info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Ey Halkım ! Enayi Olma Hakkını Ara

2-3 Yıl önce, bir yakınım kalp krizi geçirmişti.

2-3 Yıl önce, bir yakınım kalp krizi geçirmişti. Ne üzücüdür ki, kendisinin devlet hastanesinde Anjiyosu yapılıp, ameliyat yapılabilecek uygun hastaneye ambulansla gönderilmesi gerekirken, doktor hiçbir şey yapmadan, üç damarı tıkalı, dördüncüsü de kısmen tıkalı hastayı özel hastane ismi vererek göndermiş. 

Ne gerekli tedbir, ne ambulans, hiçbir şey yok. Zaten Valilik önünde aniden düşünce acil gittiği hastaneden böyle salıverilmesi esnasında yolda ölse, hesabını kim verecekti? Özel hastane, öğretmen emeklisi kişiden,4 bin lira ameliyat parası istemiş. Devletin, özel hastanelerden para alınmaması konusunda yasa çıkarmış olmasına rağmen, bu durumda gerek devlet hastanesindeki doktordan, gerekse özel hastaneden şikâyetçi olması konusunda ısrarcı olduğum yakınımı razı edemedim. 

Geçen yıl da yine bir tanıdık, özelde kalp ameliyatı olmuş ve 4 bin lira ödemiş. Şikâyetçi olsan bile, bir sonuç alamazsın. Ya bu parayı makbuzsuz elden, ya da otel-konaklama, yemek, refakatçi bedeli v.b gibi kalemlerle bir şekilde usulüne göre alıyorlar. 

BU YÜZDEN HALKIMI UYARIYORUM; 
Özel hastaneye gittiğinizde,tüm tedavi giderlerinin net olarak fatura edilip tarafınıza verilmesini,kalp ameliyatlarında,özellikle kredi kartı ile ödeme yapmanızı,böylece sizden haksız alınan paranın iadesini ve hukuki haklarınızı savunabilirsiniz.

YA DA EN ÖNEMLİSİ,DEVLET VE ÜNİVERSİTE ARAŞTIRMA HASTANELERİNDE TEDAVİ OLUN. ÖZELE BİR KALP AMELİYATI İÇİN ÇUVALLA PARA ÖDEMEYİN. GİDİN ÇORLU DEVLET HASTANESİNDE MÜKEMMEL KALP DOKTORLARINA ÜCRETSİZ OLARAK KENDİNİZİ TESLİM EDİN. YA DA NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİNDE UZMAN PROFESÖR VE DOÇENTLER VAR. KENDİNİZİ ONLARA EMANET EDİN. 

 Yasa açık; Muayene katkı payı haricinde, sizden astronomik para a-la-maz-lar.