info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Kızılay Tekirdağ Şubesine Bir Önerim Var

Düzenli kan verenler bilirler ama bilmeyenler için ben Kızılay’ın duyarlı bir çalışmasından bahsetmek istiyorum.

Bir vatandaş her kan verdiğinde, bu kan ihtiyaç sahiplerine ulaştığında şöyle bir mesaj gelir; “BAĞIŞLADIĞINIZ KAN İKİ KİŞİYE HAYAT, DOĞAYA BİR FİDAN KAZANDIRMIŞTIR” Der. 

İşin özü, bağışladığınız kan sayesinde sadece insanların hayatını kurtarmıyorsunuz, sizden aldıkları yarım kilo kan bağışı karşılığında Kızılay doğaya da hayat vermek, yeşil alanların çoğalmasına, kuşların, böceklerin beslenmesine, sel felaketinin önlenmesine de katkıda bulunmak için bir de fidan dikiyor. 

Yani siz her bağışladığınız kanla birlikte bir de fidan dikmiş oluyorsunuz. Her hafta yüzlerce kan bağışı alan Tekirdağ Kızılay şubesi, doğaya aynı oranda yüzlerce fidan da dikmiş oluyor. Şimdi benim de Kızılay’a bir önerim var; Bir hafta sonu, düzenli kan bağışı yapan vatandaşların katılımıyla, bağış sonunda dikilmesi gereken fidanları bir araya getirin. Tekirdağ’ın halkın ileride piknik alanı olarak kullanımına sunulabilecek bir yerine,bu fidanları bağışçılara diktirin. Hatta isterlerse bu fidanlara onların isimleri olan plakalar asın. Şu sıralar vatandaşlar, Kumbağ’daki çamlığı ticari bir alan haline getirdiği için Süleymanpaşa belediye başkanına tepki gösteriyorlar ve buraya gitmek istemiyorlar. 

Değirmenaltı’ndaki orman da vatandaşın kullanımına kapatıldı diye bir söylenti var. Siz böyle bir Kızılay bağışçılar fidanlığı oluşturur, biz basın mensuplarını da davet ederseniz, hem vatandaş bu ulvi hizmetinizi öğrenmiş olur hem de kurumunuzun adını taşıyan bir ormanınız olur. Teklif bizden, yapıp yapmama kararı sizdendir.