info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sınav Sistemi Değişmeli

12 Yıllık Emeğe Yazık

Bu yazıyı yazdığımın öncesinde Tekirdağ Tuğlacılar okulundaki Yüksek okullara giriş sınavında yaşanan bir olay “geleceğimizin teminatı çocuklarımızın kaderi 12 yılın emeğinin tamamının bir anda yok sayılıp tek sınava mı mahkum edilmeli?” diye düşünmeme neden oldu.
 
Bir öğrencinin fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırılması o sınıfta YGS sınavına giren çocukların psikolojisini ne kadar kötü etkileyeceği bariz ortadayken 12 yıl okumuş emek vermiş çocuklarımızın bir sınavla geleceğinin elinden alınma olasılığı ne kadar adil olabilir ki sizce? BENCE BU HİÇ DE ADİL BİR SINAV SİSTEMİ DEĞİL
Arkadaş bu çocuklar 12 yıl boyunca okuyorlar sayısız sınava giriyorlar sayısız sözlü değerlendirmesine tabi tutuluyorlar ve çeşitli proje ödevi yapıyorlar.12 yıl boyunca emeklerini zamanlarını paralarını ve en önemlisi 12 yıllık bir alınterini bir sınava yüklemek sizce ne kadar adil olabilir?
 
Yapmayın etmeyin çocuklarımızın 12 yıllık emeğini bir sınava kurban etmeyin.
Ambulansla hastaneye kaldırılan çocuğun gelecek planları ne olacak? İnşaat işçisi mi olacak fabrika işçisi mi olacak tarlada mı çalışacak yoksa ailesi bir yıl boyunca dersaneye çuvalla para ödeyip gelecek yıl için bu çocuğu arap atı gibi yeni bir sınav yarışına mı sokacak?
 
-Ailesinden korkarak bu sınavda başarısız olan çocuğun sorumlusu kim olacak?
 -Başaramadı diye intihar  edecek (Allah korusun) çocuğun hayatının sorumluluğunun bedelini kim ödeyecek?
-O sınıfta bayılan çocuğun diğer sınava giren çocuklara etkisinin sorumluluk bedelini kim ödeyecek?
-En kötüsü de bir çocuğun geleceğiyle oynamanın cezasını kim çekecek?
 
YAPMAYIN ETMEYİN ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİYLE OYNAMAYIN.12 YILI DEĞERLENDİRİP PUANLAMASINI ONA GÖRE BELİRLEYİP SEÇME ŞANSINI ONLARA BIRAKIN.BELKİ HUKUKEN VİCDANINIZ RAHAT OLABİLİR AMA BU SINAV SİSTEMİYLE BİNLERCE  ÖĞRENCİNİN 12 YILLIK EMEĞİNİN BEDELİNİ ALLAH KATINDA ÖDEMEK ZORDUR.ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN VE BU SİSTEMİ DEĞİŞTİRİN.
 
UNUTMAYIN Kİ ÇOCUKLARIMIZ BİRER FİDANDIR.BU FİDANLARI SOLDURMAYIN.YGS EZİYETİNE SON VERİN.