info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sahil Doldu Alanındaki Çimler İnsan Dışkısıyla Büyüyecek

Tekirdağ Kiraz festivali zamanında sahil dolgu alanına kurulan çadırları son zamanların geldiği şu günlerde gezme gafletinde bulundum. Gaflet dedim, çünkü esnafa bir söyle bin aha işit.

Önce yağışta mallarının telef olduğundan bahsettiler.
Ardından, benim de haber yaptığım denize akan fosseptik kokusunu gündeme getirdiler. 
Daha sonra, yer paralarının yüksek olduğundan yakındılar. 

Fakat en can alıcısı, son şikâyetleri oldu. 
Sahil dolgu alanına kurulan çadırların yanında hiç tuvalet olmadığından, Akşam olduğu zaman bazı dışarıdan gelen çadır esnafının aileleri ve çocuklarıyla birlikte sahil dolgu alanındaki çimleri adeta ev gibi kullanıp sere serpe yattıklarından ve tüm çıkan çöplerini bu alana attıklarından,en önemlisi de tuvalet olmadığı için büyük tuvaletlerini de bu çimlere yaptıklarından söz ettiler.

Vay be..! 
Avrupa’ya açılan kapı olan Tekirdağ’ın sahil doğal hale getirilmiş çim ve rengarenk çiçeklerle düzenlenmiş parkı, doğal gübre ile, insan dışkısı ile gelişiyor. 
Esnaf belediyeyi arayıp sabah kaldırttıklarını söylüyor ama, buna bir çözüm bulunamıyorsa, bunda belediyenin büyük eksikliği var demektir. 

Süleymanpaşa belediyesi, sahile adeta zabıta dinlenme tesisleri diyebileceğimiz bir yer yapmış(aslında yapmadılar. 
Sakatlar derneğinin kullandığı yeri aldılar.)
Çadırlara elli metre uzaklıktalar. 
Altlarında ise, daha önce bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz mobil zabıta araçları var. 
Ama çimlere s.çmak serbest. 

Ne diyeyim esnaf kardeşlerim; 
Gördüğünüz gibi, firmalar artık Tekirdağ Kiraz festivaline katılmıyor. 
Siz de protesto edin, katılmayın. 
Yoksa birileri gelir, sizin para kazandığınız yerin yanında DENİZE B.K DA DÖKER,EKMEK PARASI KAZANDIĞINIZ YERİN YANINDAKİ ÇİMLERİN İÇİNE DE S.ÇAR.HERKES HAK ETTİĞİNİ YAŞAR. 
BU ARADA AÇIKLAMADAN DA GEÇEMEYECEĞİM; BİR DOKTOR ARKADAŞIM SOSYAL MEDYADA B.K’UN FAYDALARINI VE EVRİMSEL JOOLOJİDEKİ FAYDALARINI PAYLAŞMIŞTI, ŞAŞTIM KALDIM.YANİ BELEDİYE ÇALIŞMASA DA DEMEK Kİ FAYDALI OLDUĞU İÇİN TUVALET YAPMAYIP DOĞAYI ADRES GÖSTERİYOR. 

Hadi yine dayanamadım, iyilik bende kalsın, bir proje sunayım; 
Festival boyunca üç gün kapat hükümet caddesini,firmalara 1000 lira esnafa 500 liraya üç gün kirala,hem çarşı esnafı kazansın hem stant açan esnafın halkın daha kolay ulaşım alanında satış imkanı olsun hem de aynı prestij caddesi gibi bir görüntü olsun.Meslek lisesinin oradan Hüseyin Pehlivan heykelinin oraya böylece insanlar uzun ve sağlıklı bir yürüyüş yaparken,o mesafe boyunca kazanılacak yer parası da az olmaz. 

B.K KOKUSUNDAN İYİDİR. HER YERDE TUVALET VAR.KİMSE DE KALDIRIMA YATAMAZ 
TAKDİR SİZİN.