info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağ Belediyeleri Gücünüz Kadınlara mı Yetiyor?

Geçtiğimiz günlerde,Çorlu’da bir yaşlı bir kadının evinin yıkılması ile ilgili bir konu,basına ve sosyal medyaya bomba gibi düşmüştü.

Ben bunun gerçekliği konusunda kanıt sahibi olmadığım için herhangi bir haber yazmamıştım. Zaten belediye yetkilileri de yalanladılar. Fakat hafta sonu itibariyle, Ergene belediyesine bağlı zabıta ve imar ekiplerinin bir kararı,”YOK ARTIK” dedirtecek kadar tepki çekiyor.
SAĞLIK MAHALLESİ BU KONU İLE ÇALKALANIYOR. 
Sağlık mahallesinde G.Ö. isimli bir bayan, Ergene belediyesinin almış olduğu karara tepkilerini dile getirdi. Bulgaristan göçmeni bu bayan, 20 yıl önce evine küçük bir kömürlük ilave etmiş. Ben bu konuyu araştırmak için devreye girdiğimde,komşudan özür dilenip şikayetinden vazgeçilirse,yıkmayacaklarını ama ceza kesmek zorunda olduklarını, EĞER GEREKEN CEZA VE YIKIMI YERİNE GETİRMEZSE, çevre müdürlüğünün kendilerine yasal müdahalede bulunacağını söylüyorlar. 

BEN AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINI ARADIM, BANA ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ OLSUN, DİĞER KURUMLAR OLSUN, VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYECEĞİNİ AKSİNE ÇÖZÜM İÇİN DESTEK OLACAKLARINI SÖYLEDİLER. 

20 yıl önce Sağlık mahallesinde ne imar prosedürü ne de bir ruhsat yaptırımı konusu yoktu.
SİZ 20 YILDIR BULUNAN BİR KÜÇÜCÜK KÖMÜRLÜĞE, 20 YIL SONRA CEZA VE YIKIM UYGULUYORSUNUZ.NEYMİŞ EFENDİM, ŞİKAYET VARMIŞ. ŞİKAYET KONUSU DA, İKİ KOMŞU KAVGA EDİYOR, MAHKEMEYE İNTİKAL EDİYOR, KOMŞU KARŞILIK OLARAK KÖMÜRLÜĞÜ KAÇAK DİYE ŞİKAYET EDİYORMUŞ. 

Kadın bir-iki ay sonra çocuğunu evlendirecek, düğün öncesi elinde avucunda parası kalmamış, iki gözü iki çeşme ağlıyor.

TEK İSTEDİĞİ,DÜĞÜN ÖNCESİ BİR İŞLEM YAPILMAMASI, GEREKLİ PROSEDÜRLERLE DÜĞÜNDEN SONRA RUHSAT ALIMININ GERÇEKLEŞTİRİLMESİDİR.
Bu mu sosyal demokratlık? 

1-20 YILDIR MADEM BU KÖMÜRLÜK KAÇAKTI, NEDEN MÜDAHALEDE BULUNMADINIZ 
2-KOMŞU BU KÖMÜRLÜĞÜN KAÇAK OLDUĞUNU NASIL BİLİYOR. 
3-SİZİN, ŞİKAYET VE İHBARCIYI ŞİKAYET EDİLENE SÖYLEMENİZ SUÇ DEĞİL Mİ? 
4-BİZ ERGENE’Yİ TEK TEK İNCELESEK, YÜZLERCE KAÇAK İLAVE BULACAĞIMIZDAN ŞÜPHE YOK. NEDEN BİR BAYANIN İLAVE KÖMÜRLÜĞÜNE HEM DE TAM ÇOCUĞUNA DÜĞÜN ÖNCESİ CEZA VE YIKIM UYGULUYORSUNUZ? 
5-GERÇEKTEN HER KAÇAK STATÜSÜNDEKİ YAPIYA AYNI TİTİZLİĞİ UYGULUYOR MUSUNUZ? 

Partinizin potansiyel oy kaynağı sağlık mahallesidir. Burada bir bayanı tam da seçim öncesi mağdur etmişsiniz, bu olay o kadar ayyuka çıkmış ki, taa Tekirdağ’a benim kulağıma kadar geldi. Tekirdağ Büyükşehir imar daire başkanını aradım,toplantıda olduğunu ve döneceğini mesaj attı,üç gündür hala dönecek.

CIK CIK CIK… 
OLMUYOR,OLMUYOR. 

