info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Kadir Başkan, Kadrolaşma ve Adam Kayırma Var mı?

Seçim döneminden önce ve sonra, Sayın Kadir Albayrak’ı destekleyen ve çalışmasına, hizmet aşkına inanan neredeyse tek gazeteciydim.

Tabi seçildikten sonra, başta partililer olmak üzere Kadir Abiciler bir anda çoğaldı. Profil resmini bile değiştirerek başkanın fotoğrafını koyanlar oldu. Peki bugün gelinen nokta ne durumda biliyor musunuz? 

Çorlu’da kahvaltıda yaşananlar, benim her zaman Sayın Albayrak’a sözünü ettiğim şeyi yapmamasından kaynaklanıyor. Bir sorun, bir usulsüzlük veya bir yolsuzluk mu var? 
Gazetecinin işi bunu yazmak, belediye başkanının işi de bunun doğruluk payı var mı yok mu inceleyerek, gereğini yaparak bunu yazan habercinin gazetesine bir yazılı açıklama göndermektir. 

Gazete de, “Ey halkım, işte yazdığımız yazıya istinaden verilen cevap” diyerek bu açıklamayı yayınlar. Sizin bu konuda büyük bir eksikliğiniz var. Yazılı açıklama göndermekten korkuyor musunuz? 
Eğer o habercinin gazetesine bu konuda yazılı açıklama göndermezseniz, bu tür nahoş durumla karşılaşmanız kaçınılmazdır. 

Ayrıca, ben TESKİ ile ilgili bir yazı yazıyorum, gazeteme Sayın Şafak Başa yerine Sayın Kadir Albayrak cevap yazıyor. Siz Büyükşehir belediye başkanlığından TESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE Mİ GEÇTİNİZ? 

Bir diğer husus, düzensiz kadrolaşmadır. Sizler seçilmiş yöneticilersiniz. Parti içi çekişmelerinizi yerel yönetime taşıyamazsınız. İl başkanlığı seçiminden sonra, Sayın Şeref Çetin’i baş danışman almışsınız. Daha bir parti il başkanlığını yapamayan, Muratlı’daki sorunları, “30 bin nüfusu olan küçük bir ilçenin sorunlarından bahsediyorsunuz. Çorlu, Çerkezköy, Süleymanpaşa’da sorunlar varken Muratlıyla mı uğraşalım? “diyen biri, bu zihniyetle büyükşehre nasıl danışman olur? 

Zamanında delege seçimlerinde basına saldıran biri, büyükşehre baş danışman olursa, vay Tekirdağ’ın haline derim. 

Bu kıymetli şahsiyeti, bir genel başkan yardımcınıza meydan okuma amacıyla mı, genel başkana jest için mi baş danışman yaptınız? Madem baş danışman, neden kimse göremiyor? 
Kulağımıza, sürekli partililerin başta TESKİ olmak üzere, belediye bünyesinde işe alındığı geliyor. CHP çatısı altında, birkaç etkinlik ve gösteride yer alan kim varsa, hepsinin belediyelerde işe alındığı, hatta bazı ilçe başkanlarının iş bulma kurumu gibi çalıştığı aşikârken, faydalı bir hizmeti nasıl yapmayı düşünüyorsunuz? 

Büyükşehir kurulurken,2000 kişi istihdam edileceği söyleniyordu. Bu sayı on-onbeş katlanarak istihdam oldu mu? 

Bir de sayın başkan; gördüğüm kadarıyla, size gerçekten destek ve hizmeti her daim gördüğümüz iki kişi var. Tamer Dodurga ve Ahmet Poyraz`dır. 
Diğer daire başkanlıklarından bir icraat göremedik. Ulaştırma daire başkanlığı bir felaket. Bilişim daire başkanlığı ise tam bir sıkıntı. Daire başkanı bağ bozumunda anket yapıyor, anketten Tekirdağ halkının haberi yok. Bu nasıl iş Sayın Mustafa Bey? Siz verileri açıklamazsanız, sizin anketinize nasıl inanalım? Gizlediğiniz bir şey mi var? Orada güneşin alnında güzel bir çalışma yapan ekibinizi emeklerinden dolayı haber yapıyorum, siz bu şahıslara haberi kaldırtmasını söylüyorsunuz. Siz hangi güç ve yetkiye güvenerek basına müdahale hakkını kendinizde buluyorsunuz? Hani basın özgürdü? 

Daha çok yazacak şey var Sayın Kadir Albayrak. Ama ben tek şey sormak istiyorum; Büyükşehir belediye başkanlığı, eş dost akraba istihdam yeri mi? Daha Genel sekreterinizi göremedik. O makama genel sekreter olmayı hak eden kişi, Sayın Tamer Dodurga’dır. Halk, sizin personel alımlarınızdan rahatsız. Bize yazılı olarak,30 Mart 2014’ten itibaren istihdam edilen personel sayısı ve isimlerini verirseniz, biz de bunların kaç tanesi partizan sistemle işe alınmış inceler, kamuoyunu ikna ederiz.Böylece gerçekten hizmet için mi,milletvekili talimatıyla mı,ya da partizanlık yoluyla hizmet değil,sadece hatır yoluyla kalifiye eleman alınıp alınmadığını inceler,kamuoyuyla paylaşırız. 

Başarısız olan bir bir Fen işleri daire başkanını görevden alıyorsunuz, aynı kuruma danışman atıyorsunuz. Bu nasıl bir idarecilik anlayışıdır? Allahtan bu yanlıştan çabuk dönüldü. 

KISACA, REVİZYON YAPILARAK, KALİFİYE ELEMANLA ÇALIŞILMASI, DAİRE BAŞKANLIKLARINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMESİ KAÇINILMAZDIR. 

SON OLARAK; Sayın Kadir Albayrak, biz sadece Tekirdağ’ın daha iyi hizmet kalitesine ulaşmasını hedefleyen gazetecileriz. Gerçekten bu konuda bize destek olmak istiyorsanız, yazdığımız yazılara siz değil, ilgili daire başkanlıkları yazılı cevap vermek mecburiyetindedir. Bizler, vatandaşın bilgi edinme kanunu kapsamında hizmet veriyoruz. Yazılı cevap vermemek, yasayı suiistimal etmektir. Eğer Sayın Nijat Ayvaz’ın yolsuzluk iddialarını araştırıp yazılı cevap verseydiniz, o olay yaşanmayacak ve Sayın Ayvaz böyle bir iddiada bulunamayacaktı.

SİZİN NASIL BAŞ DANIŞMANINIZ VARSA, BU KONUDA SİZİ AYDINLATMASI GEREKİRDİ. BU DA YANLIŞ YÖNETİCİ SEÇMENİN KANITIDIR.
Biz yazdık, değerlendirmek size kalmış. Yalnız gerçek olan bir şey var, Kadir başkanın çabasına katılmakla birlikte,ekibinden memnuniyet duyulmuyor. 
BU YAZDIKLARIMA KADİR BAŞKAN MÜSPET BİR CEVAP VERMEYECEK AMA OLSUN.
EN AZINDAN BİZ YAZDIK BAŞKAN UMURSAMADI DERİZ.

Zaman her şeyi gösterecek.