info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Seçim Bitti Soruşturma Zamanı - 3

Kültür Daire Başkanlığı

Ben bir kültür daire başkanı var mı yok mu anlamış değilim. Tüm kararları Kadir Albayrak veriyor. Hangi daire başkanlığının programı olursa olsun, hep kültür daire başkanı Behçet Bey Kadir başkanın yanında oluyor. Demek ki başkan olmadan önce yanında olan tüm dostlarını tek tek kaybettiği için, tek ona güvenebiliyor. Haklı da... Çünkü Büyükşehir bünyesinde neredeyse hiç dostu ve seven personeli kalmadı. 

Gelelim konumuza; bu değerli Behçet başkan, ben o dönem Basın daire başkanı Ahmet Poyraz ile otururken," Kadir başkan beş yılda bir kez ilan verdi, onda da 300 lira ilan parasının üstüne yatıp kul hakkı yemesini konuşuyorduk " Muhabbet festival için sanatçı getirilmesinden açıldı. Ben de , " başkanım bırakın siyasi sanatçıyı, halkın sevdiği bir sanatçıyı size getirelim, Ümmüye`yi getirelim, halkı " hap koydum hap koydum " diye coştursun dedim. Sayın kültür daire başkanım sordu; " kaç paraya? ben de 4 bin liraya dedim. O zaman bu mümtaz kültür daire başkanı, Ümmüye`yi bir önceki yıl 8 bin liraya getirdiklerini söyledi. 

ŞİMDİ SORUYORUM; 
- 4 BİN LİRAYA GELEN BİR SANATÇIYI BİR YIL ÖNCE 8 BİN LİRAYA NASIL GETİRDİNİZ? 
- BU PARANIN TAMAMI SANATÇIYA VERİLDİ Mİ? 

Kadir başkan, sanata önem vereceğiz derken, yerel şair ve ozanlara imza günü yapmazken, arkadaşının Amerika`da okuyup yaşayan kızına imza günü yapıp, bir de kristal plaket verdi. İşin ilginci, sözcülüğünü ve imza kokteylindeki bilgilendirmeleri hep tarımsal daire başkanı yaptı. Kadir başkanın, arkadaşının Amerika`daki kızına 5 bin kitap bastırdığını söyleyen de oydu. Sözde sanata ve yerel şair yazarlara önem vereceğini söyleyen Kadir başkan, belediye çalışanı yazar ile bir de yakından tanıdığımız bir yazar arkadaşa 100`e kitabına imza günü yaptı. Üstelik kendisi bastırmadı, yazarların kendi bastırdıkları kitaplarla imza günü yaptı, Kadir başkan katılmadı, Behçet başkan da ellerine kristal plaket değil, birer çiçek tutuşturdu. Yani emredilenden fazlasını beceremedi. Sen arkadaşının kızına adeta şov yaptıracaksın, yerel şair - yazara sahip çıkmayacaksın. Ayıptır, günahtır, yazıktır, eşitsizliktir. 

Bir derneğin yöresel lezzetler etkinliğinde elektriği keseceksin, kalkıp sahilde kendin adeta şov yapar gibi bir sürü masrafla siyasi yöresel lezzetler stantı kuracaksın. Daire başkanın sadece seyredecek. Bir de depoda olmayıp alındığı söylenen şu 2 bin şemsiye meselesi var; Sahi ne oldu o şemsiye meselesi? Senin değerli daire başkanın, " zorda kalırız, halka dağıttık diyelim " dedikten sonra hala aslı astarı ortaya çıkmadı.
Nedir bunun doğrusu? 

Lanet olsun içimdeki merak dürtüsüne 
SONRAKİ YAZIM;TESKİ DAİRE BAŞKANLIĞI