info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Ey Tekirdağ`da Yaşayanlar

Çocuk İstismarından Hepiniz Sorumlusunuz

Aylardır gözlemliyorum, yazıyorum, haber yapıyorum, her nedense hiç kimse umursamıyor, hiç kimse bu konuda üzerine düşeni yapmıyor. 

Süleymanpaşa’da ellerinde küçücük çocuklarla dilenen bir sürü Suriyeli kadın var Çorlu’da şehrin en işlek yerlerinde, adeta göbeğinde diyebileceğimiz yerlerde bir sürü kucağında çocukla dilenen kadınlar var. 
Videosunu yayınladık, resmini çektik, umursayan yok. 

Çerkezköy’e giden yol üzerinde, Avantaj mağazası istikametinde, kavşakta adeta ölümle dans edercesine dilenen çocuklar var. 
Süleymanpaşa 100.yıl mahallesinin orada ışıklarda kucağında çocuklarla trafikte ezilme tehlikesine rağmen dilenen kadınlar var. 
Süleymanpaşa’da sahil boyunda, ışıkların orada, Özcanlar lokantasının orada bu kucağında küçücük çocuklarla dilenen kadınları bir mercedes’in bıraktığını söyleyen birçok kişi var. 

Çorlu-Çerkezköy arası kavşakta yine kucağında küçücük çocuk olan Suriyeli kadınları bir minibüsün bıraktığını söylüyorlar. 

Bunları geçelim; Çorlu’da, Süleymanpaşa’da hiç mi zabıta yok? 
Süleymanpaşa belediye başkanlığı basına, “zabıtalar dilencilere göz açtırmıyor” diye basın bülteni gönderirken, hiç mi yüzleri kızarmıyor? 
Bu dilenenlerin hepsinin Suriyeli olması, hepsinin kucağında küçük çocuk bulunması, her zaman aynı yerde dilenmelerine rağmen, kimsenin müdahale etmemesi ne anlama geliyor? 
Bunlar organize çete mi? 
Tekirdağ Valiliğine, İlçe Kaymakamlığına, Emniyet Müdürlerine sesleniyorum; Zabıta bu konuda bir şey yapmıyor olabilir, Küçücük çocukların, yarı aç yarı tok, soğukta, sıcakta, yağmurda, taş kaldırımda perişan olmasına neden müdahale edilmiyor? 
Bu dilenciler toplanıp, ellerindeki çocuklar neden sağlık kontrolünden geçirilip bunları çıkar amaçlı kullananlar hakkında işlem yapılmıyor? 
Bu dilenciler organize çete mi? Birileri bunu araştırıp bizleri de bilgilendirecek mi? 
Kimse bunları görmüyor mu? 
Boy boy resimlerini yayınlıyoruz, neden müdahale edilmiyor? 
Bu çocukların dilencilik için maşa olarak kullanılmasına değil, eğitime ve bakıma ihtiyacı var. 

Gereği yapılmalıdır.