info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Muratlı Devlet Hastanesi Projesi Neden Durdu

Yıllardır Muratlı Devlet Hastanesinin içler acısı halini dile getiriyorum.DOKTORSUZ RUHSATSIZ KANTİNSİZ BİR DEVLET HASTANESİNİN gerek Sağlık Bakanlığı gerekse Muratlı için üzücü olduğunu dile getiriyorum.Bunu bizzat Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na da iletim.Sayın Bakanın bu konuda hassasiyet göstermesi sonucu yeni hastane kararı çıktı ve bildiğim kadarıyla projesi de çizilip sadece ihale süreci kalmış.Fakat nedense il Sağlık müdürlüğü bu konuda basına açıklama yapmaktan kaçınıyor.
Görünen o ki henüz yeni hükümet kurulmadığı için bu konuda kimse parmağını oynatmıyor.İhale ve inşaat yapımı için mazeret için hükümet kurulmaması gösteriliyorsa buna çocuklar bile güler.
Bu ülkenin tüm kurumları resmi olarak görevini yerine getiriyor.Şimdi ben il sağlık müdürlüğüne soruyorum;
-Bu hastanenin yapımı için neyi bekliyorsunuz?
-Hastanenin resmi süreci ne durumda?
-Ben sayın bakanla konuştuktan sonra size resmi yazının geldiğini biliyorum.Bunu bizlere de göndermekle mükellefsiniz.Yoksa bizzat Sağlık bakanlığından Sayın Müezzinoğlu’na hitaben mi isteyeyim yoksa başbakanlıktan mı?
-Muratlı  tren yoluyla ikiye bölünmüş MURATLI’NIN EN BÜYÜK MAHALLESİNDE SAĞLIK OCAĞI YOK.Bu konuda yazdığımız yazıya ithafen bir açıklama göndermediniz.Neticesinde bir cevap olmayınca biz halkı bilgilendiremiyoruz ve halk da bu konuda sizin bir şey yapmadığınızı düşünüyor.
Hizmet kalitesi yönünden Tekirdağ’dan hastalar bile Muratlı devlet hastanesini tercih ederken sizin bu konuda bir somut çalışma göstermemeniz üzücüdür.(pardon yazışmalar oluyor ama bu kurumlar içinde gerçekleştiği için kamuoyu bilmiyordur eminim.)
Ben Muratlı’da yaşayan bir vatandaş olarak yetersiz personelle hizmet kalitesi yüksek olan bir hastanenin durumuna üzülüyorum.
Sürecin durması hükümet kurulmaması mazereti ise asla bu bir mazeret değildir.Bürokratlar değişir ama devletin hizmet çarkı durmaz.Devlet ve hizmet bakidir.
Hastanemiz yapılana kadar bu işin takipçisiyim ve olmaya devam edeceğim.