıp ilçe ilçe gezmeler? 
Belediye başkanı makamında oturmalıdır.Daire başkanı makamında bulunmalıdır.Bu nasıl iştir ki belediye başkanı ve daire başkanları her gün bir açılışta  geziyor?
Biz basın mensupları bunun için varız.Sorunların mahallelerden başladığını öncelikle muhtarlardan bilgi edinilmesi gerektiğini yazdım.Sağ olsun Kadir başkanım muhtarlar çalıştayları gerçekleştiriyor.Şimdi de söylüyorum;Başta siz olmak üzere daire başkanları makamında otursun biz yazalım siz gerekeni yapın.
Hizmet yapılacaksa toplayın daire başkanlarını yerel basında çıkan eleştirileri eksiklikleri okuyup gereğini yapın.O zaman  çözülemeyecek sorun yoktur.Aksi takdirde değil sabah 05.00-akşam 21.00 çalışmak  7 gün 24 saat çalışsanız beyhude olur.İşte böyle sayın başkan dost acı söyler.İyi bir basın daire biriminiz var.Biz yazalım siz değerlendirin yazılı cevap gönderin biz  de gazetemizde yayınlayalım ki halk gerçekten bizim vesilemizle dile getirilen  sorunlar  için ne yapılıp yapılmadığını okusun.
SON SÖZ;DAİRE BAŞKANININ YAPMADIĞI HİZMET İÇİN VATANDAŞ O BAŞKANI TANIMIYOR “KADİR BAŞKANI TANIRIM” DİYOR.SİZ NEDEN DAİRE BAŞKANLARI YÜZÜNDEN SUÇLU KONUMUNA DÜŞMEYİ KABULLENİYORSUNUZ? GÖREVİNİ YAPMAYAN DAİRE BAŞKANLARINA SİZ GEREĞİNİ YAPIN.İŞTE BÖYLE BAŞKANIM BEN YALAKALIĞI SEVMEM.DOST ACI SÖYLER NE SÖYLERSE DOĞRU SÖYLER.BELEDİYEYİ ANKARA YÖNETMESİN.ZAMANI GELİNCE HALK ONLARI DA İNDİRMEYİ BİLİR.TAKDİR SİZİN.