info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sayın Nebi Tepe; Gazetecilere Düşman mı?

Yaklaşık 18 yıldır Muratlı belediye başkanlığı yapan Nebi Tepe, çıraklığı, ustalığı bırakın, profesörlük evresini geçti ama tören, etkinlik, açılış ve daha birçok organizasyonda konuşurken, neredeyse yoldan geçenlere bile hitap ederken, basına inadına hitap etmeme gayreti içindedir.

Biz yıllardır buna alıştık. Değer verildiğimiz kadar değer biçtik. Bunu da, haberlerimizi de onu yok sayarak hazırladık.10 Nisan Çalışan gazeteciler gününde, ben Süleymanpaşa ve Büyükşehir davetlerine katıldıktan sonra, kendisi belediyede bir organizasyon yapmış, iş işten geçtikten sonra, yani öğleden sonra telefonla günümüzü kutlamıştı. 

Bu da bir şey diyerek biz de hoşgörülü olmuştuk. 

Fakat Muratlı Cemevi açılışında yaptığı davranış kabul edilemez. 
Her zaman basını yok sayarak hitap eden Nebi Tepe (BİZ ZATEN BU DURUMU BEKLİYORDUK VE TRAKYA GAZETECİLER BİRLİĞİ BAŞKANVEKİLİ KAMİL BAŞTUHAN’IN OĞLU İLE BU KONUYU KONUŞMA ESNASINDA BELİRTMİŞ, “YİNE BASINA DEĞİNMEYECEK” DEMİŞTİK) 

Bu kez Tekirdağ, ilçeleri ve başka bir şehirden gelen Yurt gazetesi temsilcisi arkadaşımızı da yok saydı. 
TRAKYA GAZETECİLER BİRLİĞİ BAŞKANININ GÖNDERDİĞİ TEMSİLCİYİ DE YOK SAYDI. BU KABUL EDİLEMEZ. BUNUN ÜZERİNE, KADİR BAŞKANIN DA AYNI ŞEKİLDE DAVRANMASI ŞAŞKINLIĞA NEDEN OLDU. EĞER BASIN OLMASA, SİYASİLER DE YOK OLMAYA MAHKÛMDUR. 

Sizler derdinizi, hizmetlerinizi, memnuniyetinizi ve halkla iletişiminizi basın mensuplarının fedakâr çabalarıyla anlatıyorsunuz. Basına tepkinizi bile basın yoluyla anlatıyorsunuz. 

Sayın Nebi Tepe bu şekilde davranmaya devam etmeye kararlıysa ve basından özür dilemezse, kendilerine hiçbir haberde yer vermeyeceğiz ve karşısında olacağız.  
HERKES HAK ETTİĞİ KARŞILIĞI GÖRÜR. TRAKYA GAZETECİLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA; Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe, her zaman etkinlik, açılış, tören ve her türlü organizasyonda basını yok saymaktadır. 

Fakat son yaptığı kabul edilemez. 
- Sizin başkanı olduğunuz TRAKYA VE AVRUPA gazetelerini temsil eden Tuncay Ünsal’ı, 
- Başkanvekili Kamil Baştuhan’ın MURATLI HİZMET gazetesini temsil eden Emre Başhuhan’ı, 
- Yönetim kurulu üyeniz Yaşar İşkar’ın TRAKYA DEMOKRAT gazetesini temsil eden şahsım Murat Ürtekin’i, Dernek mensubumuz Mehmet Portakal’ı yok saymıştır. Kendisi kötü örnek olup, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’ın da basına hitap etmemesine neden olmuştur. 

Sayın Albayrak’ın basına önem verdiğini ve unuttuğunu düşünüyorum ama Sayın Nebi Tepe bunu yıllardır kasten yapmaktadır. 
Denetleme kurulu üyesi olduğum TRAKYA GAZETECİLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI OLARAK, SAYIN NEBİ TEPE’NİN BU KONUDA UYARILMASINI, ÖZÜR TALEP EDİLMESİNİ, AKSİ TAKDİRDE HABER VE FOTOĞRAFLARDA VETO UYGULANMASINI ARZ VE TALEP EDERİM.