info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Hayvan Hakları İnsan Haklarını Belediye İkisinide İhlal Ediyor

Muratlı’da yıllardır sokak köpekleri ile ilgili sorun bitmek bilmiyor.

Belediye başkanı 17 yıldır başkanlık yapan birisi olmasına rağmen, kesinlikle bu konuda bir çaba göstermiyor. 

Belki gösteriyor olabilir ama bir netice alınamıyor. Her sorunda büyükşehre top atılırken, büyükşehir bir hizmet yaptığında, Muratlı belediyesinde ve CHP ilçe teşkilatında sahiplenen çok oluyor. Başta belediye başkan yardımcısı ve ilçe başkanı hemen bol bol fotoğraflayıp sosyal medyaya atıyor. Özellikle bir belediye meclis üyesi var ki, adeta her karede yer almak için mücadele eder gibi görünüyor. 

Artık tüm fotoğraflarda görmekten bana bir fenalık geldi. Belediye başkan yardımcısı ise, hala kendini siyaset arenasında zannediyor ki, CHP İLÇE TEŞKİLATI ÜZERİNDEN ELİNİ ÇEKMEYİP, GELECEKTE DAHA YUKARILARI HEDEFLEDİĞİNDEN, İLÇE TEŞKİLATINDA AKTİF ROL OYNUYOR. BU NEDENLE BELEDİYE İŞLERİNE ZAMAN BULAMIYOR. Hadi sokak hayvanlarını geçtim, defalarca ihbar yapılmasına rağmen, insanlara saldıran sahipli köpeklerin sahiplerine de yasal işlem uygulamıyorlar. Zaten Muratlı’da muhalif partiliysen, cezai işleme tabi oluyorsun. Taraftarsan, dokunan olmuyor. Bunu Basri Çağlayan şikâyetinde yaşadık. Evet, bir hayvan hakları yasası mevcuttur. 

Fakat eğer bu hayvanlar insana saldırıyorsa, insan haklarını ihlal ediyor demektir. Bu konuda belediye gereğini yapmak zorundadır. Muratlı’da her adım başında bir köpeğe rastlamak mümkündür. Hayvanlar soğuktan artık dükkânlara, pasajlara, bankamatiklere girmeye başladılar. Sabah işe giderken kahvaltı amacıyla işçilerin aldıkları poğaçaları kapmak için hayvanlar etrafında açlıktan pervane oluyorlar. Birkaç hayvan sever bunlara yiyecek veriyor ama, bu ne kadar yeterli olabilir ki? Oysa Muratlı belediyesi bu hayvanları toplayıp bir hayvan barınağı oluştursa, eminim tüm gıda satan iş yerleri artan yiyeceklerini seve seve verirler. Üstelik bu zavallı hayvanların barınacak, soğuktan korunacak bir yuvaları olur. 

Ayrıca, bu hayvanların çoğu değerli köpek olup,ticari gelir bile sağlayabilirler.Biz de, “helal olsun bu zavallı hayvanlara sahip çıktılar” deriz.Fakat yıllardır hep yapacaklar,hep yapacaklar. Bir gün birileri hayatını kaybederse veya kuduz salgını olursa, bunun hesabını kim verecek. Biz kimseyi suçlama peşinde değiliz ama bu hayvanların barınak ve yiyecek ihtiyacını sağlamamak, hayvan hakları ihlalidir. 

Bu hayvanları güvenli bir yerde barınaklarda muhafaza etmeyerek insanlara saldırılmasını engellememek de insan hakları ihlalidir. Varın artık sorumluyu siz bulun.