info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Seçime Doğru Tekirdağ daki Partilerin Durumu, MHP

Belki de seçime en rahat girecek parti Milliyetçi Hareket partisidir.Bir diğer husus da malesef  basına karşı bir tavır sergilenmesidir.Fakat geçtiğimiz dönem itibariyle MHP’DE ciddi bir değişim göze çarpmaktadır.Bu değişim vesilesiyle basına karşı bakış açısının da değişeceği sinyalleri dikkat çekmektedir. Seçim analizine dönecek olursak dediğim gibi basına karşı kapalı bir yapı sergilenmesine rağmen Haziran seçimlerinde mevcut vekillikte devir-teslim olacak gibi görünüyor.Şu anda milletvekili olan Bülent Belen Tekirdağ’ı temsil edememiştir.Eğer Öğretmen Hamdi Budak  1. Sırada olsaydı MHP Tekirdağ adına mecliste bu kadar yalnız kalmazdı.
Zaten  Hamdi Budak’ın ikinci sıraya konmasının nedeni Bülent Belen’in birinci sırayı hak etmesinden değil Hamdi Budak  ikinci sıradan gösterilip onun sayesinde iki milletvekili birden çıkarılması içindir.Yoksa birinci sıra Hamdi Budak’ın olması kaçınılmazdı.
Bülent Belen seçilir seçilmez “”Ben Çorlu’nun milletvekiliyim” sözüyle daha baştan 1-0 milletvekilliğe mağlup başladı.
Şimdi yenilenme zamanıdır.Bu da gösteriyor ki Bülent Belen belki sadece Çorlu MHP teşkilatının milletvekili olmuş olabilir ama artık yeni jeneresyonda yer alması mümkün görünmüyor.
Haziran 2015 genel seçimlerinde en çok dikkat çeken isim mühendis Kamil Günay’dır.Hamdi Budak’ın aday olması kesin gibi görülse de MHP’NİN Tekirdağ’dan iki aday çıkarması ne kadar garanti olur bilinmez.Bu arada Belma Kuvancı’yı bir kadın olarak cesaretinden dolayı kutlamadan edemeyeceğim.
Mevcut tabloya baktığımızda senaryolar şu şekilde gelişecektir;
4-1-1
3-2-1
4-2 yönünde milletvekilliği oluşacaktır.Bu durumu da etkileyecek olan gündemdeki gelişmelerdir.Kesin bir şey vardır o da Bülent Belen’in yerini Kamil Günay alacaktır.MHP Tekirdağ’da başarılı olacaksa bu Bülent Belen’siz olacaktır.Eğer iki aday çıkarsa bunu da zaman gösterecektir.