info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Ey Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri

Hesap verin, neyin parasını alıyorsunuz

Sizi bu halk, sorunlarını çözün, dile getirin, halka destek olun diye o makama getirdi. Görünen o ki, siz halkın verdiği görevi yerine getirmekten ziyade, bu halkın kazandığı üç kuruş parayı nasıl alacağınızın hesabını yapıyorsunuz. O mecliste kaldırdığınız her elin hesabını, bu halkın soracağını unutmayın.3,5 yıl sonra bu halk size öyle bir cevap verir ki, kaldırdığınız o ellerle verdiğiniz kararların vicdan azabını bir ömür taşırsınız. 

Bu nasıl bir sosyal demokratlıktır? 
Bu nasıl bir halkçılıktır? 
Bu nasıl demokrasi anlayışıdır? 

Eğer bu demokrasiyse, eğer bu sosyal demokratlıksa, eğer bu halkçılıksa, ben bu tür halkçılığa ömrüm yettiğince karşıyım. 

Tekirdağ Büyükşehir oldu. Büyükşehirin büyük kazığı oldu. 
TESKİ’DEN GELEN SU FATURALARINDA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE AYRILAN PAY, MURATLI BELEDİYESİNE AYRILAN PAYDAN DAHA FAZLA. 

Arkadaş bu nasıl iştir? 
20 LİRALIK ELEKTRİK TUTARINA, 30 LİRA MURATLI VE TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE VERGİ VERİYORUZ. 

Lafa gelince hükümeti vergilerin ağırlığı ve acımasızlıkla suçluyorsunuz, biz vatandaşlara kazığın büyüğünü siz atıyorsunuz. Ey büyükşehir belediye meclis üyeleri; -Siz Muratlı’da nerede katı atık hizmeti yapıyorsunuz? -Siz Muratlı’da nerede atık su arıtması yapıyorsunuz ki atık su bedeli alıyorsunuz? 20 LİRA SU BEDELİNE; 9 lira 40 kuruş, Muratlı Belediyesi, 14 lira 31 kuruş Tekirdağ Büyükşehir belediyesi alıyor. Bunun 10 lirası katı atık bedeli. Yahu sizin elleriniz bu paranın alınması için kalkarken hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Hiç mi içinizden biri, ‘bu parayı halktan almak için elimi kaldırırken utanıyorum” diyen çıkmıyor mu? Siz neye istinaden katı atık bedeli alıyorsunuz? Ayıp Ayıp. Ak Partili ve MHP’Lİ meclis üyeleri azınlıkta olduğu için, bu kalkan ellerin sorumluluğu tamamen CHP’Lİ belediye meclis üyelerinindir. Yerel seçimlerde bu halkın yüzüne nasıl bakacaksınız, merak ediyorum. Yıllarca Eskişehir Belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen, su bedelini 1 lira yaparken, siz kahraman diye alkışlamıştınız. 

SİZ NE YAPTINIZ,20 LİRALIK SU BEDELİNDEN %150 VERGİ ALARAK ADALETSİZLİĞİN KRALINI YAPTINIZ. BUNDAN GURUR MU DUYUYORSUNUZ? 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI, BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE SESLENİYORUM; EĞER BU VİCDANSIZCA VERGİ ADI ALTINDA ALDIĞINIZ PARAYI İPTAL EDİP BÜYÜKŞEHİR PAYINI KALDIRMAZSANIZ, 
CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNİN İSİMLERİNİ TEK TEK YAYINLAYACAĞIM VE,”CEBİNİZDEKİ PARAYI HAKSIZCA ALMAK İÇİN EL KALDIRANLAR BUNLAR” DİYE YAZACAĞIM. 

KADİR ALBAYRAK DA BUNA MÜDAHALE ETMEZSE, ONU DA “BU HAKSIZLIĞA GÖZ YUMUYOR” DİYE YAZACAĞIM. 
BU YANLIŞTAN DÖNÜN. 
AKSİ TAKDİRDE SEÇİM ZAMANI BU HAKSIZ VERGİYİ SÜREKLİ DİLE GETİRECEĞİM. YANLIŞIN NERESİNDEN DÖNERSENİZ, KARDIR.