info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Süleymanpaşa ve Çorlu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine Sesleniyorum

Sanata Karşı Bir Düşmanlığınızmı Var?

Beni bilen bilir. Ben STK’ların, yardım kuruluşlarının, mazlumun, haklının yanında bedeli ne olursa olsun, gerek ahlaki gerekse hukuki olan,doğru olan neyse onun yanında yer alırım. Son zamanlarda en çok üzüldüğüm nokta, sanat, kültür, edebiyat ve benzeri konularda çifte standart ve duyarsızlık oldu. Özellikle iki ilçe ve büyükşehir beni adeta hayal kırıklığına uğrattı. Bunları siz değerli okuyucularımla paylaşma ihtiyacı duyuyorum. 

1-Kent konseyi etkinliği ve belediyelerin duyarsızlığı; Tekirdağ Kent konseyi kadın meclisi başkanı Çiğdem Tarar muhteşem bir organizasyona imza attı. “emeğin sanatla buluşması” adlı bu etkinlik, belki de tüm belediyelerin festivalinden daha güzel olacak. 

ÇORLU; Tekirdağ’ın en güzel ve yoğun çalışan Çorlu Kent konseyi, Tekirdağ’ın yükselen değeridir. Ne yazıktır ki bir Ünal Baysan klasiği yaşandı. Bu organizasyona katılmayacaklarını söyledi. Bence Tekirdağ’ın en çalışkan kent konseyini bu organizasyona katmamak, sadece organizasyona değil, hem Malkara’ya hem Büyükşehir belediyesine tavır koymaktır. 

Bir diğer husus da, geçen yıl da Çiğdem hanım böyle bir organizasyon yaptı, Büyükşehir sahiplendi. Buna tepki gösteren Çiğdem Hanım organizasyonu Malkara’da yapmaya karar verince, Büyükşehir ve her daim eleştirdiğimiz Ulaşım daire başkanı Hasan Bayram tavır koydu ve koskoca 180 bin kişilik Süleymanpaşa’dan sadece 30 kişilik bir araç lütfetti. 

Sağ olsun genel sekreter yardımcısı Fatih Ünsal devreye girdi de araç otobüse dönüştü. Muratlı’nın maalesef bir kent konseyi olmamasına rağmen, bir stant tahsis edildi ama Nebi Tep muhatap iken, belediye başkan yardımcısı Güler Aktaş ve avanesi, bunu da bir gezi organizasyonuna dönüştürme çabasındalar. 

Bu gerçekleşirse, görüntüleyip hem haber hem köşe yazısında sizinle paylaşacağım. 
- Konser organizasyonu; Bizim pırıl pırıl, harika bir fantezi Rock şarkıcımız var. Cahit Apaydın adlı kardeşim, ÇORLU CUMHURİYET PARKINDA (ÜCRETSİZ) BİR HALK KONSERİ VERMEK İSTİYOR. ÇORLU TEKİRDAĞ’A TEKİRDAĞ ÇORLU’YA TOPU ATIYOR. 

HALKA ÜCRETSİZ BİR KONSERE BİLE BU KADAR ZORLUK ÇIKARMANIZ NEDEN??? 
AMACINIZ NEDİR???

- EDEBİYAT VE SANAT KARŞITLIĞI; Süleymanpaşa belediyesi, her telden, her yöreden sanatçı diye bir sürü kişi ve grup getiriyor, kendi sanatçısına sahip çıkmıyor. 

BAŞKA İLLER VE İLÇELER YEREL ŞAİR VE YAZARLARINA DESTEK İÇİN ÜCRETSİZ KİTAPLARINI 5 BİNDEN AZ OLMAMAK ÜZERE BASTIRIYOR, BİZİM SÜLEYMANPAŞA VE TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BIRAKIN KİTAP BASMAYI, SAHİP BİLE ÇIKMIYOR. 
TEKİRDAĞ ADINA UTANIYORUM. 

Bir sürü ressam, ses sanatçısı, şair ve yazarımız var, Türkiye, Avrupa ve Dünya sahip çıkıyor, bizimkiler kaale almıyor. 

TEKİRDAĞ EDEBİYAT KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ KAPANDI. BU BİR KARA LEKEDİR VE BUNUN SORUMLUSU SÜLEYMANPAŞA VE TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİDİR. SİZİN ADINIZA UTANIYORUM. BİR GÜN TARİH BUNU YAZACAK. SİZİ VİCDANINIZLA BAŞBAŞA BIRAKIYORUM. TABİİ VİCDAN AZABI DUYMAYI BİLİYORSANIZ… 

Derneklerin tek tek kapatılmasını seyredin.
Biz de iki yıl sonra kapımızı çaldığınızda şunu söyleyeceğiz. 

Siz bu şarkıyı iyi bilirsiniz; 
Sanat ve STK’ları tanımayan ve derneklerin kapatılmasına seyirci kalanlar; 
UĞURLAR OLSUN, UĞURLAR OLSUN HÜZÜNLÜ ŞARKILAR(O DA TEKSAD DERNEĞİNİNİN OZANLARINDAN HEDİYE) 
YOLDAŞINIZ OLSUN. 

SON NOKTA; 
HANİ YÜCE ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÜNLÜ BİR SÖZÜ VAR, “SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR” SİZ O DAMARLARI BIRAKIN KOPARMAYI, PARÇALADINIZ.UMARIM VİCDANINIZ RAHATTIR. 

TEKSAD ÜYELERİ SİZİ ASLA AFFETMEYECEK.