info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Karayolları Büyük Bir Yalnış Yaptı

18. Şube Müdüründen Bir Açıklama Bekliyoruz

Daha önce de dile getirdiğim gibi, Tekirdağ Karayolları şube müdürlüğü yanlış üzerine yanlış yapmaya devam ediyor. Tekirdağ-Muratlı-B.Karıştıran güzergâhında her ay ortalama 3-4 araç asfaltın araç kullanımına uygun olmaması nedeniyle yoldan çıkıyor ve bunların bazıları maddi hasar yanında, can kayıplarıyla ve yaralanmayla da sonuçlanıyor. 

Bu konuyu Ak Parti milletvekili Sayın Mustafa Yel ile de konuştum, “Sayın vekilim, bu yola her yıl yama, dolgu ve tabela takılması dolayısıyla binlerce hatta milyonlarca lira harcanıyor. Geçici çözümlerle harcanan paralar, devletimize madden zarar veriyor. Daha önce de yazdığım gibi, Muratlı-Süleymanpaşa arasında ortalama 370 tabela saydım. Sürücüler bu tabelaları takip etmeye kalksalar, yolu unuturlar. Bu sayı, Kayı kavşağına eklenenlerle daha da artı. Yazık değil mi bu devletin parasına? Giden canlar ve maddi hasarlı kazalar da cabasıdır. Bu yolun tıpkı Çanakkale veya Malkara yolu gibi yapılması lazım” Dedim. 

Sağ olsun bu yaz yolun yapılacağını söyledi. Ama gerek fabrika servisi gerek yolcu toplu taşıma araç sahipleri inanamıyorlar. Karayollarının son yaptıkları, bu kez bazı fabrikaların da tepkisini çekti. Edindiğim bilgiye ve çektiğim fotoğraflara göre, karayolları, küçük işletmelerin yanı sıra, bazı fabrikaların yol kenarlarında yer bildirimi sağlayan tabelalarını, oksijen kaynağıyla kesmiş. Üstelik bu yaptıklarından ne bölge jandarmasının ne de fabrikaların haberi var. Üstelik fıkra gibi bir durum da yaşanmış. Bir holding tabelasını kesmiş, sonra da yanlışlık oldu diyerek yeniden dikmişler.(her ne hikmetse bazılarını kesmemişler) Vakıflar-Ahımehmet yolunda bulunan ve tayin olur olmaz önceki Vali Ali Yerlikaya’nın ilk ziyaret ettiği fabrikalardan olan Muratlı yolu üzerindeki. M.K adlı holdingin tabelasını da habersiz kesmişler. 

Siz bir iş yapıyorsunuz, bu konudan ne holdinglerin ne de jandarmanın haberi olmadan, bildirim veya tebligat yapmadan oksijen kaynağıyla tabelalarını kesiyorsunuz. Bu nasıl iştir. Bunun haberini yapmama rağmen, hala bir açıklama yapılmaması da ayrı bir soru işareti. Umarım bu köşe yazıma mantıklı bir açıklama yaparlar. 

Biz de bu açıklamayı kamuoyu ve holding-fabrika sahiplerine duyurmuş oluruz. 
Bir diğer konu da; 
-Son 5 yılda Tekirdağ-B.Karıştıran arasına tadilat, dolgu için kaç lira harcandı? 
-Bu harcamalar amacına ulaştı mı? 
-Bu yola takılan tabelaların maliyeti ne kadardır? 
-Karayolları 18.şube müdür şimdiye kadar odasından çıkıp bu yolu kaç defa denetledi?