info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Muratlı Emniyetinde E.Ç. Farkı

Sevgili okuyucularım…

Sevgili okuyucularım… 
Bu köşede genellikle eleştiri okumaya alışık olduğunuzu biliyorum. Fakat görevine bağlı başarılı kişileri de onurlandırmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Bildiğiniz gibi, kamu kurumlarında çalışan özellikle kolluk kuvveti personeli, kendi şehrinde görev yapamıyor. 

Şimdi sizlere Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinden bir polis memurunun görev aşkıyla başarısından bahsetmek istiyorum; 
Polis memuru E.Ç. Muratlı’ya tayin olduğunda, ilçede gösterdiği başarılar adeta göğsümüzü kabarttı. Bu Hayrabolulu polis memuru, gecenin bir yarısı ağır cüssesine rağmen, bir sprinter gibi defalarca hırsız kovalayıp yakaladı. Hatta bir defasında aynı Amerikan filmlerindeki gibi onlarca araba çalan bir hırsızı Lüleburgaz-Muratlı arasında takibi aylarca konuşuldu. 

Gözünü kırpmadan yanan binaya girip, içeride kimse var olup olmadığını kontrol için hayatını tehlikeye attı. Muratlı’dan evlenince, yasa gereği evli olduğu şehirde görev yapamayacağı için, gönüllü olarak Güneydoğuya tayinini istedi. Burada da göğsümüzü kabarttı ve bizzat ordumuzun üst düzey komutanlarından teşekkür belgesi aldı. Vücudunda ve ruhunda vatan aşkıyla oluşmuş izleri taşıyor. 

Güneydoğu görevini tamamlayıp tekrar Muratlı’ya tayin olunca da farkını gösterdi. İstasyon köprü asansörünün camlarını kıranlar, şehir içi minibüsünün camını kırıp teyp çalanlar, köprü atında uyuşturucu içenler, Ecevit parkında vatandaşa korku salanlar, gecenin bir yarısı sokağımızda sinkaflı küfür edip, gündüz baktığımızda kan izleri artık yok. 

Bir memur bir ilçeye bu kadar mı fark yaratır? 
Diyorsanız, evet yaratır. Önemli olan,görev aşkıyla birlikte suçlu psikolojisini de anlayarak vazife yapmaktır. 

İLÇEMİZE, EVİNE HOŞ GELDİN E.Ç. BİR DE VATANDAŞ RİCASI; 
Hazır elin değmişken, saat meydanının orada iddaa bayii yanındaki pasaj önünde birikip küfür edenlerden, kavga edenlerden çevre esnafı şikayetçi. 

Ona da bir el atıver. Sen yaparsan olur. Darısı trafik ekiplerimizin başına. Harika, başarılı bir Tekirdağ emniyet müdürümüz var. 
Umarım tez zamanda tüm bu asayiş ve trafik sorunları çözülür. 

BU SIKINTILARIN,YETERLİ PERSONEL OLMADIĞI İÇİN OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA ÜLKEMİN TÜRK POLİSİ YERİ GELDİĞİNDE TEK KİŞİYLE DAHİ SORUNLARI ÇÖZMEYİ BİLİR.TIPKI E.Ç. GİBİ YAPACAKLARINA İNANCIM TAM. 
ALLAH ASKERİMİZE, POLİSİMİZE ZEVAL VERMESİN