info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Kılıçdaroğlu Kendi Sonunu Hazırlıyor

Şu sıralar CHP kulislerinde sürekli şu cümle konuşuluyor; “Kemal Kılıçdaroğlu önümüzdeki genel seçimlerde 81 ilde 81 milletvekilini kontenjanla seçtirecek.Peki kontenjan nedir?
1-Bir yükümlülük veya yararlanma işinde o işin kapsamına girenlerin oluşturduğu belirli sayıdaki topluluk.
AÇIKLAMA:İşin özü 81 kişi bir nimetten faydalanmak için öncelikli tercih edileceklerdir.
2-Bir kuruluşun veya bir kimsenin seçip almakta yararlanabileceği ölçü sayı.
AÇIKLAMA;Demokrasiyle yönetilen bir ülkede bir kişi karar verebilme hakkını kendisinde görebilir
3-Bir malın alım satım veya dağıtım işinde ilgililerin her birine düşen pay oranı
AÇIKLAMA;En önemli örnek budur.Milletvekili olmak için en iyi cümle pay oranıdır.Bu cümlenin üzerine daha başka söze gerek yok aslında.
CHP’NİN şu anda meclis sandalye sayısı 134.Hadi seçimlerde bu sayı 150 oldu diyelim.
81 TANESİ KONTENJAN OLACAK.Bunun halk arasında çok farklı isimleri  mevcuttur.Kıyakçılık adam kayırma torpil çıkar  desteği hatır desteği v.b.
Hadi kurmayları da ekleyin 100 olsun.Geriye kalan 50 koltuk için 450 aday para ve emek saçarken 81 torpilli kaygısız meclise kurulup takır takır maaşını alacaklar.Üstelik seçilememe korkusu olmadığı için seçim çalışması yapmayacak ve cebinden bir lira harcamayacaklar.
Geçtiğimiz dönem bunu yaşadık.Referandumda kolu kırık olmasına rağmen genel başkanının talimatıyla seçim bölgesini gezen Faik Öztrak kontenjan adayı olduğu için tenezzül edip Tekirdağ ve ilçelerine gelmemişti.Şimdi hem özel günlerde mesaj yayınlatıyor hem de sık sık  bölgeye geliyor.Oysa mecbur olmasa Muratlı’nın yakınından geçmeyen bir Muratlı’lıya selam bile vermeyen Öztrak kontenjan korkusuyla burayı  yol eyledi.
Sayın Kılıçdaroğlu’na soruyorum;Milletvekili ve genel başkan yardımcısı olduğu günden bu güne kadar Sayın Faik Öztrak Tekirdağ ve Tekirdağ’lı için ne yaptı? Hadi Tekirdağ’ı bırakın parti için ne yaptı? Edindiğimiz bilgilere göre ekonomi soromluluğundan da almışsınız o zaman parti Tekirdağ Türkiye için ne hizmet yaptı?Tekirdağ’da partili partisiz birçok basın mensubunun istenmeyen adam diye yazdığı kişiyi yine kontenjandan atayacak mısınız?
Bir sözümde Sayın Öztrak’a; Sayın Öztrak sizin il ve ilçe parti içi yönetimlere ve seçimlere müdahale ettiğinize dair iddia olduğunu çıkıp bunu bizimle paylaşmanızı defalarca yazdım.Siz ise röportajdan kaçındınız.Bu da kabulleniştir dedim.Şimdi tekrar sesleniyorum;gelin röportaj yapalım herkes gerçeği bilsin.Bir de diğer partili arkadaşlarınıza karşı adil olmak için “ben kontenjan istemiyorum olsa da kabul etmem ön seçime girmek istiyorum”deme büyüklüğünü gösterin.
Kılıçdaroğlu’na son sözüm;Eğer ki olası Tekirdağ için kontenjan olursa özellikle de bu kontenjan Faik Öztrak olursa ilk seçimde Tekirdağ Kılıçdaroğlu’nu genel başkanlık sandığına gömer.Bunu kendi çocuğu Muharrem İnce’ye verdiği oyda gösterdi.İl başkanlarını kafaya almak da kurtarmaz.Meclise giremeyen 450 aday bunun hesabını sorar.Bizden uyarması.
                                                                      MURAT ÜRTEKİN