info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sayın Gülferah Güral`a Kızmaya Hakkınız Yok

Herkes Hakettiği Gibi Yönetilir

Geçtiğimiz hafta, tüm internet haber portalları ve sosyal medyada, Süleymanpaşa belediye başkan yardımcısı Sayın Gülferah Güral’ın söylediği sözler gündeme damgasını vurdu. 

Bu sözler gerçek mi, değil mi? Derken, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in basın açıklamasında ifade ettiği sözler, bu belediye başkan yardımcısının bu sözleri söylediğini teyit etmiş oldu. “AKP’YE oy verenler vatan hainidir” sözünü söyleyen Gülferah Güral’ın bu ilk gafı değil. 

Gelin geçmişe şöyle bir bakalım; 
 1. CHP’DEN Tekirdağ milletvekili adayı olan bu saygıdeğer başkan yardımcısı seçim için ilçe ve köy ziyaretlerinde, “bende para yok, ben emekli öğretmenim” sözleriyle gariban edebiyatı yapmış ve partisinin oy kaybetmesine neden olmuştur. Oysa milletvekili adayı olan kişinin, en az 500 bin lira masraf yapması kaçınılmazdır. 

2. Milletvekili adayı olduğu sıradaki konuşmalarında, “AKP kömür ve erzakla seçim kazanıyor” demişti. Kendisi Süleymanpaşa belediye başkan yardımcısı olunca, Süleymanpaşa TV’yi kurmuş, “doğum öncesi beslenme önemlidir” diyerek, erzak kolileri hazırlatmış, bu erzak kolilerinin içindekileri tek tek videoya çekerek hamile aileleri ziyaret etmiş, çekim boyunca sadece kendisi konuşmuş ve reklamını yapmıştır. Cenaze evlerine giderek, “acılı günlerinde de halkımızın yanındayız” diyerek, koca tencere başında lokma pişirir gibi yaparak, ilçenin her tarafında billboardlarda görüntüsünü yayınlatmıştır. Kısaca erzakla oy toplama ve popüler olma çalışması içine girmiştir. 

3. 
a)Göreve gelir gelmez, Tekirdağ engelli koordinasyon merkezi başkanını işinden etmiştir.(Kadir Albayrak vefa örneği göstererek bu başkanı işe almıştır. Buna misilleme olarak, engelli pikniğine başkan Albayrak davet edilmemiştir.) 
b)Türkiye çapında şubesi olan Tekirdağ sakatlar dernek lokaline Süleymanpaşa engelli koordinasyon merkezi başkanını kasaya yerleştirerek, suç işlemiş olup, bu konuda basınla iletişime geçen başkan Emine Mızrak’ı her nasılsa TESKİ’YE alıyorlar ve olay kapatılıyor.Biz bunu yazıyoruz,il dernekler müdürü Şevki Ülker,müdahalede bulunmayarak görevini suiistimal ediyor.Gülferah Güral şahsıma yaptığı açıklamada, “hesaplarda açık çıkıyordu,bu nedenle oraya adam koyduk” diyor.Sana ne yahu..! Bu iş senin işin mi, dernekler müdürlüğünün işi mi? 

c)Tekirdağlıların tek derneği olan Tekirdağlılar derneğinin eşyalarını dışarı atıyor. Başkan yardımcısı Rahmetli Yaşar Ergene olayı bana anlatıp ben telefonla kendisini aradığımda, “bir sürü dernek var, onlara mı bakacağız? diyen kişi, SEKMER bünyesindeki engellileri Tekirdağ Sakatlar derneğine üye yapıp, SEKMER başkanı çalışanını dernek başkanı yapmak istiyor. Yeni üye oy kullanamayınca, kendisi belediye bünyesinde engelsiz yaşam derneği adında alternatif dernek kuruyor. İl dernekler müdürü yine suskun kalıyor. 

d)Dernekler kanuna göre, bir dernek yılda bir kez gelir getiren etkinlik düzenleme hakkına sahipken, bu engelsiz yaşam derneği, Bahçe restoran gibi lüks bir yerde yemek düzenlemek de dâhil olmak üzere, birçok etkinlik yapıyor, Süleymanpaşa belediyesi sürekli destek oluyor, il dernekler müdürü yine bir müdahalede bulunmuyor. Oysa bana “derneklere yardım yapmaktan başka işimiz yok mu?” Demişti. e)Bir kanser türü olan Çölyak hastalığının dernek başkanı ile yaptığım röportajda, başkan etkinliğe araç verilmediğini söylediğinde, bu derneğin kurucu üyesi, başkan yardımcısı ve muhasibi Yaşar Ergene’nin cenazesinde başkana “tekzip et sonra başın ağrır sıkıntı yaşarsın” diye gözdağı veren bir kişidir. Yahu Dünyanın hiçbir yerinde canlı röportaj tekzip edilir mi? 

Bir de bunu yapan öğretmen. Yani eğitimci. Şimdi sizin Sayın Gülferah Güral’a kızmaya hiç hakkınız yok. Biz bunları dile getirirken, partisine zarar veren bu değerli şahsiyeti o makamda hala oturtanlarda hata vardır. O dönem muhalefeti beceremeyen Ahmet Kambur döneminin Ak Parti yönetimi hatalıdır. Milletvekili adaylığını başaramayana, meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı görevine getirmek için oy verenler hatalıdır. 

Eh ne diyelim; Herkes hak ettiği gibi yönetilir.