info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Partilerin Seçim Değerlendirmesi - 2 (Chp)

Candan Yüceer Son Kaleyi De Kaybetti

CHP ne çektiyse,parti içi ırk, mezhep ayrılıkları ve koltuk kavgalarından, hep ben olayım deme zihniyetinden,popüler olma,toplumda güç ve hava atma zihniyetinden çekti. Aslında bu eforlarını,iktidar olmak için harcasalardı,şimdi açık ara iktidar olurlardı. 

Belki bu köşe yazımı yazarken,adaylar da belirlenmiş olur.bu yüzden... 
Gelelim milletvekili seçim değerlendirmesine; 

Faik Öztrak;
Şimdi yukarda Allah var,o kadar eleştiriye, tepkiye,hedef adam olmasına rağmen Sayın Faik Öztrak,gerek partililere gerekse basına karşı asla eleştiri, saygı çerçevesini aşan kelime ve tepkide bulunmadı. Zaten kendisine artı puan kazandıran da bu tavrı oldu. Candan Yüceer gibi,en ufak eleştiride, "demek ki ihtiyacın varmış ki hep Faik`i, Emre`yi destekliyor, beni eleştiriyorsun" tarzında çirkin ve saygı sınırlarını aşan, haksız ithamda bulunan bir kelime konuşmadı. Her zaman makamının verdiği ağırlığı karşısındakine hissettirdi. Kişiliği konusunda bir eleştiride bulunmamız mümkün değil ama,"milletvekilliği süresince Tekirdağ`a bir katkısı bulundu mu?" Derseniz,maalesef hayır. Parti içi örgütlenmeye ve ayrıştırmaya yönelik hiçbir açıklama yapmaması da her daim eleştirenleri haklı konumuna getirdi. Defalarca röportaj yapıp gerçekleri masaya yatırma teklifime olumlu yanıt vermedi. Cevap vermiyorsanız, söylenenleri kabul etmiş sayılırsınız. Fakat bir gerçek var ki, ne olursa olsun kontenjandan aday olmayı başarıyor. 

Candan Yüceer;
Candan Yüceer aday olduğunda, "Tekirdağ`da milletvekili adayı kalmadı mı? Bir yabancı gelip Tekirdağ`dan milletvekili mi olacak?" Gibi eleştiriler olmuştu.Ne yazıktır ki,daha önce hiç gündeme gelmeyen Alevi-Sünni ayrımcılığı da bu vekil döneminde oldu.Ben onu bir kadın olarak desteklemiştim.Ama o,mezhep meselesini çok iyi kullandı ve birlikte yola çıktığı Alevi destekçileri tek tek parti yönetiminden refize edilirken,kendisi sırf milletvekili koltuğu gitmesin diye yol arkadaşlarını yarı yolda bıraktı.Ben bunu dile getirdiğimde,yukarıda belittiğim şekilde telefonla beni arayarak ithamda bulundu.Ayrıca,Halk Tv.de Sayın Uğur Dündar ile Sayın Emin Halebak polemiğindeki tavrı ve o konudan sonra sürekli Halk Tv.müdavimi olup,milletvekili olduğunu unutması,televizyon ekranı tutkunu olması,Çerkezköy`de kongrede bir partiliye çıkışması,eksi puan olarak yansıdı.Sayın Öztrak`a o kadar laf söylendiği halde,kimseyi salondan attırmamıştır.Kimse beni Öztrak taraftarı zannetmesin.Candan Yüceer ilk vekil seçildiğinde, 

YÜCEER-1/ÖZTRAK-0 diye başlık atmıştım ve onbinlerce kişi okumuştu.Son kongre seçimlerinde tüm ilçelerde desteklediği adayların kaybetmesi,en son il başkanlığı ve Tekirdağ kadın kollarında da hüsrana uğraması tüm kalelerini kaybettiği anlamına geliyor.  

Emre Köprülü;
Emre Köprülü`yü birçok ortamda dinledim,konuştum,yeri geldi eleştirdim.Sözünü sakınmaz,toplumu kucaklayıcı yapısı vardır.Fakat en büyük hatası,telefon faturası meselesi çıktığında,çıkıp bunu biz basın mensupları kanalıyla kamuoyuna açıklamamak oldu.Son zamanlarda da fazla aktif olduğu söylenemez.Fakat meclisin onun gibi genç ve başarıya aç vekillere ihtiyacı vardır. Uzun sözün kısası,artık değişmeyen tek şey,değişimin kendisidir sözünde olduğu gibi, televizyoncu ve artık birleştirici olmaktan uzak vekil yerine,herkese saygı ve sevgisini gösteren,ananevi kültüre saygılı Arzu Mandalı Sucu gibi değerlere,Abdulhalim Orta gibi başarılı,akademik kariyer sahibi,Tekirdağ`a katkıda bulunacak,sadece eylem yaparak değil,gerçekten şeker pancarına ve tüm tarımsal alanlara sahip çıkacak milletvekillerine ihtiyaç vardır. CHP`Lİ Tekirdağ`lı arkadaşlar,genel merkez tarafından belirlenmeyen,demokratik ve laik eşitlik ilkesinde bir parti olarak sizlerin kendi adayınızı belirlediğiniz bir aday listesi olmadığı takdirde başarı hayaldir. 

Önce kendi aranızda milletvekili adayı seçiminizi yapamazsanız,genel merkez dayatmasıyla belirlenen adaylara sırf CHP adayı diye oy veriseniz,sadece pişmanlık duyarsınız.
Parti içi demokrasi şart. 

Yarın, PARTİLERİN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ (3-İYİ PARTİ)