info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Eyy Büyükşehir

Bu Nasıl Yol Çalışma Atağı

Tekirdağ Büyükşehir belediyesi bir basın bülteni yayımladı. 

Bu bültene göre, Tekirdağ Büyükşehir belediyesi bahar ayı ile birlikte büyük bir yol atağına kalkacağını belirtmişti. Biz neden bu yol atağını göremiyoruz bir türlü anlamadım. Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra, Sevgili Kadir Ağabey, birçok proje ile karşımızda olacağını,5 yıl içinde tüm projeleri tamamlayarak gururla karşımıza çıkıp hesap vermeye hazır olacağını söylemişti. 

Sayın Kadir Ağabey, hadi bundan önceki Fen işleri Daire başkanınız Oktay Çolpan bu konuda başarılı olamadı ama yeni başkanınız Metin Pakdil’in gayretli ve çalışkan bir başkan olduğunu, diğer başkanlara örnek olacak biri olduğunu biliyoruz, öyle ise sizin bu yol ataklarınızı ben ve araç şoförleri neden göremiyoruz? 

Yoksa yolları futbol sahalarına yapılan hazır çimler gibi şantiyede blok blok yapıp, tır kamyona yükleyip, yolda birleştirip bize sürpriz mi yapacaksınız??? 

Aradan üç yıldan fazla zaman geçti, siz hala Yukarısevindikli-Vakıflar arası 3-5 kilometrelik yolu yapamadınız. Balabanlı yolunun bozulduğu yolunda da şikâyetler gelmeye başladı. Hükümet caddesi-Bayol pasajı ile direkleraltını birleştiren yer patates tarlası gibi, o zaman siz nerede yol atağı başlatıyorsunuz? 

Siz hiç makam aracınız haricinde özel aracınızla Sağlık Mahallesi ana caddesinde yolculuk ettiniz mi? Her gün yüzlerce şoförün, delik deşik sağlık mahallesi girişinden İstasyon mevkiine gidene kadar ne kadar çok küfür ve beddua ettiğini biliyor musunuz? 

Altı üstü bir, bilemedin bir buçuk kilometre mesafeyi yapmak bu kadar mı zor. 

TESKİ ile daha önce de dediğim gibi, Cumhuriyet tarihinin en büyük alt yapı çalışmasını başlattınız. Tebrik ediyorum.(tabi yüklenici firmanın bu konuda sınıfta kaldığını, halkı ne kadar mağdur ettiğini söylememe gerek yok)  

TESKİ’YE MİLYONLARCA LİRA HARCADINIZ, GÖRKEMLİ AÇILIŞLARI TEKRAR TEKRAR YAPTINIZ, ONA DA SÖZÜM YOK. 
AMA EĞER BİRKAÇ KİLOMETRELİK YOLLARI YAPMIYORKEN, MİLYONLARCA LİRALIK ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPINCA, HALİYLE KAFAM KARIŞIYOR. 

Ama siz de haklısınız. Eskişehir de sosyal demokrat belediye olup su parasını sembolik bir kuruş yaparken, siz bu sudan tüketim parasından fazla KDV, katı atık vergisi, çevre temizlik vergisi olarak üç katı para alıyorsunuz.5 liralık su faturasına 25-30 lira fatura geliyor. 

TESKİ’YE VATANDAŞIN PARASI GİDERKEN, YOL YAPTIĞINIZDA PARA ALACAK YER YOK DİYE Mİ BU YOLLARI YAPMIYORSUNUZ? 

Hani köprü paralı diye hükümeti eleştiriyorsunuz ya, TEKPARK İLE SİZ DE HER BOŞ ALANDAN PARA ALIYORSUNUZ YA, BELKİ İLÇELER ARASINA BİRER TEKPARK KULÜBELERİ KOYUP, YOL YIPRANMA PAYI OLARAK GİRİŞ-ÇIKIŞ ÜCRETİ ALIR, MODERN ASFALT YAPARSINIZ? 

Duyduğuma göre KGS’LERİ tekrar faaliyete geçiriyormuşsunuz. 

Kazancınız bol olacak gibi görünüyor. 
Bize boşuna hikâye anlatmayın. 
Boş laflar değil icraat görmek istiyoruz. 

BİR GÜN MALKARA BELEDİYE BAŞKANI ULAŞ YURDAKUL’A SORMAK İSTEDİĞİM ŞU SORU VAR;

“BAŞKANIM, SİZ MAŞALLAH BÜYÜKŞEHİRDEN ÇOK YATIRIM, İMAR VE HİZMET YAPTINIZ. HER İHTİYACINIZI GİDERDİNİZ. 
İNELER MAHALLE YOLUNA HAYRAN KALDIM. NEDEN DİĞER İLÇELER BU İMKÂNDAN MAHRUM?” DİYECEĞİM.

Eğer siz birkaç kilometrelik Yukarısevindikli-Vakıflar yolunu, bir, bir buçuk kilometrelik sağlık mahallesi ana caddesini yapamıyorsanız, demek ki bana göre boşuna bu işi yapıyorsunuz. Hadi beni utandırın da gözden çıkardığınız Muratlı olmak üzere, bu yolları yapın. Yoksa elbet yapan birileri çıkar.