info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sayın Kılıçdaroğlu Ne Yapmaya Çalışıyor ?

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile defalarca bir araya gelme fırsatım oldu.

Çorlu Silverside otelde işadamlarına verdiği yemekteki konuşması gerçekten mükemmeldi. Burada, “sorunlarınızı masalara bıraktığımız kâğıtlara yazın, tek tek yazılı cevap göndereceğim” demesine rağmen, hala tekstilin can damarı olan Akdeniz’de yetişen pamuğu Avrupalılar daha fidanken satın alırken, bizim Hindistan’dan neden pamuk aldığımız sorusuna kaç yıl oldu, bir cevap gelmedi. 

Yine Tekirdağ Ramada oteldeki büyük buluşmada güzel konuştu ama basın toplantısı yapmadı. Tekirdağ’da parti içinde Alevi-Anadolulu ayrımı yapıldığı soruma, “ben bunu kabul edemem” derken, bir somut adım atmadı. 

Gelelim daha ciddi sorunlara; Habur’dan giriş yapan terör örgütü mensuplarına sert eleştirilerde bulunmuş, “davul zurna ile terörist karşılıyorlar ”diye tepki göstermişti. Bu tavrı CHP’YE puan kazandırmışken, bu kişilere destek veren şahsı, İstanbul’dan milletvekili adayı gösterip ardından genel başkan yardımcısı yapınca, parti tabanının tepkisini almıştı. 

Bu konuda Çorlu’da Muharrem İnce’ye bu soru soran bir partiliye Muharrem İnce’nin cevabı “ben sizinle şahsen bu konuyu konuşup cevap vereceğim” olmuş ve partilinin bu sorusunu cevaplamadan Çorlu’dan ayrılmıştı. 

Ülkede ardı ardına gerçekleşen patlamalardan sonraki şiddet karşıtı söylemleriyle puan toplarken, bu kez de Ankara patlaması sonrası Selahattin Demirtaş’a taziye ziyaretine gitmesi sonucunda yine tepkiler almıştı. 

Son olarak da Cumhuriyet gazetesinde tutuklamalar olurken büyük çıkışlar yapmıştı. Cumhuriyet gazetesinin CHP’YE yakınlığı herkesçe bilindiği için, bu çıkışları parti cephesinden destek görürken, HDP milletvekillerinin tutuklanmasına büyük tepki göstermiş, “seçimle gelen, seçimle gider” diyerek, bu tutuklamalara karşı tavır sergilemişti. 

Bu tutumu da tepki topladı. Aynı çıkışı MHP milletvekili Engin Alan’ın tutuklanmasında göstermemişti. Tekirdağ’da bir sürü sorun ve eksik varken, kültür merkezlerinin bitirilmemesini,belediyelere devredilmesi talebiyle gündeme getirip, esip gürledi ama ondan önce birçok sorun varken, kültür merkezini gündeme getirmesi, anlaşılamadı.12 belediye de sizin elinizde. Yapın belediye bünyesinde 12 tane kültür merkezi ve sonra, “bakın siz bitiremediniz, biz en alasını yaptık” deyin. Muratlı kültür merkezi bitti, ilk kullanan da Tekirdağ büyükşehir belediyesi oldu. 

Onda da büyükşehirin düzenlediği tiyatronun biletlerini, halka değil, tamamen yandaş çekmek için bir okulun öğrencilerine vererek sempatizan kazanmak isteyen ve halkı mağdur eden kişilerin eşitlik anlayışına bakarak anlayın. Ayrıca bir şeye ya karşısınızdır, ya da yanındasınızdır. Kısaca bu farklı söylem ve davranışlar tabana kan kaybettirirken, ben Sayın Kılıçdaroğlu’nun ne yapmaya çalıştığını anlamadım. 

Anlayan varsa bana da anlatsın.