info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Muratlı`ya Olimpik Havuz Değil Rehabilitasyon Merkezi Lazım

Ben bu işten galiba hiç anlamıyorum sevgili okuyucular.

Galiba benim yarım aklım bu işlere yetmiyor. Neymiş efendim; Kadir başkan her Muratlı’ya veya köylerine geldiğinde, Muratlı’ya olimpik yüzme havuzunun yapılacağını söylüyormuş. Evet, bunu çok duyduk. Olimpik yüzme dalında yarışmalara katılıp Muratlı’yı Türkiye şampiyonu mu yapacağız? 

Hayır. Paralı bir yüzme havuzu yapılacak, paralı olacak, Muratlı’nın zengin kalburüstü aileleri çocuklarını bu havuzlara götürecek, Muratlı belediyesi para kazanacak. Devletin okulunda yaz sezonu yüzme havuzu kurdular, onu da paralı yaptılar, bu da fiyaskoyla sonuçlandı. Muratlı’ya gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, Muratlı Halk Eğitim merkezine destek olun. 

Bu eğitim merkezinin spor kulübüne destek olun. Masa tenisi ekibine destek olun. Atletizm kulübüne destek olun. Karate - Taekwondo takımına destek olun. Her zaman söylediğim gibi, elit geçinen kesime değil halka hizmet edin. Gidin Çorlu’ya bakın. Çorlu Belediyesi`nin spor kompleksine bakın. Günümüzün en tehlikeli hastalığı olan Obeziteyle mücadelede örnek olan Çorlu’nun Jimnastik - Aerobik salonuna bakın. Burada fahiş fiyatla jimnastik salonuna giden gençleri görün. 

BEN SİZE BİR AYIBI SÖYLEYEYİM; BAŞINA ÇEŞİTLİ İSİMLER EKLEYİP ENGELLİ DEMEK İSTEMİYORUM AMA MURATLI’NIN ÖZEL REHABİLİTEYE MUHTAÇ KİŞİLERİNİN ÇORLU’DA DERMAN ARADIĞINI BİLİYOR MUYDUNUZ? MURATLI’DA BİR REHABİLİTASYON MERKEZİ YOK, SİZ OLİMPİK YÜZME HAVUZU YAPACAĞINIZI HER DAİM SÖYLÜYORSUNUZ. CIK CIK CIK. 

Bırakın bu sosyetik faaliyetleri. Halkın gerçek ihtiyacı olan şeylere bakın. Nisan programınıza bakıyorum, belirli bir kitleyi temsil eden yazar, tiyatrocu, akademisyen, tiyatro v.b.getiriyorsunuz. Kendi ilinizin ilçelerinizin sanatçılarına sahip çıkmıyorsunuz, iki sert çıkış yapan, medyada boy gösteren, siyasetçiyi, yazarı davet et,100-200 kitabını satın al, bir güzel ağırla, kendi sanatçına sahip çıkma. 

AMAÇ NEDİR? BELİRLİ BİR KESİMİ ETKİ ALTINA ALIP OY TESCİLLEMEK. UNUTMADAN SÖYLEYEYİM; SEÇİMDE SİZE OY VERECEK SEÇMENİ OLUMLU YA DA OLUMSUZ ETKİLEYECEK, SİZİ ANLATACAK OLAN ULUSAL MEDYA DEĞİL, YEREL MEDYADIR. 

Habertürk gazetesinin logo üstü resminde boy gösteriyor, “mavi bayrak Tekirdağ’ın olacak” diyorsunuz. Denize Süleymanpaşa’nın fosseptik ve atık sularını atarak mı alacaksınız mavi bayrağı? Bu denizde balık tutacak olan, yüzecek olan kişilerin bu haklarını elinden alarak mı olacak mavi bayrak? “Tekirdağ’da denize giremiyoruz” diyen Muratlı halkına ondan mı olimpik havuz yapacaksınız? Eski Kaymakamımız döneminde, eski Mithatpaşa ilköğretim okulu, bu tür çocukların rehabilitesi için dizayn edilmişti. Muratlı belediyesi ne yaptı? Bu okula destek olmak yerine, bahçesini fen işlerinin hafriyat alanı gibi kullandı. Sayın Kadir başkan; Biz birkaç sosyetik kişinin veya CHP İLÇE TEŞKİLATINDA BİRKAÇ YÖNETİCİNİN, BAZI MECLİS ÜYELERİNİN TALEBİYLE OLİMPİK HAVUZ İSTEMİYORUZ. BİZ, ÇOCUKLARINI REHABİLİTE İÇİN ÇORLU’YA HER GÜN TAŞIYAN AİLELER İÇİN REHABİLİTASYON MERKEZİ İSTİYORUZ. 

Yetmedi mi boş çalışmalarla geçen iki yıl? 
Siz de gazetecileri dışlamak, sansürlemek, taraf haline getirmek yerine, eleştirdiğiniz, suçladığınız Ak Parti’nin yaptığı gibi, sorunları sokağın ve halkın nabzını tutan gazetecilerin fikrine başvurun. Merak etmeyin, biz çuval dolusu para ödediğiniz basın danışmanları gibi veya sırf birilerine inat baş danışman yaptığınız kişiler gibi para ile öneri ve sorunların çözümlerini ibraz etmiyoruz. 
BİZİM TAVSİYELERİMİZ, GÖRÜŞLERİMİZ BEDAVA. 
Sayın Kadir Ağabey; hatırlatırım ki, siz seçimi kazandıktan sonra, köşe yazımda, “halka hizmet muhtarlardan başlar” diye yazmıştım, siz de bu konuyu ciddiye aldınız. Bu sayede muhtarlar popüler oldu ve Cumhurbaşkanlık makamına kadar davet edildiler. Eğer Muratlı halkına gerçekten hizmet etmek istiyorsanız, bizim önerilerimize kulak verin. Muratlı Paris, Londra veya medeniyetin İstanbul’dan sonra en büyük modern şehri İzmir değil. 

SON SÖZ; MURATLI’YA ACİL REHABİLİTASYON MERKEZİ ŞARTTIR. OLİMPİK HAVUZ OLMASA DA OLUR.