Kadir başkan ne yapsın? Medyada ne çekiyorsa, daire başkanlarının yeteri kadar kendisi gibi sorunlara duyarlı olmadığından çekiyor. 
Bir Kadir başkan ne yapsın? Tüm Tekirdağ belediyelerine sesleniyorum…. 

MADEM SİZ GERÇEKTEN YASALARA BU KADAR BAĞLISINIZ,BUNLARA DA MÜDAHALE EDİN GÖREYİM; 

1-TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ESKİ YERİ OTOPARK.ORANIN RUHSATI VAR MI? NEDEN YIKILMIYOR VEYA TEKPARK’A CEZAİ İŞLEM UYGULAMIYORSUNUZ? 
2-MURATLI’DA ESKİ BELEDİYE PASAJININ OLDUĞU YERİN TEKPARK ADINA İŞLETME RUHSATI VAR MI? NEDEN CEZAİ İŞLEM UYGULAMIYORSUNUZ? 
3-MURATLI ESKİ DEVLET HASTANESİ RUHSATSIZ.YENİSİ YAPILMADAN ÖNCE DE YAZDIM VE DÖNEMİN SAĞLIK BAKANI SAYIN MEHMET MÜEZZİNOĞLU’NA VERDİM, O DA YENİ HASTANE YAPIMI KARARI ALDI. YÜREĞİNİZ YETİP YIKABİLDİNİZ Mİ? 
4-BAŞTA FETÖ’DEN TUTUKLANAN KAYMAKAM YAKUP TAT, MURATLI KAYMAKAMLIĞI LOJMANINDA BİR SÜRÜ DEVLET BÜTÇESİNDEN HARCAMA YAPIP DÜZENLEME VE İLAVE YAPTI. HATTA YASAK OLMASINA RAĞMEN KAYMAKAMLIK BAHÇESİNDE TAVUK BESLEDİ. ONDAN SONRA GELEN BİRÇOK KAYMAKAM İLAVE YAPTI VE BU KAYMAKAMLIK LOJMANININ RUHSATSIZ OLDUĞUNU ESKİ KAYMAKAMLARDAN BİRİ BİR TOPLANTIDA BANA BİZZAT SÖYLEDİ.
HADİ YIKIN DA GÖRELİM. 
5-ULAŞIM DAİRE BAŞKANI ERDİN ERAL, GÜZEL BİR KARARA İMZA ATTI VE TEKİRDAĞ OTOGAR ARKASINI ARAÇ DEPOLAMA ALANI OLARAK UKOME KARARIYLA GARAJ FİRMA ARAÇLARINA TAHSİSİ KARARI ALDI. TEKPARK,BURAYA DA BİR KULÜBE KOYDU VE USULSÜZ TAHSİLAT YAPIYOR. 
BUNLAR İÇİN OTOPARK İŞLETME RUHSATI VAR MI? 
SİZ KALKMIŞ, BİR KADININ EVLADINI EVLENDİRECEĞİ DÜĞÜN ÖNCESİ 20 YIL ÖNCE YAPMIŞ OLDUĞU KÖMÜRLÜĞÜNE CEZA VE YIKIM UYGULUYORSUNUZ. 
KOMİK OLMAYIN. 
BU MU SİZİN ADALETİNİZ? 
ÇAĞIRIN BAYANI, İLAVE RUHSATI ÇIKARSIN. İNSANOĞLUNUN YUVASI KALBİ GİBİDİR. KALBİ KAZANMAK ZOR, KIRMAK KOLAYDIR. TIPKI YUVASI GİBİ… 

SİZ YUVASINI YIKARSANIZ, ATALARIMIZ ÇOK GÜZEL SÖYLEMİŞ, “YUVA YIKANIN YUVASI OLMAZ". 
ŞİMDİ GİDİN KESİN CEZAYI, 20 YILLIK KÖMÜRLÜĞÜ YIKIN. 

HANİ YONCA EVCİMİK’İN BİR ŞARKISI VAR; “BANA NE AMAN BEN ANLAMAM, BİR ACAYİP ZOR YARIŞ. HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN BİR HESAPLI İNCE İŞ” BU BİR SEÇİM ŞARKISIYDI. 

UMARIM MESAJI ANLAMIŞSINIZDIR. 
ÇÜNKÜ SAĞLIK MAHALLESİ ÇORLU’NUN OY KALBİYDİ, ŞİMDİ ERGENE’NİN KALBİ OLDU. 

“HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN” İYİ YIKIMLAR.