info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Ekrem Eşkinattan O Ödül Geri Alınmalı

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Sayın Ekrem Eşkinat’a Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği tarafından engellilere gösterdiği hizmetler karşılığında “küresel farkındalık” ödülü verilmiş. Türkiye’de başka bu ödülü verecek kimse mi kalmamış? Bu ödülü alacak en son kişi Ekrem Eşkinat’tır. Eğer gerçekten alacak biri varsa o da eski belediye başkanı Adem Dalgıç’tır.
Eşkinat bir farkındalık yaratmıştır ama bu da engellilere karşı tavır konusunda farkındalık yaratmıştır. Eski Sakatlar Derneği başkanı Emine Mızrak ile yaşadıklarını eski TEKOMER (Tekirdağ engelli koordinasyon merkezi) başkanı Murat Yıldız’ı görevinden nasıl indirdiğini İstanbul’dan getirip mağdur edilen bu genç engelli kardeşimin çaresizliğine Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Sayın Kadir Albayrak’ın nasıl destek olup büyükşehir engelli koordinasyon merkezinin başına getirdiğini biliyoruz. Üstelik Eşkinat ile büyük bir sorun yaşayan Emine Mızrak’ın nasıl bir anda TESKİ’YE ALINIP BAŞKANLIKTAN NASIL AYRILDIĞININ AÇIKLAMASI DA YAPILMAMIŞTIR. Sayın Şafak Başa’dan bu konuda hala bir cevap gelmemiştir.
Tekirdağ Sakatlar Derneği başkanlık seçimine yeni üye kaydedip başkanlığı ele geçirme çalışmalarını biliyoruz. Yeni üyelerin oy kullanamayacak olması ve seçimi kendi adayı az farkla kaybedince alternatif olarak “engelsiz yaşam derneği” adı altında belediye bünyesinde dernek kurduğunu da biliyoruz.
Ayrıca Türkiye Sakatlar Derneği başkanı ile yaptığım telefon görüşmesinde (Tekirdağ eski başkanı Emine Mızrak eşiyle yanımdaydı) dernek başkanı yerine Eşkinat’ı savunan tavır sergilemesi TSD başkanının da bu durumların içinde olduğu izlenimini uyandırmaktadır.
Eğer bu ödüle Eşkinat’ı Türkiye Sakatlar Derneği başkanı önermişse bu iş daha karışık hale gelecektir. Kısaca Eşkinat’ın engelsiz yaşam derneği ve çeşitli engelli organizasyonlarla ilgili çalışmalarının araştırılması için BİMER’E GEREKLİ MÜRAACATTA BULUNACAĞIM. TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ BAŞKANINI DA “SAKAT” KELİMESİNİ KALDIRMADIĞI İÇİN ŞİKÂYET EDECEĞİM.
EŞKİNAT BU ÖDÜLÜ İADE ETMELİDİR. YA DA GERİ ALINMALIDIR.