info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sayın Şafak Başa; Bunun Devamı Gelmeli

TESKİ ile ilgili, gerek köşemde gerekse haber olarak birçok yazı yazdım.

Bunların hepsi de, halkın sorunlarıyla ilgiliydi. Kısmen de olsa bu yönde büyük bir yol aldık. Her ne kadar Sayın Şafak Başa ile yeterli iletişimimiz olmasa da, bu çabalarımızda Sayın Fevzi Ünal ve Sayın Okan Yeşilmen her zaman destek olmuşlardır. 

Bir gazetecinin kötü veya eleştirel haberler, yazılar yazmaktan zevk aldığını asla düşünmeyin. Bugün zevkle yazdığımız haberin yanında, eleştirel hususları da yazmak bizim zaruri görevimizdir. Bugün zevkle yazıyorum. Çünkü yıllarca Muratlı’ya iğrenç bir görüntü kazandıran eski su deposu, harika bir malzeme ve hizmet deposu olmuş. Daha düne kadar öğrencilerin zıplayarak geçtiği ve ayakkabılarına b...k kokusunun sindiği yol, şimdi tertemiz olmuş. Memnunum çünkü Muratlı İnanlı çeşmesi yeni bir su deposuna kavuştu. 

Göçmen konutlarının oradaki dere zaten zehir akarken, buna bir de foseptik ekleniyordu. Şimdi bunların yapıldığını yazmaktan mutluyum. Yettti mi? Hayır. -İnanlı Çeşmesi su deposu ve alt yapının yanında çok önemli bir eksikliğin göze çarptığı bir yer ve ben bundan rahatsızım. Su deposunun üzerine çıkıp baktığınızda, deponun içinde böceklerin yüzdüğünü görebilirsiniz. Çünkü yeterli arıtım ve temizlik yok. Her taraf yosun tutmuş. Su içme ve dolum yerleri kırık dökük. Bu su deposunun da, bir an önce temizlenip, tüm beton aksamının duvar tarzında taş kaplama yapılması ve güzel bir görünüme kavuşturulması şarttır. 

Bir dönem giden Kaymakamımız Mahmut Hersanlıoğlu, Fatih mahallesi muhtarını arayarak, bu çeşmenin fotoğraflarını istemiş. Amaç her mahallenin tarihi eserlerini tespit edip, ilçe adına tanıtım broşür ve dergisi oluşturmakmış. Muhtar Orhan Bozkurt beni aradığında şöyle bir cevabım oldu; “muhtarım, bu çeşmenin güzel neresi var ki? Bende hep kötü görüntüleri var.” Kısaca, biz bu tarihi inanlı çeşmesinin güzel bir fotoğrafını çekememiştik. 

Artık TESKİ Mİ FEN İŞLERİ Mİ, HANGİ BAŞKANLIK VEYA MÜDÜRLÜKSE BU ÇEŞMEYİ KURTARSIN. 
* Yeşilsırt köyünden kayalık mevkii deresine akan foseptik artık önlensin. Çocuklar B.K içinde balık tutup yiyorlar. 
* Fetvacılar denen bu yüklenici firma, her kazdığı yeri köstebek gibi bırakmasın. Araç sahipleri ve vatandaşlar her gün bu konuda şikâyette bulunuyorlar. Evet, yapılan güzel şeyler var ama bizler daima vatandaşın isteklerini iletmeye ve yapılması için yazmaya devam edeceğiz. Hani meydanlarda diyorsunuz ya, “güzel günler görelim bakalım güneşli günler” ayaklarımız çamura veya B...K a bulaşmasın. İyi çalışmalar.