info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Kadir Ağabey Bunlar Seni de Yakacak - 2

Er Geç Hesap Verecekler

Sevgili okuyucular, biliyorum sıkıldınız ama bu konuya takıntım olduğu için tekrar tekrar yazıyorum. 

Tekirdağ Büyükşehir olunca, mücavir alan kanunu kapsamında, belediyelerin halka ilçeler arası hizmet verme yükümlülüğü vardır ve bunun benim şimdiye kadar yazmış olduğum köşe yazılarıyla hiç alakası yoktur. Fakat benim Süleymanpaşa sahil dörtler kavşağındaki illegal çığırtkanlarla ikinci otogar haline getirilmesine tepki gösteren Ulaşım daire başkanı,araç kooperatif başkanlarını toplayarak, “benim suçum değil, gazeteci Murat sizin ekmeğinizle oynuyor” diyerek şahsımı hedef göstermiştir. 

Şimdi aynı daire başkanı, yasayı hiçe sayarak, belediye meclis kararıyla ilçeler arasında kooperatiflerle aynı fiyata taşımacılık yapıyor.

Başka bir deyişle, TEKİRDAĞ ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞI, TEKPARK İŞBİRLİĞİYLE KOOPERATİFLERLE REKABET YAPIYOR. BELEDİYE HİZMET KURUMUDUR. TİCARET AMACIYLA KOOPERATİFLERLE REKABETE GİREREK TAŞIMACILIK YAPAMAZ. 

Muratlı-Süleymanpaşa arası kooperatifle aynı ücretle taşımacılık yapıyor. 

TEKPARK, SADECE BİR YERDE, VATANDAŞI OTOGARA GÖTÜRME ZORUNLULUĞUNDA BIRAKARAK 5 LİRA ÜCRET MUKABİLİNDE KART VERİYOR. 

- BU KARTIN HERHANGİ BİR İSME VEYA MAKBUZ SİTEMİYLE VERİLDİĞİNİ İDDİA EDENİN ALNINI KARIŞLARIM. KISACA BU YÜZLERCE KARTIN GETİRDİĞİ GELİRİN HİÇ BİR KAYDI YOK. TEKPARK’A BU YETKİYİ KİM VERDİ? 
- TEK BİR YERDE KART ZORUNLULUĞU NE DEMEK? VATANDAŞIN AYAĞINA HİZMETİ GÖTÜRMEK ZORUNDASINIZ. VATANDAŞ SİZİN AYAĞINIZA GELMEK ZORUNDA DEĞİLDİR. BİR DE KOOPERATİFLERİN MAĞDURİYETİ VAR. Muratlı-Tekirdağ minibüs kooperatifine Büyükşehir belediyesi yazan araçlar aldırdınız. 
- YÜZ BİNLERCE LİRA KREDİ BORCUNA GİRDİLER. NE İÇİN? 
- ŞİMDİ BİR DE KART OKUMA CİHAZINA PARA BAYILACAKLAR. NE İÇİN? 
- SİZ ÇARŞIDAN GİDEBİLİYORSUNUZ, ONLAR BELEDİYE YAZMASINA RAĞMEN, DURAKLARDA DURAMIYOR, ŞEHİR İÇİNE GİREMİYORLAR. YOLCU DA ÇARŞIYA GİRMİYOR DİYE BU ARAÇLARA BİNMİYOR. 
- NE GÜZEL KONFORLU MİNİBÜSLERDE GİDİYORDUK, KOOPERATİF ARAÇLARINI DA DEĞİŞTİRTTİNİZ. NE İÇİN? 

OYSA BU KOOPERATİF BAŞKANLARINI TOPLAYIP, “ARKADAŞLAR, BİZ MÜCAVİR ALAN KANUNUNU ZATEN KENDİMİZE GÖRE DÜZENLEYİP, SİZE RAKİP OLMA DERDİNDEYİZ. SİZ DE KENDİ KONFORLU ARABALARINIZLA DEVAM EDİN AMA YAŞLI-ENGELLİLERİ ÜCRETSİZ GÖTÜRÜN” DESEYDİNİZ, SİZİN HİZMET DEĞİL, TİCARİ REKABET İÇİNDE OLDUĞUNUZ ORTAMDA ŞOFÖRLER BU KADAR BORCA GİRMEZDİ. 

ELBET BU İŞİN KOKUSU BİR GÜN ÇIKAR. KİM NE HESAP YAPMIŞ ELBET ADALET YERİNİ BULUR. UNUTULMASIN Kİ, HİÇ BİR SİYASİ YÖNETİCİ EBEDİYEN AYNI KOLTUKTA OTURAMAZ. YERİNE GELEN ELBET BUNLARI İNCELEYİP HESABINI SORAR. 

SON BİR ÖNEMLİ NOKTA;MURATLI-SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE OTOBÜSLERİ,MAZOTU FEN İŞLERİNDEN ALIYOR.
İKİ KERE ŞAHİT OLDUM.BİRİNCİSİNDE,SON ARABA SAAT 21.00 DE BURAYA GİTTİK. ŞOFÖR YOLCULARI ARABADA BEKLETİP MAZOT ALDI.GÜZERGAHI DEĞİŞTİRİP ÇEVRE YOLUNDAN MURATLI’YA GÖTÜRDÜ.YOLCUYU GÜZERGAH DIŞINA GÖTÜRÜP BEKLETME YETKİSİ VAR MI?

GÜZERGAH DEĞİŞTİRME YETKİSİ VAR MI? 

BİR DE MAZOTU 1.50 LİRAYA ALIYORMUŞ. FEN İŞLERİNDEN HEM DE UCUZA ALMA HAKKI VAR MI? 
FİYAT DOĞRU MU? 
BELEDİYE TİCARİ KURUM DEĞİL, HİZMET KURUMUDUR. 
BEN KADİR BAŞKANA ÜZÜLÜYORUM.

BUNLAR ONU DA YAKACAK. SONRAKİ YAZIM; VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜNÜ UYARIYORUM; “YANLIŞ YAPIYORLAR”