info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Genel Seçim Ardından Tekirdağ a Bakış

Daha önce de belirttiğim gibi yine 3-2-1 oldu.Tekirdağ’da genel durumu bildim ama Türkiye genelinde yanıldım.Bunda CHP etkin rol oynadı.Genel başkan Kılıçdaroğlu'nun vaatleri ve noter tasdikli güven sağlaması artı olmakla birlikte parti tabanında otoriteyi sağlayamadı.Oy dağılımında Ak Partinin %38 alacağını düşünmüştüm.4 puan yanıldım. CHP’Yİ %32 MHP’Yİ %18-19 HDP’Yİ  %7-8 olarak düşünmüştüm ama HDP BENİ YANILTTI. Bunda HDP barajı geçsin diye kararsızların oyunun bu yönde etkisi önemli rol oynadı.
Tekirdağ’da durumun değişmeyeceğini söylemiştim.Çünkü bunda milletvekili adaylarının yanlış seçiminin etkili olacağını belirtmiştim.Tekirdağ halkı tepeden inme aday istemiyor.Ben sürekli yazdım Sayın Faik Öztrak’ın Tekirdağ seçmeni tarafından istenmediğini kontenjan yapılmaması gerektiğini beyan ettim.İlhami Aygün Özcan’ın da Öztrak vari tavırlar sergilemesi CHP’NİN 3 VEKİLDE kalmasına neden oldu.Eğer Öztrak ve Aygün yerine Arzu Mandalı Sucu ve Şerafetdin Terzi üst sırada yer alsaydı 4 vekil çıkarırdı.Genel merkez kontenjanla 4. Sırayı resmen hediye etti.Bu yazıyla alakası yok da ben yine de yazayım.Halk arenası programında “Tekirdağ seninle gurur duyuyor” söylemi yapan kişiler Sayın Öztrak’ın neyiyle gurur duyduğunuzu çözemedim.Eğer Kılıçdaroğlu genel başkan yardımcılarının sözüyle vekil belirlemeye devam ederse o koltukta oturamaz.Tekirdağ’dan geçtiğimiz kongrede aldığı oy oranıyla verilen uyarıları dikkate almayan genel başkan bunun handikabını gördü.
Ufukta erken seçim görünüyor. Kılıçdaroğlu’nun artık bazı şeyleri görmesi lazım.Sonra ufukta genel başkan değişikliği görünür.Tekirdağ teşkilatında gruplaşmayı bitirmesi şart.
  MHP’DE de aynı görüntü yaşandı.Genelde bu partide Parti Meclisine seçilen milletvekili aday gösterilmiyordu.Bu gelenek bozuldu.Eğer Kamil Günay 1.sıradan Bülent Belen 2. Sıradan aday olsaydı MHP iki milletvekili çıkarırdı.Hakan Özgül’ün yerel seçimde iyi oy alması başarılı olacağı anlamına gelmezdi.Bu da gösteriyor ki Tekirdağ halkı tepeden inme torpilli aday istemiyor.Ayrıca hiç bayan aday olmaması da eksi yansıma oldu.
  Ak Parti bu sefer güzel seçim yaptı.Tabanın sesine kulak vererek Mustafa Yel’i 1.sıradan aday gösterdi.Bir diğer husus da sürekli 2. Sırada bayan aday göstererek kadın seçmene hitap etmesi oldu.Eğer Mustafa Yel 1.sıradan olmasaydı Ak Parti 1 milletvekilinde bile zorlanabilirdi.2 milletvekilini Mustafa Yel kazandırdı.
Bu da gösteriyor ki aday tercihi ve eşitlik çok önemli.
BU SEÇİMİN GALİBİ CANDAN YÜCEER VE MUSTAFA YEL OLMUŞTUR.ÇÜNKÜ İKİ ADAY DA KAZANMAK İÇİN ÇALIŞTI.