info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Emre Köprülü ve Metin Akgün`ün Demesiyle Olur Olacak

Ben Tekirdağ Büyükşehir yeni hizmet binasının tanıtımına katılmadım. Çünkü bu tür şeylerin tanıtımının şov amaçlı olduğunu düşünüyorum.

Sayın Kadir Albayrak, Çorlu “Çırak Bayırı” yolu hakkında, “ bu işler Emre Köprülü’nün veya Metin Akgün’ün demesiyle olmaz ” diye bir cümle sarf etmiş. 

Bu çok yanlış ve talihsiz bir cümledir. Emre Köprülü’nün ve Metin Akgün’ün demesiyle olur ve olacaktır da. Aksi takdirde yapacak olana devretmek zaruridir. 

NEDEN OLMALI VE OLACAKTIR; Kadir Ağabeye sormak isterim; 
- Sayın Faik Öztrak’ın demesiyle mi olacak. 
- Sayın Candan Yüceer’in demesiyle mi olacak? 
Asıl bunların demesiyle olmaz. 

- Sayın Faik Öztrak özünde iyi bir insan, iyi bir ekonomist olabilir ama, ben kendisini bir Tekirdağ milletvekili olarak asla görmedim. Ne zaman partililerle konuşsam, hep anlaşmış gibi, “falancayı Öztrak getirtti,filancayı Öztrak atadı,Tekirdağ’ın yolunu bilmeyen nasıl Tekirdağ milletvekili olur?” gibilerden cümlelerle karşılaşıyorum. 

Sorarım size; Sayın Faik Öztrak’ı milletvekili seçimleri ve genel başkanın Tekirdağ ziyaretleri haricinde gören var mı? 
Bu vekilin demesiyle mi olacak. Sayın Candan Yüceer’i, (pardon artık ona Tekirdağ’da “televizyoncu vekil” diyorlar) ilk başları ben Tekirdağ’a çok şey katacak diye beklerken, Ankara’ya gidince kendisini seçtirenleri unuttu. Kim bilir belki kendisi silmek istemiştir. 

Benim gözümden, gazeteciye, “hep Faik Öztrak’ı övüyorsun, Emre Köprülü’yü övüyorsun. Belli ki ihtiyacın varmış?” sözüyle tamamen düşmüştür. Böyle bir kelimeyi söyleyen, milletin vekili olamaz. Bir diğer husus da, Halk Tv’de Uğur Dündar’ın konuğuyken, Sayın Dündar’ın Yılmaz Büyükerşen’den sonra en iyi sosyal demokrat belediyecilik yapan Emin Halebak’ı hedef alan konuşmasında desteklemesi beni çok şaşırttı. Aslında şaşılacak bir şey yokmuş. Neticesinde artık neredeyse Halk Tv’nin program sunucusu gibi sürekli televizyonda görüyoruz. 

Milletvekili mi,televizyoncu mu? 
- CANDAN YÜCEER DOKTOR, SMA HASTALIĞINI KÖŞEMDE GÜNDEME GETİRDİM, AVUKAT EMRE KÖPRÜLÜ MECLİSTE SORU ÖNERGESİ VERDİ. 
- CANDAN YÜCEER DOKTOR, TEKİRDAĞ’DA ÇOCUK DOKTORU EKSİĞİNİ KÖŞEMDE GÜNDEME GETİRDİM, AVUKAT EMRE KÖPRÜLÜ MECLİSTE SORU ÖNERGESİ VERDİ. 

Şimdi soruyorum, Sayın Candan Yüceer’in demesiyle mi olur? 

Emre Köprülü Çorlu’lu Metin Akgün Çorlu’lu Çorlu’nun sorunlarını gündeme getirmek ve çözüm istemek, milletin seçtiği vekillerin en doğal hakkıdır. Nasıl ki SMA için, Çocuk Doktoru için meclis gündemine taşıyan Köprülü’ye Sağlık bakanı değer verip açıklama yapıyorsa, siz de bunu yapmakla mükellefsiniz. Nasıl ki hükümet temsilcisi olarak Metin Akgün Tekirdağ’ın sorunlarına çözüm için bakanlarla görüşmeler yapıyorsa, siz de açıklama borçlu olup, yapamama demeyeceğim, yapmama gerekçelerini açıklamakla mükellefsiniz. 

Gelelim saçma mazeretinize; Yok, askeri bölgeymiş, yok karayolları,tren yolları mülkiyetiymiş, yok kişilerin şahsi emlak payıymış falan filan mazeretler. 

Şu anda yol olarak kullanılmıyor mu? 
Bakım ve tamiratı zaruri değil mi? 

Metin Akgün hükümetin, kısaca kanun koyucu bir kitlenin temsilcisidir. Kamu konusunda sıkıntı varsa, Emre Köprülü’yü ve Metin Akgün’ü davet edersiniz, oturur hem kamu hem yerel yönetim temsilcisi olarak sorunu çözersiniz. 

Bir saat bile çözüm için sürmez. Basının karşısında böyle bir söz yanlış olur. Umarım bu sözü söylememişsinizdir ama Çorlu’lu veya Tekirdağlı meslektaşlarım söylenmeyeni yazmaz. 

Yol konusuna gelince, Balabanlı yolunu yaptınız, vatandaşın küfür ve bedduasını duysanız, “keşke yapmasaydık” dersiniz. Yukarısevindikli-Vakıflar yolunun Eylülde biteceğini söylemişsiniz. 
Yani kış ayında bitecek. 
Çalışmaları görüyorum. Çalışanların günde birkaç saat çalıştığı yer Eylülde de bitmez. 
Çünkü denetleyen yok. 

Sağlık mahallesi, çırak bayırı da dâhil, girişinden çıkışına kadar adeta köstebek yuvası halinde bulunuyor. 
Ben size bir seçim tüyosu vereyim; Ak Parti çok güzel bir strateji yaptı ve Büyükşehir olunca, Velimeşe, Ulaş, Marmaracık ve Sağlık mahallesi gibi size çok oy çıkan yerleri Ergene ilçesi yaptı. 
Az kaldı Çorlu’yu bu stratejiyle alıyordu. 
Artık böyle bir strateji yapmasına gerek yok. 
Yapılmayan hizmetler neticesinde siz altın tabakta sunacaksınız. 

O ZAMAN KİMİN DEMESİYLE OLURMUŞ GÖRÜRÜZ. 
Muratlı’yı zaten saymıyorum. Tekirdağ’ı B.Karıştıran E-5 karayoluna bağlayan yol olan Muratlı güzergâhında şehrin girişinden çıkışına kadar yol köstebek tarlası gibi vaziyettedir. 
Bu yollardan her gün yüzlerce servis, kooperatif ve firma araçları ile kamyonlar geçiyor. 
Siz belediye başkanının olduğu pek kullanılmayan yolu asfaltladınız. 
Başka sözüm yok. 
Eee başkan; bakalım kimin demesiyle oluyor göreceğiz. 
Yeter ki iyi belediye başkan adayları, iyi milletvekili adayları çıksın o zaman kimin demesiyle olur görürüz. 
GÜN OLA HARMAN OL

A(BU SIRALAR ATASÖZLERİNDEN MEDET UMAR OLDUK)