info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Seçimin Ardında - 3 (Siyaset ve Gençler)

Şimdi ben hem iktidara hem muhalefete soruyorum;

-SİZ GENÇLER İÇİN NE YAPTINIZ? 
-SİZ GENÇLER İÇİN NE PROJE ÜRETTİNİZ? KOCA BİR SIFIR........ 

Yaz-Boz tahtasına dönen bir eğitim müfredatı var. Her bakan değişikliğinde bir eğitim kaosu yaşanıyor. 
KYK`LAR BAZI TARİKAT GRUPLAŞMALARININ MERKEZİ OLMUŞ. 
Yatmadan yemeğe kadar çeşitli sorunlar baş gösteriyor. Zengin ailenin çocuğuna burs çıkıyor, ihtiyacı olana çıkmıyor. 

İLLAKİ TORPİL Mİ GEREKİYOR? 
TÜM TÜRKİYE`DE BİR YURT SORUNU VAR. BU TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİNDE DE MEVCUT. ÖĞRENCİ SAYISINA KADAR, İKİLİ ÖĞRENCİ ODALARINI YAPAMAYAN ÜNİVERSİTEDE ART NİYET ARARIM. 
TEKİRDAĞ`DA DAHİL OLMAK ÜZERE, SİZ ÖĞRENCİLERE BARINACAK VE İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK YER TEMİN EDEMİYORSANIZ, SUÇLUSU SİZSİNİZ. ONDAN SONRA ÇOCUKLARI TARİKATLARA, İLLEGAL EYLEM GRUPLARINA İTİYORSUNUZ. 

NİTEKİM DEĞİRMENALTINDA BİRÇOK YER KAYYUMA GEÇMEDİ Mİ? 
DEĞİRMENALTINDA 1+1 ÖĞRENCİ YERLERİ EN UCUZ 800-1500 LİRA ARASINDA. SONRA ÇOCUKLAR NEDEN FETÖCÜ OLDU NEDEN DHKPC ÜYESİ OLDU DİYE BİR YERLERİNİZİ YIRTIYORSUNUZ. 

VALİ BEYE MESAJIMDIR; 
EĞER ÇOCUKLAR UYUŞTURUCUYA VE HER TÜRLÜ İLLEGAL OLUŞUMA GİDİYORSA, MADDİ İMKANLARI OLMADIĞI, ÜNİVERSİTELER YURT, YEMEK VE EKONOMİK-SOSYAL İMKANLAR SUNMADIĞI İÇİNDİR. 
ÖNCE ONLARA YAŞAM STANDARDI SAĞLAMAZSANIZ, UYUŞTURUCU DA İÇER, TERÖRİST DE OLUR. 

Bu nedenle gençler eğitim döneminde siyaseten bir kaosa, yetersiz şartlardan illegal yollara düşüyorlar. Hatta maddi imkanları olmadığı için, gencecik kızlar,belirli kafelerde para karşılığı zengin züppelerin kollarına düşüp, eğitimlerini o şekilde sürdürüyorlar. Ardından sisteme ve siyasete nefretle bakıyorlar. 

İKİ TİYATRO, İKİ RESİM SERGİSİ İLE ÇOCUK MU KANDIRIYORSUNUZ? 
NE OLUYOR???? 
ÇOCUKLAR, KENDİLERİNE YAKIN GÖRDÜKLERİ, ZARARLI MEKANLARIN, ZARARLI İLLEGAL ÖRGÜTLERİN KUCAĞINA DÜŞÜYORLAR. 
SİZ ÖĞRENCİYE RAHATÇA EĞİTİM GÖRECEKLERİ BARINAK, YEMEK, EĞLENCE MEKANI SUNAMIYORSANIZ, YURTLARINIZ, ADETA BİR NAZİ KAMPI GİBİ YÖNETİLİYORSA, BİR ODADA 4-6-8 KİŞİ KALIP, BU GRUPLAR DA DÜŞÜNCE FARKLILIKLARI TAŞIYORSA, NE EĞİTİM KALIR NE HUZUR. ANCAK KAOS OLUR, KAVGA OLUR, MAZALLAH DAHA FECİ ŞEYLER DE OLUR. 

Bu değerlendirmem sadece iktidar, hükümet değerlendirmesi için değildir. Eğitim özgürlüğü,eğitimde eşitlik, eğitimde reform isteyen sözde eğtim neferi aydın geçinen insanlar, tuğlalı parkta iki tane pankartla bağıracağınıza, bu öğrencilere sahip çıkmıyorsanız, kapitalist düzenin bir parçasısınız demektir. Değirmenaltında bakıyorum, ana muhalefet partisinin birçok temsilcisi bu sektörü eline almış. O zaman boşuna eğitimde reform diye kendinizce şov yapmayın. 

SİZLER ÖĞRENCİYE RAHAT EĞİTİM VE YAŞAM ALANI SUNMUYOR VE ONLARIN SESLERİNE KULAK TIKIYORSANIZ, POPÜLİZM VE KOLTUK SEVDASI PEŞİNDE KOŞAN ZAVALLILARDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLSİNİZ DEMEKTİR. 
KISACA; SİZ GENÇLERE NE VERİYORSUNUZ Kİ, GENÇLERDEN NE BEKLİYORSUNUZ?

BİNDİĞİNİZ DALI KESİYORSUNUZ.