info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Kadir Başkanım Zamanınız Kalmadı

Hani siz her seferinde, “30 Mart 2014’de devraldığımız bu kutsal vazifeyi en iyi şekilde yapıp,30 Mart 2019’da huzurunuza çıkıp vaat ettiğimiz şeylerin hepsini yerine getirmenin gururu içerisinde olarak size hesap vereceğiz” diyorsunuz ya, Hesap çok kabarıyor be başkanım. Artık defterler almıyor. Olmuyor başkanım olmuyor.

İnsanlığınız, Ağabeyliğiniz konusunda hakkım size gani gani helal olsun amaaaa, vaatler konusunda siz de sınıfta kaldınız başkanım. 

Notunuz 10 üzerinden 3’de kaldı. 
Neden mi? 

Siz daire başkanlarınız ve bu daire başkanlıklarına bağlı yüklenici firmalar nedeniyle kaybedeceksiniz. Hani benim her röportaj yaptığım siyasetçi kazanıyor, her hizmetini layıkıyla yaptığını yazdığım bürokrat terfi alıyor, makam atlıyor ya, bizler yükselttiğimiz kişi orada gereğini yapmazsa, gerçekleri yazarak halkın gereğini yapmasını da görmesini sağlarız. 

Bunlardan bazıları; 
1-Bir tarımsal daire başkanınız var, Devletin bakanına, “ben 43 yıllık tarım uzmanıyım, bakan 43 günlük tarım bakanı” diyerek köylü karşısında küçük düşürmeye çalışacak. Yanlışlarını söylediğimizde, “ben kaç yıllık tarımcıyım, sen kaç yıllık gazetecisin, Allah insanı cahil gazetecilerden korusun” diyerek gazetecilere hakaret edecek, Tarım adına elle tutulur bir çalışma yapılmayacak, (pardon şenliklere ve benzeri organizasyonlara aksatmadan katılması hariç)Siz de Bakana küçük düşürücü ifade kullanmaya kalkacak, gazeteciye hakaret edecek, gazeteciye whatsapp’tan hakaret ve tehdit mesajları gönderecek, bunları size iletmemize rağmen,bu muhterem şahsı o makamda tutacaksınız. Olmaz sayın başkanım. 

2-Ulaşım daire başkanınız var, bu daire başkanlığının yetkilerini ve araç kullanım, hizmet, güzergâh, çalışma ticari gelir organlarını halka hizmet etmek yerine, ticari bir işletme halinde faaliyet alanına çevirmiş. Biz bunları belgeli, resimli şekilde yayımladığımızda, “bunları ben yapmıyorum, gazeteci Murat ekmeğinizle oynuyor, o çok bastırıyor” diyerek hedef gösterecek, illegal uygulamalar yapacak, siz gereğini yapıp görevden alacaksınız ama sistem aynı şekilde işleyecek. Gerek otobüs işletme ve otobüs kartlarındaki usulsüzlük ve Tekpark skandalları sürecek. Olmaz sayın başkanım.(bu arada, başkanı aldı ama, gitti başka bir daire başkanlığına atadı. ödül gibi oldu) 

3-Bir kültür daire başkanınız var, Hiçbir sosyal kültürel faaliyete katılmayacak, siz sabahın 04.00’ünde kalkıp akşam 21.00’ e kadar çalışırken, bu kültür daire başkanınız personeli de dâhil olmak üzere mesai saatine kadar makamlarında oturup, saati dolunca evine gidecek, hiçbir sosyal ve kültürel etkinlikte yer almayacak. (biz her ilçeye üstelik onlar gibi yüksek maaşla bir kazanç elde etmediğimiz halde sosyal duyarlılık anlamında gittiğimiz için enayi miyiz?) Koskoca bir yabancı ülke Başkonsolosuna dahi eşlik ederek Tekirdağ konukseverliğini göstermeyecek.(Âdem Dalgıç zamanında üst düzey devlet büyüklerini ağırlamanın, sosyo kültürel etkinliklerin bir ağırlığı bir kalitesi vardı. Artık yok.(Maalesef artık Macar günleri bile eski güzel havasını kaybetti) Sosyal ve kültürel etkinliklerde dahi görünmeyen bir daire başkanı ne kadar faydalı olur? Olmaz sayın başkanım. 

4-Teski’yi meslektaşlarım eleştiriyorlar. Ben onların o yönünü bilmem. Ama bildiğim bir şey var ki, yüklenici firma tam bir hayal kırıklığıdır. Tekirdağ’ın her yeri delik deşik. Bir girdikleri yerden bir daha çıkamıyorlar. Çıksalar da yaptıkları iş kaba bir üslupla anlatacak olursak, tam bir felaket. Bu firma ile çalıştığınız sürece, TESKİ’DE olmaz. 

5-TEKPARK için söyleyecek hiçbir şey yok. Çünkü TEKPARK’IN halka hiçbir faydası yok, aksine zararı vardır. Olmaz sayın başkanım. 

6-Fen işleri eski daire başkanınız o makamda başarılı olamadı. Yenisinin gayretini biliyorum. Ama bunda da sıkıntı var.(başkanda değil, ekibinde ve malzemede sıkıntı var)Birincisi, “Karayolları standardında yol yapacağınızı söylediniz. 

Şu meşhur Yeşilsırt yoluna bir gidin bakın sayın başkanım. Daha bir yıl olmadan, yamalı bohçaya döndü. Başta Süleymanpaşa olmak üzere, Balabanlı yolu da aynı şekilde felaket. Tekirdağ’ın ilçelerinin ana caddeleri delik deşik berbat haldedir. Hangisini sayayım, Çorlu, Süleymanpaşa, Ergene ve Muratlı örnektir. 

Malzeme berbat. 
Çalışan işçiler umarsız, mesai saatlerinde çay kahve molasında, bir başıbozukluk almış başını gidiyor. İnanlı, Yukarısırt, Aydınköy ve daha birçok yol kaderine terk edilmiş vaziyettedir. 

GERÇEK YOL YAPIMI GÖRMEK İSTİYORSANIZ, BİNİN O RAHAT MAKAM ARACINIZA, GİDİN AŞAĞISEVİNDİKLİ-YUKARISEVİNDİKLİ YOLUNU İNCELEYİN. 
GİDİN MUSTAFA YEL’E O YOLU NASIL YAPTIĞINI SORUN. 
YOKSA YOL YAPIYORUZ DEYİP GÜNÜ KURTARMAYIN. 

Daha yazacak çok şey var da, benim köşe yazılarımın fanatikleri, “abi çok güzel yazıyorsun da çok uzun yazıyorsun” diye sitem ediyorlar. Sayın başkanım, şimdiye kadar bu yazdıklarım ile ilgili haberleri biriktirdiğinizi biliyorum. 
Alın onları, çağırın bu yazdıklarımı, hesap sorun. 

Hesabını veremeyenlere, “güle güle demezseniz, halk size, “güle güle” der. 
Ben de bu şahıslarla her zaman bir halka açık ortamda “hodri meydan”a hazırım. 
Tabii benim karşımda gerçekten hakaret etmek ve aşağılamak yerine cevap vermeyi tercih ederlerse. 
Ben eleştiriye açığım başkanım ben nasıl eleştiriyorsam, buyursunlar, “hodri meydan” yapalım. 

AMA HALKIN HUZURUNDA OLSUN.