info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Muratlı Kaymakamlığı Halkla Bağlarını Koparıyor mu?

Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu’nun tayini çıkınca   Muratlı Kaymakamlığının gerek basın gerek STK’LAR gerekse Muratlı halkı ile iletişimi yavaş yavaş kopuyor. Fakat ben düzeleceğinden umutluyum.
Bu durum ilk olarak vekil kaymakam Mahsun Çiftçi ile başladı. Ramazanda Kaymakamlık yazı işleri programlarda ayrımcılık yapmış davetlerde birçok kişi ve kuruluşu küstürmüştü. Sonra Sayın Çiftçi ile konuşmamda Yazı işlerinin bu konu hakkında kendisini bilgilendirmediğini ve habersiz olduğunu öğrendim. Bu konuda üzüntülerini dile getirmişti. Ardından güzel işlere imza attık ama yabancı dil eğitimi için yurt dışına gitti. Hüzünlü bir veda oldu.
Ardından yeni asil kaymakam Sayın Erkan Çapar geldi ve bu durum daha da vahim bir durum almaya başladı. Yazı işlerinin görevini suistimalinin ardından Yeni kaymakamın da bu birimi destekleyici tavrı biz basın mensupları firmalar dernekler muhtarlar STK’lar tarafından Kaymakamlık davet ve toplantılarının artık sadece kendi kamu birimleri içinde kalacağı görüntüsünü oluşturuyor.
Önceleri bu durum vekil kaymakam döneminde yazı işlerinin ihmali ve başarısız organizasyonu olduğu gibi aynı şekilde devam ediyor  izlenimine kapılmıştık. Fakat görüyoruz ki Çayın Çapar bu konudaki uyarılarımızı değerlendirmek yerine yanlışlara sahip çıkmayı tercih ediyor. Eğer bir kamu kurumu insanları sınıflandırıyor yasak koyuyor veya yanlışları bildirdiğimizde bu yanlışlara sahip çıkmayı tercih ediyorsa organizasyonları hatalı yapıyorsa biz basın mensuplarına düşen bunları iletmek bir değişim olmadığı takdirde o organizasyonun içinde olmamaktır. Biz yazalım Sayın Kaymakamın değerlendirmesi kendi takdiridir.
1-Bir Gazileri anma töreni yapılıyor. Bu törene Kaymakamlık yazı işleri bir kısım medya muhtarlar dernekler ve kaymakamlıkta kayıtlı kişileri çağırırken diğer bir kısmı çağırmıyorsa Kaymakam da “Gaziler günü için davetiyeye mi gerek var? Davetiye olmadan geleceksiniz” diyorsa burada bir yanlışlık var. Ya bir kısım kişilere değil herkese davetiye göndereceksiniz ya da hiç kimseye göndermeyeceksiniz. Neticede bayram gününde görüldüğü gibi kimse gelmez.
2-Bir basın mensubuna davetiye gönderip toplantıya çağırdığınızda o kişiye “fotoğraf çektiyseniz çıkabilirsiniz” diyemezsiniz. Eğer toplantıya çağırdıysanız toplantı bitimine kadar kalma hakkı vardır. Kaldı ki bizler Trakya gazeteciler birliği yönetimini oluşturan kişileriz ve o toplantıdan çıkarılan kişi de İHA Muratlı temsilcisi ve Trakya gazeteciler birliği yönetiminden olup babası da başkan vekilidir. Özetle bir basın mensubuna yapılan hepimize yapılmış sayılır. Bunun son örneğini haklı olsun olmasın büyükşehirde yaşanan olaydaki dayanışmada gösterdik. Eğer dışarı çıkaracaksanız bundan sonra hiçbir basın mensubunu davet etmeyin.
3-Bayramlaşma kamu ile halkın buluşmasıdır. Eski Vali Ali Yerlikaya halk bayramlaşmasının mimarı oldu. Sayın Vali Enver Salihoğlu da bunu devam ettirdi. Güzel de oldu. Muratlı’da da Sayın Mahmut Hersanlıoğlu halk ile kaymakamlığı kaynaştırırken bu bayram tam bir hayal kırıklığı oldu.
Hatalar olur. Önemli olan hatalardan dönmektir. Aslında bayram törenine katılmayıp haber de yapmak istememiştim. Ama iki kaymakamın bayram farkını göstermek için bu törene katıldım.
Sayın Çapar yeni geldiği için yapması gereken şey eski kaymakamı arayıp şehrin ve yaşayan insanların yapısını öğrenmek olmalıydı. Henüz geç kalınmış sayılmaz. Önemli olan yanlışı görmektir. O gazeteci kardeşim bir daha kaymakamlık haberi yapmak istemiyor. Ben de biz basın ailesi olduğumuz için Muratlı kaymakamlığı haberlerini yapmayı düşünmüyorum.
Unutulmamalıdır ki Muratlı halkı hancı kamu mensubu misafirdir. Biz misafirlerimizi hep el üstünde tutan bir ilçeyiz. Şimdiye kadar Muratlı’ya gelen kaymakamlar içinde biri hariç hepsi Muratlı halkının sevgisini kazanarak gitti. Hatta birkaç aylık Mahsun Çiftçi bile sevildi. Umarız iki yıl sonra Sayın Erkan Çapar’ı da sevgi ve dostluk içinde kucaklaşarak uğurlarız. Bu konuda umutluyuz. Zaman gösterecek.